Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт кзшв word 2003.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
424.96 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

  1. Загальна характеристика ЗАТ КЗШВ «Столичний»

  2. Організаційна структура і управління підприємством

  3. Взаємовідносини ЗАТ КЗШВ «Столичний» з постачальниками, підрядниками та покупцями

  4. Управління вхідними та вихідними грошовими потоками на підприємстві

  5. Управління формуванням прибутку

  6. Оподаткування підприємства

  7. Управління оборотними активами

  8. Аналіз майна підприємства

  9. Аналіз ліквідності і платоспроможності

  10. Аналіз фінансової стійкості

  11. Аналіз рентабельності

Висновки і пропозиції

Додатки

Вступ

Я, Сиворакша Юлія Валеріївна, з 7 по 25 лютого 2011 року проходила виробничу практику. Базою проходження було закрите акціонерне товариство “Київський завод шампанських вин” Столичний”

Юридична адреса (місце знаходження підприємства): 04073, м. Київ, вул. Сирецька, 27, iдентифiкaцiйний код: 30373419.

Згідно статуту ЗАТ "Київський завод шампанських вин "Столичний" (додається), зареєстрованого Подільською районною державною адміністрацією від 14.05.2003 №02096, та довідки про включення до єдиного державного реєстру підприємств i організацій за № 4534 від 02.04.2001, яка видана Київським міським управлінням статистики Державного комiтeтy статистики зазначена діяльність підприємства виробництво вин (в Т.ч. ігристих вин), слабоалкогольної та безалкогольної продукції, виробництво лікеро-горілчаних виробів, виробництво та розлив мінеральної води, здійснення вcix видів торгівлі (в т.ч. роздрібної, оптової, фермової).

Cвiдoцтвo про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької дiяльноcтi юридичної особи видане Подільською районною державною адміністрацією у м. Києві (нaтaрiально завірена копія додається) за. № 02096 вiд 14.04.1999 року.

Довідка про взяття на облік платника податків вiд 22.04.1999 р. за № 773/183/172, видана у Спецiалiзованiй ДПI у м. Києві по роботі з великими платниками податків (копія додається).

Форма власності - колективна.

Сировинна база підприємства – закупка виноматеріалів вiд первинних виноробних підприємств Одеської, Херсонської, Миколаївської областей та АР Крим.

Виробничі потужності підприємства на момент перевірки складають: по місткостям одночасного зберігання - 850 тис. дал., по шампанському - 25000 млн. пляшок на рік, 62% виробничих потужностей належать підприємству, 38% - орендовані потужності.

Метою проходження виробничої практики є поглиблення і застосування на практиці знань, набутих в процесі навчання, а також набуття практичних навичок виконання облікових робіт.

Мета роботи реалізується шляхом виконання таких завдань:

• охарактеризувати теоретичні аспекти аналізу основних техніко - економічних показників діяльності підприємства;

• дослідити основні показники фінансового стану підприємства та їх розрахунок;

• на основі порівняння теоретичних знань і практики діяльності базового підприємства сформулювати висновки та пропозиції щодо покращення роботи підприємства

Проходження практики здійснювалось під керівництвом головного бухгалтера ЗАТ КЗШВ «Столичний» – Музичук М.І.

  1. Загальна характеристика підприємства кзшв «Столичний»

Київський завод шампанських вин "Столичний" на сьогоднішній день є лідером серед українських виробників ігристих вин. Асортимент заводу складається з близько 30 видів ігристого 8-ми різних кондицій. Основні торгівельні марки досить відомі не тільки українському споживачу, це: ТМ «Українське» - 5 видів, ТМ «Советское шампанское», ТМ «Советское Преміум» - 5 видів ТМ «Золоте» - 4 види та інші. Регулярно лінійки ігристого від КЗШВ поповнюються новими позиціями. Смакові властивості кожного напою розробляються провідними технологами заводу, виходячи з досліджень, які проводяться експертами з вивчення алкогольного ринку та попиту споживачів. На підприємстві також виробляється питна вода "Криничка Рихерта" і безалкогольне дитяче ігристе "Шампусик". Продукція КЗШВ є популярною не тільки в Україні, але й за кордоном. Поставки ігристого , протягом багатьох років ведуться в такі країни як Німеччина, Англія, Іспанія, Швейцарія, Естонія та інші. Сировинною базою для виробництва ігристого є кримський, молдавський та український виноматеріал. Завод має свої виноробні господарства, що знаходяться в Одеській та Миколаївській областях.

