Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект в замін ЦТ-0015 (1).doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать

Норми забезпечення поїздів гальмами та допустимі швидкості руху поїздів

  1. Норми єдиного найменшого гальмівного натиснення

Для максимальних швидкостей руху поїздів на дільницях з найменшими керівними спусками встановлюються норми єдиного найменшого гальмівного натиснення у перерахунку на чавунні гальмівні колодки на кожні 100 тс ваги поїзда чи состава та відповідні відстані огородження місць раптово виниклих перешкод, які вказані у таблиці 1 цих Норм.

  1. Швидкості руху пасажирських поїздів

2.1 Якщо у составі пасажирського поїзда є вагони габарита РІЦ і вагони інших країн з включеними пневматичними гальмами, але не обладнаних електропневматичними гальмами (ЕПГ), тодозволяється відправляти такий поїзд на пневматичному гальмуванні та експлуатувати зі швидкостями, вказанами у п.п. 5 і 6 цих Норм, при умові забезпечення необхідним гальмівним натисненням.

2.2 Пасажирським поїздам по п.1 таблиці 1 цих Норм при відмові ЕПГ на шляху прямування та переходу на пневматичне гальмування , а також в виключних випадках при веденні їх вантажними локомотивами, які не обладнані ЕПГ, дозволяється прямувати без зменшення максимально допустимої швидкості, а пасажирським поїздам по п.п. 2, 3, 4 таблиці 1 цих Норм у випадку відмови ЕПГ на шляху прямування дозволяється рухатись зі зменшеною максимально допустимою швидкістю на 10 км/г, якщо гальмівне натиснення відповідає вимогам відповідних пунктів цих Норм.

2.3 Пасажирські поїзда, за наявності у составі одного вагона габариту РІЦ з вимкненим гальмом, обладнаного прохідною магістраллю ЕПГ, дозволяється експлуатувати зі швидкостями, вказанами в п.п. 1, 2 таблиці 1 цих норм при умові забезпечення необхідним гальмівним натисненням.

  1. Швидкості руху вантажних поїздів

3.1 Вантажні навантажені, а також порожні довжиною від 400 до 520 осей поїзда, які забеспечені гальмівним натисненням не менше 33 тс на 100 тс ваги состава, можуть прямувати зі швидкостями до 90 км/г включно по дільницям, обладнаних автоблокуванням з трехзначною сигналізацією, при зеленому вогні локомотивного світлофора автоматичної локомотивної сигналізації (АЛС), що дозволяє рух з вказаною максимальною швидкістю. При цьому дозволяється рух з максимальною швидкістю більше 80 до 90 км/г включно, якщо крутизна керівного спуску, по якому прямує поїзд, неперевищує 0,010, а відстань огородження місць з раптово виниклою перешкодою відповідає значенням, приведеним у дужках п.п. 11 та 13.2 таблиці 1 цих Норм.

На дільницях, обладнаних автоблокуванням з чотирьохзначною сигналізацією, на дільницях з полуавтоматичним блокуванням максимальна швидкість вантажних завантажених поїздів, а також порожнії довжиною від 400 до 520 осей, не повинна перевищувати 80 км/г.

3.2 У разі додержання умов, передбачених у п.3.1 цих Норм для максимальної швижкості 90 км/г вантажних навантажених поїздів, швидкості руху вантажних поїздів підвищеної ваги та з'єднаних, приведених у п.п.13.3, 13.5, та 13.6 таблиці 1 цих Норм збільшується на10 км/г, якщо крутизна керівного спуску, по якому рухається поїзд, не перевищує 0,010, а відстань огородження місць раптово виниклих перешкод відповідає значенням, приведеним у дужках вказаних пунктів тадлиці 1 цих Норм.

3.3. Вантажні навантажені поїзда, у составі яких є вагони з навантаженням від колісної пари на рейки більше 21 тс і автогальма усі включені, можуть прямувати зі швидкостю до 80 км/г включно:

- з гальмівним натисненням менше 33 тс, але не менше 32 тс на 100 тс ваги состава - за наявності в поїзді не менше 50 % вагонів, обладнаних композиційними гальмівними колодками з повітророзподільниками, ввімкненими на середній режим;

- з гальмівним натисненням менше 32 тс, але не менше 31 тс на 100 тс ваги поїзда — за наявності в составі не менше 75 % вагонів, обладнаних композиційними гальмівними колод ками з повітророзподільниками, ввімкненими на середній режим;

- з гальмівним натисненням менше 31 тс, але не менше 30 тс на 100 тс ваги поїзда — за наявності в составі 100 % вагонів, обладнаних композиційними гальмівними колодками з повітророзподільниками, ввімкненими на середній режим. Відсоток наявності вагонів, обладнаних композиційними колодками, слід вказувати в довідці про гальма форми ВУ-45 за зразком:

К - 50 %, К-75 %, К - 100 %.