Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекцій Проектування трубопроводів.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
913.92 Кб
Скачать

8.8 Вимоги до компресорних станцій

Компресорні станції призначені для компримування газу, який транспортується по магістральному газопроводу. До складу компресорної станції входять:

а) технологічні установки:

  • компримування газу;

  • очистки газу;

  • охолодження газу;

  • охолодження масла і води (антифриза) газоперекачувальних агрегатів;

  • підготовки газу паливного, пускового, імпульсного і для власних потреб;

  • постачання повітря;

б) склади:

  • паливно-мастильних матеріалів;

  • метанолу;

  • матеріалів та реагентів;

  • обладнання, трубопроводів, арматури і т.п.;

в) системи:

- електропостачання та захисту від блискавки;

50

  • теплопостачання, утилізації тепла, опалення та вентиляції;

  • виробничо-господарського і пожежного водозабезпечення;

  • каналізації;

  • контролю та управління;

  • телефонного зв'язку, радіофікації, годинникофікації;

  • пожежної та охоронної сигналізації;

  • автоматичного пожежогасіння;

г) технологічні комунікації з запірною арматурою;

д) адміністративно-побутові приміщення;

е) підсобно-виробничі приміщення; є) допоміжні об'єкти.

Основне та допоміжне обладнання, пов'язане з процесом компримування газу, розміщується у виробничій зоні компресорної станції.

Споруди і установки, які обслуговують основне технологічне обладнання (установки та пристрої тепло- і водопостачання, каналізації, зв'язку і т.п.), розміщуються в зоні службово-виробничого комплексу компресорної станції.

На компресорних станціях передбачаються підсобно-виробничі та складські будівлі і споруди, а також адміністративно-побутові приміщення, які забезпечують нормальні умови експлуатації основного обладнання компресорної станції та станції охолодження (при її наявності на майданчику компресорної станції), а також необхідні умови праці обслуговуючого персоналу і персоналу служб централізованого ремонту.

Для проведення технічного обслуговування біжучих та аварійних ремонтів газоперекачувальних агрегатів, технологічного обладнання, компресорних станцій передбачаються ремонтно-технічні майстерні та лабораторія-майстерня КВП і автоматики.

Для відключення компресорної станції (цеху) від газопроводу передбачається запірна арматура з дистанційним та місцевим керуванням на всмоктуючих та нагнітальних шлейфах станції (цеху).На кожному нагнітальному шлейфі також встановлюють зворотний клапан.На всмоктувальних і нагнітальних шлейфах компресорної станції (цеху) між арматурою, що відключає, і компресорною станцією (цехом) передбачаються продувні свічки для скидання газу з обладнання і трубопроводів.

При розташуванні компресорних станцій на віддалі понад 700 м від магістральних газопроводів встановлюються додаткові крани на віддалі 250 м від огородження КС.

Для аварійної зупинки КС (цеху) передбачається автоматичне відключення станції (цеху) від газопроводу, скидання газу з обладнання і трубопроводів станції (цеху), а також зупинок усіх перекачувальних агрегатів. Передбачається також дублювання команди на аварійну зупинку.

Запірна арматура для технологічних трубопроводів газу повинна бути сталевою.Обладнання, труби, арматуру та фітинги на всмоктувальних і нагнітальних лініях компресорних станцій і вузла підключення компресорних станцій розраховуються на міцність за максимальним розрахунковим тиском нагнітача.

51

Газопроводи поза будівлями і установками на майданчиках компресорних станцій, як правило, прокладаються підземне. Допускається прокладання газопроводів над землею на низьких опорах.Маслопроводи прокладаються над землею на низьких опорах. Допускається прокладання маслопроводів і в підземних лотках. Маслопроводи прокладаються з теплосупутником і теплоізолюються. Трубопроводи повітря і антифризу прокладаються над землею на низьких опорах. Допускається підземне прокладання трубопроводів повітря і антифризу.

У місцях перетину наземними трубопроводами пішохідних доріжок передбачаються перехідні місточки.