Історія Київського заводу шампанських вин починається з другої половини дев'ятнадцятого сторіччя, коли у 1860 році колоніст Волинської губернії Вільгельм Якович Рихерт побудував на власній території, в передмісті Києва – Куренівці пивоварний завод, який вважався одним з найпотужніших на той час.

Після Великої Вітчизняної Війни, радянський уряд виступив з ініціативою відродження виноробства на теренах СРСР, запропонувавши на підпис Й.Сталіну Постанову Ради Міністрів СРСР "Про прискорення будівництва заводів шампанських вин і виноробства для первинної переробки винограду". Пропозиція була схвалена і як результат, у грудні 1949 року Виконавчий Комітет Київської міської ради депутатів трудящих прийняв рішення закріпити за Комбінатом шампанських вин України земельну ділянку площею близько 8.5 гектарів і всі будинки, по вулиці Сирецькій 19, (на місті заводу Вільгельма Рихерта), для будівництва Київського заводу шампанських вин.

Він перебудований в 1955 році з бувшого консервного заводу, який в свою чергу був створений на базі пивоварного заводу, побудованого у 1859 році. Будівельно-монтажні роботи тривали з 1951 по 1956 роки згідно з Постановою РМСРСР№ 2481 від 09.07. 1948 року "О развитии производства Советского шампанского". Завод вступив до експлуатації - першої черги будівель з 01.01.1955 року, другої черги з 01.01.1956 року знаряджений повною проектною потужністю на випуск 3-х мільйонів пляшок шампанського на рік.

Одночасно, у 1953 році, радянськими вченими-шампаністами було винайдено новий спосіб шампанізації вина у безперервному потоці. Суть методу полягала у тому, що процес вторинного бродіння відбувається вже не у закритому резервуарі, а у потоці – системі з 7-8 послідовно з’єднаних резервуарів-акратофорів – з однією заданою швидкістю та при постійному тиску. Цей метод було впроваджено у виробництво у 1954 році. Одним з перших підприємств, що застосував метод «безперервного потоку» став Київський завод шампанських вин.

В результаті неодноразової реконструкції старого склепистого будинку, розташування виробничих цехів в головному корпусі КЗШВ створює деякі виробничо-побутові незручності, що ускладнює благоустрій головного корпусу, інших цехів та великої мальовничої території заводу.

В перші роки своєї діяльності, підприємство активно нарощувало темпи виробництва і удосконалювало технологію. Так, перша черга заводу склала 1,5 млн. пляшок, а вже через рік ця цифра зросла у двічі. Такі темпи розвитку за короткий проміжок часу забезпечили підприємству провідне місце у виноробній галузі Радянського Союзу, а в подальшому позицію безсумнівного лідера на ринку ігристих вин України.

Але такий успіх був би неможливий без проведення політики модернізацій та нововведень. Зміни відбувалися майже кожен рік. У 1957 році з метою розширення асортименту та впровадження нових типів високоякісних ігристих вин, завод освоїв випуск нового типу ігристого вина "Советское шампанское мускатное" - оригінального ігристого світло-золотого вина, що відрізнялося від звичайного ігристого особливо ніжним ароматом і приємним смаком, властивому свіжому мускатному винограду , що входив до складу напою. Напій мав великий попит у споживачів усього колишнього Радянського Союзу. Висока якість цього вина була відзначена срібною й золотою медалями на міжнародних конкурсах вин в Угорщині та Югославії.

У 1959 році завод випустив експериментальну партію ігристого вина "Мускат Ігристий" у кількості 10 тисяч пляшок. На відміну від мускатного шампанського, "Мускат Ігристий" готувався винятково з мускатних виноматеріалів. Це ігристе відрізнялося більш вираженими тонами, і більш повним гармонічним смаком.

