Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект в замін ЦТ-0015 (1).doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать
  1. Порядок пропускання та відправлення поїздів при неможливості забеспечення единого найменшого гальмівного натиснення

4.1 При неможливості забеспечення единого найменшого гальмівного натиснення у відповідність з даними таблиці 1 дозволяється пропускати чи відправляти поїзда у випадках, вказаних в п.п. 4.2 та 4.3, при гальмівному натисненні не менше приведенного у таблиці 2 цих Норм.

4.2 У випадку зниження гальмівного натиснення поїздів менше потрібного згідно таблиці 1 цих норм через вимкнення на шляху прямування несправних гальм у окремих вагонів дозволяється пропускати поїзда до першої станції, де є ПТО вагонів.

4.3 Якщо вказані у таблиці 1 цих Норм найменше гальмівне натиснення не може бути забеспечено, дозволяється відправляти поїзда у таких випадках:

- пасажирські поїзда – при включенні у них пасажирських вагонів довжиною менше 20,2 м, вагонів службово-технічного призначення, а також вагонів, зайнятих багажом і вантажо багажом;

- вантажно –пасажирські поїзда – при постановці у них вантажних завантажених вагонів зверх визначеної норми при вмиканні гальм у всіх вагонів;

- вантажні поїзда з составами порожніх вагонів довжиною до 350 осей – при наявності у них вагонів з вагою тари більше 26 тс та величиною натиснення гальмівних колодок на вісь по п.7 таблиці 3 цих Норм при включених гальмах усіх вагонів;

- вантажні поїзда – при наявності у составах спеціального рухомого складу з вимкненими гальмами чи з прохідною магістраллю, вагонів з розрядними вантажами, пасажирських вагонів з вимкненими гальмами у відповідність з порядком встановленим начальником залізниці;

- вантажні вагони з составами, які сформовані з вагонів хоппер-дозаторів;

- вантажні збірні, вивізні, передавальні та господарчих поїзда;

- вантажні завантажені поїзда, состави яких мають навантаження від колісних пар вагонів на рейки не більше 23,5 тс при наявності 100% вагонів, обладнаних композиційними гальмівними колодками та при усіх включених гальмах вагонів на середній режим повітророзподільників.

4.4 При гальмівному натисненні на 100 тс ваги поїзда чи состава, яке перевищує значення, вказані у таблиці 2, але менше значення, приведенного у таблиці 1 цих Норм (без дужок), повинне бути зменшене:

- для вантажних, рефрижераторних та господарчих поїздів на 2 км/г на кожну недостатню тону гальмівного натиснення порівняно з даними таблиці 1;

- для пасажирських, рефрижераторних, які обертаються зі швидкостями більше 90 км/г, та вантажно – пасажирських поїздів на 1 км/г для керівних спусків до 0,006 включно та на 2 км/г для керівних спусків більше 0,006 до 0,015 включно на кожну тону недостатнього гальмівного натиснення порівняно з даними тадлиці 1 цих Норм. Визначену таким чином не кратну 5 км/г швидкість округлити до кратного п'яти найближчого меншого значення швидкості.

Для швидкісних пасажирських поїздів, які обертаються зі швидкостями руху до 200 км/г включно, максимально швидкість поїзда зменшується на 1 км/г на кожну 1 тс недостатнього натиснення на 100 тс ваги поїзда з округленням у меншу сторону до найближчого значення швидкості кратній 10 км/г.

4.5 Для пасажирських поїздів, які обертаються зі швидкостями більше 120 км/г, у випадку відмови ЕПГ на шляху прямування, встановлення допустимої максимальної швидкості виконувати вказаним в п. 4.4 порядком зі зменшенням, у відповідність з п. 2.2 цих норм, максимальної швидкості поїзда.