До складу компресорного цеху входять:

  • газоперекачувальні агрегати (з трубопровідною обв'язкою, приладами електропостачання, контролю та керування і т.п.);

  • зовнішня газова обв'язка відцентрових нагнітачів або поршневих компресорів;

  • допоміжні установки та обладнання (масляне господарство, пересувна установка для промивання компресорів і т.п.).

У залежності від конструктивних особливостей газоперекачувальні агрегати в цеху встановлюються в загальних або в індивідуальних будівлях, або в контейнерах.

Вимкнення кожного газоперекачувального агрегату від газових колекторів забезпечується за допомогою запірної апаратури, яка встановлюється поза будівлею (контейнера). Запірна арматура передбачається з автоматичним керуванням від агрегатної системи автоматики, а також з місцевим керуванням.

Для антипомпажного регулювання і функціонування автоматизованих систем управління на кожному газоперекачувальному агрегаті передбачається вимірювання витрати газу через нагнітач. В якості засобів для вимірювання витрати використовуються спеціальні пристрої (усереднюючі напірні патрубки тощо).

Для зниження рівнів звуку і звукового тиску до санітарних норм наземні ділянки всмоктувальних та нагнітальних трубопроводів газової обв'язки відцентрових нагнітачів, пускових контурів і обвідних ліній ізолюються протишумовою ізоляцією.

У компресорних цехах передбачається масляне господарство, яке, як правило, включає:

  • маслобак з баками чистого і відпрацьованого масла, насосом подачі чистого масла до агрегатів і насосом відкачування відпрацьованого масла на складі паливно-мастильних матеріалів;

  • фільтри масла на маслопроводах на вході масла в кожний агрегат;

  • лічильники вимірювання витрати масла, що поступає зі складу паливно- мастильних матеріалів у кожний газоперекачувальний агрегат;

  • насос відкачування антифризу (води);

  • стаціонарні або пересувні маслоочисні машини для очистки масла на агрегатах,які працюють або зупинені.

Масляне господарство компресорного цеху розташовується в окремому приміщенні.При встановленні газоперекачувальних агрегатів в індивідуальних

52

будівлях (контейнерах) масляне господарство розміщується в окремому блок-боксі на складі паливно-мастильних матеріалів.Для багатоцехових компресорних станцій необхідність монтажу двох чи більше окремих масляних господарств визначається в проекті (в залежності від типу встановлених агрегатів, відстані між цехами і складом паливно-мастильних матеріалів, кількості цехів і т.п.)

Для запобігання забруднення і ерозії обладнання трубопроводів на вході газу на компресорну станцію передбачається установки очистки газу від твердих та рідких домішок. Очистка газу виконується, як правило, в одну ступінь в пороховловлювачах.Другу ступінь очистки газу - в фільтрах сепараторах, як правило, передбачають на окремих компресорних станціях з переважним застосуванням фільтрів-сепараторів після ділянок з підвищеною ймовірністю аварій лінійної частини і (або) складними умовами встановлення, а також після підводних переходів довжиною більше 500 м.

Технологічна обв'язка апаратів очистки газу повинна:

  • забезпечувати доступ до елементів установки, що обслуговуються (арматури, люків-лазів, фланців, покажчиків рівня, манометрів тощо);

  • не допускати попадання газу всередину апаратів при проведенні в них оглядів, ревізій та ремонтних робіт;

  • забезпечувати можливість встановлення силових заглушок для проведення гідравлічних випробувань апаратів.

Після компримування газ, як правило, охолоджується. В мікрокліматичному районі з холодним кліматом для ділянок з багатолітніми мерзлими грунтами охолодження газу до температури грунту слід проводити на станціях охолодження газу, які забезпечують стабільний рівень температури в газопроводі. В інших районах охолодження газу передбачається, як правило, в апаратах повітряного охолодження (АПО).Установка охолодження газу є загальною для всіх перекачувальних агрегатів компресорного цеху і має колекторну схему обв'язки та обвідний трубопровід.

Передбачається також аварійна зупинка компресорної станції при підвищенні температури газу на виході з апаратів повітряного охолодження газу вище +70 С°.

При підвищенні температури газу на виході апаратів повітряного охолодження до +45 С ° подаються попереджувальні сигнали і в автоматичному режимі включаються вентилятори АПО, що знаходяться в резерві.