В 1961 році завод першим в країні перейшов на прогресивний метод виготовлення "Советского шампанского" у безперервному потоці, що дозволило підвищити виробничу потужність на 40 % та довести її у 1966 році до 4,7 мільйонів пляшок на рік. Проектним завданням реконструкції заводу шампанських вин в Києві, яке було затверджене Міністерством Харчової промисловості УРСР в листопаді 1968, було передбачено збільшення виробництва з 4,7 до 6,6 мільйонів пляшок на рік, але в період 1969-1972 рр. ці роботи не велись. В цей період на заводі змонтована та налагоджена автоматична лінія миття пляшок, розливу та відділки шампанського, продуктивністю у 6 тисяч пляшок на годину. Також була змонтована та введена в експлуатацію литтєва машина по виробництву ящиків з поліетілену. В результаті здійснення цих заходів та удосконалення технологій потужність заводу в 1972 році досягла 5,9 мільйонів пляшок на рік.

Протягом років винороби Київського заводу шампанських вин, створювали нові види ігристого вина, що відразу ж завойовували прихильність вітчизняного споживача та перетворювалися на традицію. На початок 1993 року асортимент продукції, складався із ігристого таких кондицій: брют, сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке, а також "Мускат Ігристий", "Південне Ігристе біле", "Київське Ігристе рожеве". З роками асортимент продукції поповнився торговельними марками ігристого спеціальних найменувань: "Гетьманське", "Ювілейне" і "Золоте".

Завод нарощував випуск: 1994 р. - випущено 12 млн., у 1995 р. - 17 млн., у 1996 р. - 20,5 млн. пляшок шампанського. У 2003р. вироблено вперше в Україні на одному підприємстві було вироблено таку кількість продукції. А якість шампанського київського заводу достатньо висока, про що свідчить поважна конкурентоспроможність його продукції.

Зростає експорт. Він вже становить близько 20 % випуску. Успішно реалізується продукція і на національному ринку. А це валюта, це авторитет нашої держави, це, нарешті, соціальна забезпеченість працівників заводу і запорука подальшого удосконалення заводської технології.

Керівництво заводу одним з перших на Україні оцінило ті переваги, які дає приватизація, перехід до нових шляхів господарювання і в 1993 році на базі державного заводу було створено орендно-колективне підприємство "Київський завод шампанських вин". Перехід заводу до рук трудового колективу дозволив підприємству перебороти багато чисельні проблеми з якими завод зіткнувся у 1993 році ( проблеми з реалізацією, дефіцит обігових коштів). Після багатоденних простоїв в цьому році завод перейшов на двохзмінний режим роботи, а в 1995 році - на трьохзмінний, що дозволило значно розширити обсяги випуску продукції та створити додаткові робочі місця. Немаловажним фактором є те, що на заводі проводиться серйозна робота по підвищенню якості продукції. В 1994 році на заводі перебувала висококваліфікована комісія з Німеччини, яка ознайомилась з умовами виробництва шампанського, провела ряд аналізів продукції, що виробляється. Результати роботи комісії були наступними: шампанське відповідає усім міжнародним стандартам якості по вмісту солей важких металів, радіоактивності, бактеріальної забрудненості. Такі висновки дозволили заводу значно розширити обсяги експорту продукції. В2000 році - 1116864 пляшок ( 83,8 тис. дол), а це 11% від загального обсягу виробленої продукції, покинули межі України. Продукція реалізується до країн близького й далекого зарубіжжя. Найбільші контракти були укладені з підприємцями з Німеччини, Росії, Словенії, Естонії, Вірменії тощо.

Подальші події призвели до чергової управлінської реорганізації на заводі. Справа в тому, що в Законі України "Про господарські товариства" такої форми як організація орендарів вже не стало. У цьому зв'язку і було створено закрите акціонерне товариство "Київський завод шампанських вин "Столичний". Установчі збори, що відбулися 26 березня 1999 року, затвердили Статут, положення про Раду товариства у складі семи чоловік, положення про генерального директора, положення про порядок відчуження акцій, а також ревізійну комісію. Генеральним директором товариства було обрано О. П. Мацка.

Ціллю діяльності товариства стало отримання прибутку в українській та зарубіжній валюті в інтересах акціонерів. Основним предметом діяльності товариства передбачено виробництво ігристих вин, виробництво слабоалкогольної та безалкогольної продукції, освоєння нових видів продукції, здійснення всіх видів торгівлі та інших видів діяльності, обумовлених в Статуті товариства. 5 квітня 1999 року відбулось перше організаційне засідання Ради акціонерів.

