Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора непрод колонки.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
182.78 Кб
Скачать

Полімеризаційні пластмаси: власт і ас-т

ПЕ (високого тиску – напіваморфний і низького тиску – переважно кристалічна структура, більша густина, жорсткість, міцність і теплостійкість. Вл-ті ПЕ: висока хім. і електроізоляційна стійкість, водонепроникність, достатня мех. міцність, висока технологічність, нешкідливість, низька морозостійкість (крихкий при -10˚С) і низька стійкість до бензину і ароматичних вуглеводнів. ПВХ: залежно від к-ті пластифікатора – вініпласт (вища, ніж у ПЕ густина і міцність, висока зносостійкість, хім. стійкість до к-т, лугів, солей, низька ударна міцність, набубнявіє при дії води), пластикат (висока електроізоляційна і корозійна стійкість, водонепроникність, пластичність, морозост-ть), пінопласт. ПС: високі діелектр власт, хім. ст.-ть, вологост-ть, морозост-ть, прозорість, високий коеф заломлення, висока крихкість. Фторопласти (похідні ПЕ): найвищі термо- і хім. стійкість, водост-ть, негорючість, малий коеф тертя, висока вартість, недост жорсткість, погано піддається зварюванню. Поліакрилати (полі метилметакрилат, полі акрилонітрил): висока хім. ст.-ть і мех. міцність, висока атмосферост-ть і гарні діелектр власт, легкість, висока прозорість, легко фарбується, низька тепло- і зносост-ть, схильність до помутніння і розтріскування. Полівінілацетат – прозорий, безбарвний, нерозчинний у бензині й оліях, набухає у воді, мала теплост-ть (при 40˚С починає розм’якшуватись), висока адгезійна спроможність (викор для вигот клеїв, клейових фарб і лаків).

Парфумерні товари: призначення, ас-т і оя

Це товари на основі духмяних речовин, які мають приємний запах і викор-ся для ароматизації тіла, одягу, приміщень, а також у якості освіжаючих і гігієнічних засобів.

Класифікують за призначенням і складом – на духи, одеколони, духмяні води, туалетна вода, парфумерні набори, натуральні ефірні олії, засоби для освіження і ароматизації повітря (курильні свічки, папір і есенції, що при згоранні виділяють приємний аромат, засоби в аерозольній упаковці); за консистенцією – рідкі, тверді і сухі порошкоподібні (саше), за характером запаху – квіткові, фантазійні, квітково-фантазійні, цитрусові тощо; за тоном запаху – теплі, холодні, свіжі, пряні, солодкі, східні; за упакуванням – у звичайному і аерозольному пакуванні; за призначенням – жіночі, чоловічі і дитячі.

Духи (групи Екстра, А, Б, В) – спиртові чи водно-спиртові розчини – ароматизуючий засіб (не менше 8% парфум композиції, 15% для Екстра; стійкість запаху не менше 7 год). Одеколони (Екстра, А, Б, В) – водно-спиртові розчини – гігієнічні, освіжаючі і ароматизуючі засоби (не менше 1,5% парфум композиції, вміст спирту 55% (група В) – 80% (Екстра і А). Туалетна вода – гіг, освіж, і ароматиз засіб, не менше 5% парфум композиції, ст-ть запаху 2-3 год. Духмяні води – освіж і гіг засіб (не менше 1% духмяних речовин, не менше 50% спирту). Парф набори складаються із духів і одеколонів одного чи різних найменувань, оформлених в один комплект, випускають також парф-косм набори.

ОЯ: органолептично перевіряють зов вигляд, однорідність, прозорість, відсутність стор домішок, наповненість флаконів (має бути не < 96%), запах (має бути характерним для даного найменув). Нормується мас частка композиції, спирту, а також стійкість запаху. Тара має бути герметичною, без дефектів матеріалів (свілі, бульбашок у склі), повинна мати щільну укупорку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]