14 квітня 1999 року ЗАТ Київський завод шампанських вин "Столичний" розпочало свою виробничу діяльність.

Статус підприємства та лідерський дух забезпечують йому лідируючу роль в області виробництва ігристих шампанських вин, основа його постійного успіху - поважне відношення до потреб споживачів та висока якість продукції, нові розробки та вдосконалення виробничих процесів. Дух новаторства та забезпечення якості дозволяє передбачувати майбутнє і впроваджувати прогресивні методи господарювання. Міцні традиції в поєднанні з новаторським духом, високий професіоналізм та згуртований колектив гарантують високу якість виробництва.

Постійне оновлення застарілих технологій, зростання обсягів продукції та підвищення її якості і зниження собівартості – кредо, яким керується керівництво заводу. Це дає свої результати.

У важкій конкурентній боротьбі завод, майже не користуючись послугами реклами, набуває дедалі більшої слави, оскільки помітно зріс асортимент продукції заводу, урізноманітнилась і підвищилась її якість. Тепер споживачу пропонується не одна марка вина, а цілий набір. А букет шампанського справді дивовижний: тут і "сухе", і "напівсухе", і "напівсолодке", "Київське ігристе", "Мускатне", "Ювілейне", "Гетьманське", "Шампанське України" та ін.

В процесі виробництва шампанського завод використовує виноматеріали з винограду сортів Аліготе, Рислінг, Трамінер, Каберне, Совіньон, Фетяска, Піно, Леанка, Шардоне та ін.

На базі КЗШВ створено також спільне підприємство Молдова-Македонія- Україна - "Вина-іпіегпагіопаї-ріш", - це нова лінія по виробництву "тихих вин", торгова марка "УІР". Цех "Тихих вин" розливає вино Молдови, Македонії, України. Також створена нова лінія по виробництву та розливу питної газованої води та безалкогольних напоїв.

Зараз на території заводу розташовані такі будівлі та споруди:

  • Головний корпус, де розміщено біохімічне відділення, цех упаковки і експедиції.

  • Три виносховища.

  • Котельня.

  • Компресорна.

  • Механічна майстерня.

  • Трансоформаторна підстанція.

  • Посудотарний цех.

  • Насосна і три артезіанські свердловини.

  • Цех по виготовленню поліетіленових ящиків.

  • Адміністративний корпус.

  • Цех по виготовленню мюзлє та поліетіленової пробки.

  • Матеріальні склади

Також завод має свою прирельсову базу у Мінському районі м. Києва по вулиці Полярній, 16, площа території складає 1,5 га. На території бази розташовані:

  • склад тари;

  • склад готової продукції;

  • виносховище.

Спосіб вироблення шампанського безперервний резервуарний. В 1969 році завод першим в республіці перейшов на шампанізацію вина в безперервному потоці. В цьому ж році була змонтована і пущена в експлуатацію автоматична лінія розливу й оздоблення.

Технологічний цикл виготовлення шампанського на Київському заводі шампанських вин "Столичний" схематично має такий вигляд:

Цех виноматеріалів:

  • транспортування та приймання виноматеріалів

  • приготування купажу

  • приготування бродильної суміші

  • приготування лікерів Цех шампанізації:

  • шампанізація вина у безперервному потоці

  • розлив шампанського в пляшки, укупорка

  • пастеризація пляшок

  • бракераж та відділка готової продукції Цех готової продукції

  • пакування готової продукції в короби, транспортування, складування

  • відвантаження готової продукції споживачам

Якщо говорити про забезпечення КЗШВ, то можна відмітити таке:

  • електроенергією – від державної електромережі, на заводі існує занижуюча підстанція;

  • водою - з власних 3 артезіанських свердловин;

  • теплом (гаряча вода, пар) – від власної котельні;

  • викидання стічних вод заводу здійснюється через міську каналізацію.

За 55 років свого існування завод став одним з найсучасніших підприємств в Україні. За весь час існування заводу колектив доклав максимум зусиль щодо вдосконалення технології, слідкував за чітким виконанням технологічних режимів та вимог. Завдяки цьому якість шампанського, яке виготовляється на заводі, завжди знаходилось на найвищому рівні. Свідченням тому є понад 50 медалей, серед яких більше половини золотих.

Зоряним часом для столичних виноробів стали міжнародний конкурс "Крим ігристе - 97", де брюту було присуджено "Гран-Прі", та міжнародні фестивалі-конкурси "Вибір року 2002" та "Вибір року 2003", де продукція КЗШВ "Столичний" перемогла у номінації "Шампанське року".

Крім того, завдяки заводу Україна в 1996 р. стала членом Міжнародного співтовариства виноробів. А членство в цій організації означає, насамперед, престиж і визнання України як виноробної країни.

На засіданні технічної ради щодо розширення асортименту продукції було вирішено розпочати виробництво води питної "Криничка Ріхерта". Проведено низку заходів з підготовки нормативно-технічної документації -технічні умови ТУУ 30373419.001-200 "Вода питна газована і негазована "Криничка Ріхерта", технічні умови ТУ 18.351-96 "Пляшки полімерні для безалкогольних напоїв марки ПЕТФ", гігієнічний висновок державної санітарно-гігієнічної експертизи на воду, нормативно-технічну документацію та установку водопідготовки, технологічний регламент виробництва.

Київський завод шампанських вин постійно приймає участь у міжнародних виставках та дегустаційних конкурсах, де здобув більш ніж 50 медалей, серед яких більше половини золотих. Крім того, чотири роки поспіль, ігристе виробництва КЗШВ перемагало на міжнародному фестивалі-конкурсі «Choice of the year» («Вибір року»). Окрім вище зазначеного, у 2007 році на VII Міжнародному конкурсі виноградних вин, коньяків, ігристого та плодово-ягідних вин «Ялта. Золотий грифон-2007», позиція «Українське» брют червоний взяла гран-прі у категорії ігристі вина. За результатами щорічного рейтингу «Гвардія 500», Київський завод шампанських вин визнаний однією з най дорожчих компаній алкогольного ринку України, а його виконавчому директору Мацко О.П. неодноразово присвоювалося звання одного з кращих керівників виноробної галузі. Крім того керівництво заводу вважає за необхідне підтримувати й соціальну сферу життя, сприяючи розвитку науки й мистецтва, вкладаючи кошти у благодійність спрямовану на підтримку малозахищенних прошарків населення.

2007 рік став вирішальним в історії заводу. 17 жовтня Київський завод шампанських вин «Столичний» увійшов до групи європейських виробників ігристих вин - компанії «Henkell&Sohnlein Sektkellereien KG».

Корпорація «Henkell&Sohnlein Sektkellereien KG» є одним з провідних гравцім європейського ринку та володіє підприємствами з виробництва ігристих вин у таких країнах як Німеччина, Франція, Австрія, Чехія, Словакія, Угорщина, Румунія та Італія. За результатами 2006 року корпорацією було реалізовано 204, 8 млн. пляшок. Річний грошовий обіг компанії складає 513 млн. євро. Це єдина в світі корпорація нерезидент, що має виробництво в провінції Шампань. Входження до групи компаній «Henkell&Sohnlein Sektkellereien KG» для Київського заводу шампанських вин означає, перш за все, укріплення позиції підприємства та його торгівельних марок на ринку, а також отримання інвестування у виробництво та маркетинг.

На даний час потенціальна потужність КЗШВ становить 25 000 млн. пляшок за рік. Достатньо широкий асортимент білих, рожевих і червоних марок шампанського випускається резервуарним періодичним та резервуарним безперервним способами. В перспективі - виробництво шампанського пляшковим класичним методом.

На сьогодні різновидами продукції, що виготовляється, є такі: шампанське в асортименті, напій безалкогольний "Шампусик", вода питна. Виробництво здійснюється на серійній основі. Виробництво шампанського представлено наступним асортиментним рядом:

Продукція КЗШВ:

  • Традиційна колекція

  • "Українське"

  • "Советское Преміум"

  • "Золоте"

  • "Наш Київ"

  • "Кримград"

Продукція Henkell&Co:

  • Henkell&CO Sektkellerei KG

  • Vinpol

До традиційної колекції продукції КЗШВ входять:

"Советское Шампанское" біле напівсолодке – чудовий взірець справжнього мистецтва, народжений у пориві творчого натхнення виноробі "Столичного". Свіжість і ніжність поєднуються з силою надзвичайно збалансованого букета. Виготовлене на основі сучасної прогресивної технології автоматизованого виробництва шампанських вин, максимально наближеної до традиційної. Виготовляють з винограду сортів Рислінг, Аліготе, Шардоне, Піно Сірий. Колір від світло-солом'яного до золотистого, вміст цукру – 6-6,5%.

"Мускат Ігристий" рожевий – чудове та елегантне. Природну солодкість, складний смак, гармонійний букет воно ввібрало в себе з насиченого кримського сходу сонця, ніжного моря та суворих гір. Тільки мускатні сорти мають дивовижний мускатний аромат, що надає вину оригінальний тонкий аромат троянди. Виготовляють з винограду сорту Мускат рожевий. Колір – від світло рожевого до глибокого, темно рожевого кольору, вміст цукру – 5,5-8,0 %.

"Мускат Ігристий" білий – чудове та елегантне. Природну солодкість, складний смак, гармонійний букет воно ввібрало в себе з насиченого кримського сходу сонця, ніжного моря та суворих гір. Тільки мускатні сорти мають дивовижний мускатний аромат, що надає вину оригінальний тонкий аромат троянди. Виготовляють з винограду сортів Мускат Оттонель, Мускат білий. Колір – від світло-золотистого до кольору червоного золота, вміст цукру – 5,5-8,0 %.

До продукції класу "Українське" відносять:

"Українське" біле солодке – винятково м'яке шампанське з високим вмістом цукру. Виготовляють з винограду сортів Аліготе, Совіньйон. Колір світло-солом'яний із золотавим відтінком. Вміст цукру – 8-8,5%.

"Українське" рожеве солодке – винятково м'яке шампанське з високим вмістом цукру. Виготовляють з винограду сортів Совіньйон, Мерло. Колір світлий - гранатовий. Вміст цукру – 8-8,5 %.

"Українське" біле напівсолодке – витонченість смаку та багатство букету, колір світлого золота виділяє це вино з посеред інших прекрасних вин заводу. Виготовляють з винограду сортів Аліготе, Піно, Трамінер. Колір – світло-жовтий. Вміст цукру – 6-6,5 %.

Колекція «Советское Преміум» створена виключно для шанувальників ігристого найвищого ґатунку. Кожен штрих майстрів-виноробів, починаючи з особливої витримки та ексклюзивного купажу і закінчуючи застосуванням спеціальної коркової пробки, що дозволяє шампанському «дихати», вказує на приналежність витвору до класу цінних вин.

До продукції класу "Советское Преміум" відносять:

"Советское Преміум" біле брют – виготовляють з винограду сортів Піно, Шардоне. Колір – світло-солом'яний. Вміст цукру – до 1,5%.

"Советское Преміум" біле напівсухе – виготовляють з винограду сортів Піно, Шардоне. Колір – світло-солом'яний. Вміст цукру – 4-4,5%.

"Советское Преміум" біле напівсолодке – виготовляють з винограду сортів Піно, Шардоне. Колір – від світло-солом'яного до золотавого. Вміст цукру – 6-6,5%.

"Советское Преміум" біле солодке – виготовляють з винограду сортів Піно, Шардоне. Колір – світло-золотавий. Вміст цукру – 8-8,5%.

"Золоте" – справжній шедевр виноробного мистецтва, ПОДАРУНОК НАЙВИЩОЇ ПРОБИ. Шампанське лінійки "Золоте" виготовлено з благородних сортів винограду, вирощених на власних господарствах КЗШВ. Створюючи «Золоту» серію, «ювеліри» Київського заводу шампанських вин подбали про те, щоб все, від особливої витримки матеріалу та ексклюзивного купажу до застосування спеціальної коркової пробки, вказувало на приналежність цього ігристого до класу елітних вин.

До продукції класу "Золоте"відносять:

"Золоте" біле напівсолодке – виготовляють з винограду сортів Піно, Шардоне. Колір – світло-солом'яний. Вміст цукру – 6-6,5%. Розливають у пляшки ємністю 0.375 , 1.5 , 3 та 6 літрів.

До продукції класу "Наш Київ" відносять:

"Наш Київ" біле солодке – солодкий присмак київських вечорів і солодке ігристе - смак, що не лишить байдужим кожного. Виготовляють з винограду сортів Шардоне, Піно. Колір – від світло-солом'яного до золотавого. Вміст цукру – 8-8,5 %.

"Наш Київ" біле напівсолодке – ігристий напій виготовлено за сучасною технологією виробництва зі збереженням традицій виноробства. Шампанське передає сортові якості винограду та має багатий і виразний смак. Виготовляють з винограду сортів Шардоне, Піно. Колір – від світло-солом'яного до золотавого. Вміст цукру – 6-6,5 %.

"Наш Київ" мускатне біле напівсолодке – витончений ніжний смак, купаж кращих мускатних сортів та кристальна прозорість надають ігристому вину свіжість і вишуканість - це шампанське нікого не зможе залишити байдужим. Виготовляють з винограду сортів Мускат білий, Мускат Оттонель, Мускат янтарний. Колір – від світло-солом'яного до золотавого. Вміст цукру – 5,5-8,0%.

"Кримград". Це ігристе стане справжньою знахідкою для поціновувачів вина найвищого ґатунку. Адже не для кого не є таємницею, що кримський терруар, за всіма географічними показниками порівнюють з французькою Шампан’ю – батьківщиною улюбленого всіма шампанського. Класичний смак та тонкий аромат цього напою стануть ідеальним доповненням до улюблених страв та зроблять Ваш вечір незабутнім.

До продукції класу"Кримград" відносять:

"Кримград" червоне напівсолодке – виготовляють з винограду сортів Каберне та Мерло. Колір – яскраво-червоний. Вміст цукру – 6-6,5%.

"Кримград" біле напівсолодке – виготовляють з винограду сортів Аліготе та Рислінг. Колір – світло-золотавий. Вміст цукру – 6-6,5%.

"Кримград" рожеве мускатне напівсолодке – виготовляють з винограду сортів Мускат рожевий и Мускат гамбурзький. Колір – від рожевого до глибокого, темно рожевого. Вміст цукру – 5,5-8,0 %.

" Henkell&CO Sektkellerei KG " відносять:

FŰRST VON METTERNICH Trocken біле сухе – полюбляють знавці ігристих вин. Його букет, як ніякий інший, дозволяє відчути гармонійний смак Рислінгу.

FŰRST VON METTERNICH Brut Jahrgang біле брют – вишукане ігристе, що є символом німецьких ігристих вин, 12 місяців витримується у підвалах старовинного замку Меттерніх.

FŰRST VON METTERNICH Rose Trocken рожеве сухе – ігристе, виготовлене з відбірного винограду Pinot Noir, зрощеного на пагорбах Райнгау у долині Рейну.

До продукції класу Vinpol відносять:

Джин LUBUSKI ORIGINAL – основою відмінного смаку цього аристократичного напою стали ялівець і інші трави. Весь букет настільки багатий, що не залишить байдужим жодного гурмана.

Джин LUBUSKI LIME – висока якість продукту LUBUSKI LIME - результат старанно підібраних складових - дистилятів, екстракту ялівцю, а також соку лайму з гранульованою м'якоттю. Саме завдяки екзотичному Лайму Gin Lubuski LIME характеризується насиченим, кислуватим з гірчинкою смаком. У цьому напої не використовуються штучні аромати.

Лікер CANARI COCONUT-MILK – гармонійний смак кокосового молока і вершків.Сніжно-біле косове молочко в тандемі з м'якими вершками робить цей лікер неповторним і яскравимCANARI COCONUT-MILK– гармонійний смак кокосового молока і вершків.

Лікер CANARI TIRAMISU – представляє собою ідеально збалансовану композицію смаків, рому, вершків та капучіно, пом'якшений ніжним ароматом ванілі.

Лікер CANARI COFFE – ніжний лікер кремової консистенції з вираженим кавовим смаком і характерною для нього гірчинкою. Любителі кавових зерен можуть насолодитися темпераментним і яскравим смаком CANARI COFFEE як у чистому вигляді, так і спробувавши його у різноманітних коктейлях

Ликер CANARI TOFFEE – ніжний лікер кремової консистенції зі смаком тоффі - не залишить байдужим жодного ласуна.