Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт з практики 3 курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
336.38 Кб
Скачать

Академія муніципального управління

Факультет менеджменту

Звіт практики

з функціональної спеціалізації

«Державне управління та місцеве самоврядування»

База практики: Головне управління праці та соціального захисту

населення

Тема: Здійснення заходів щодо працевлаштування інвалідів та їх професійного навчання.

Виконала:

студентка ІІІ курсу 31 групи

факультету менеджменту

Хмельницька Марина Анатоліївна

Перевірив:

Старший викладач

Бовсунівська Ірина Володимирівна

Київ 2012

ПЛАН

Вступ

  1. Виступи посадових осіб органів міської влади перед студентами в КМДА

  2. Коротко про Головне управління праці та соціального захисту населення виконавчого органу Київської Міської ради

  3. Заходи щодо працевлаштування та професійної підготовки інвалідів

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

ВСТУП

Я, студентка Академії муніципального управління факультету менеджменту групи М-31 проходила практику з функціональної спеціалізації «державне управління та місцеве самоврядування » з 24.10 по 28.10.2011 та з 12.03 по 18.03.2011 в Головному управлінні праці та соціального захисту населення.

Під час проходження практики я поглибила та закріпила основні знань, вміння і навички , пов’язані із державно-адміністративною діяльністю та службою в органах місцевого самоврядування, практично підготовкою до такого роду діяльності в майбутньому.

Під час проходження практики в Управлінні я ознайомилася з їх роботою та докладно вивчила Положення про Головне управління праці та соціального захисту населення , що є головним документом у керівництві Управління .

Найбільше свою увагу під час практики в Управлінні я звернула на працевлаштування та професійну підготовку інвалідів, чому і присвячую свою роботу в цьому звіті .

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні » статті 1 Інвалідом є особа зі стійким розладом функцій організму, що при взаємодії із зовнішнім середовищем може призводити до обмеження її життєдіяльності, внаслідок чого держава зобов'язана створити умови для реалізації нею прав нарівні з іншими громадянами та забезпечити її соціальний захист. Тому це питання є цікавим і актуальним для розгляду .

1. Виступи посадових осіб органів міської влади перед студентами в кмда

Під час проходження практики 26.10 та 27.10.2011р. я прослухала лекції у Київській міській державній адміністрації щодо питань місцевого самоврядування, роботи адміністрації та розвитку міста Києва .

Зокрема , було прослухано виступи таких лекторів:

  1. Кутузова Оксана Миколаївна , начальник відділу кадрової роботи та з питань роботи служби на тему: «Організація кадрової роботи в органах місцевого самоврядування ».

  2. Нечаєва Тетяна Сарафивівна, головний архітектор проекту інституту генерального плану м. Києва на тему : «Стратегія розвитку міста Києва до 2025 року ».

  3. Дудка Леся Яківна , начальник управління організаційною роботою , секретар Київської міської ради на тему: «Організація роботи КМР та її постійних комісій».

  4. Мосійчук П.А. , заступник начальника управління організаційної роботи , начальник відділу організаційного забезпечення проведення державних і загальноміських заходів виконавчого органу КМР та КМДА на тему : «Організаційне забезпечення діяльності місцевих органів виконавчої влади та їх апаратів».

  5. Мужилко О.О. , начальник відділу з питань місцевого самоврядування секретаріату КМР на тему : « Організація та правові засади діяльності органів самоорганізації населення ».

  6. Чубар В.Ф. , начальник відділу з питань служби в органах місцевого самоврядування та державної служби апарату виконавчого органу КМДА та КМР на тему : «Організація кадрової роботи в місцевих органах виконавчої влади формуванні кадрового резерву».

  7. Уткіна В.М., начальник управління забезпечення документообліку та контролю апарату виконавчого органу КМДА та КМР на тему: «Робота з документами».

2. Коротко про Головне управління праці та соціального захисту населення

Головне управління праці та соціального захисту населення (ГУПСЗН) — структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації, підзвітний і підконтрольний голові цієї адміністрації та Міністерству праці та соціальної політики України.

Головне управління є юридичною особою, має самостійний баланс, реєстраційні рахунки в установах Державного казначейства, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням. Місцезнаходження: 03165, м. Київ-165, проспект Комарова, 7.

Головне управління у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України і постановами Верховної ради України, прийнятими відповідно до Конституції України та законів України, постановами Кабінету Міністрів України, рішеннями Київської міської ради, розпорядженнями Київського міського голови, розпорядженнями виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), наказами Мінпраці України, а також цим Положенням.

Основними завданнями Головного управління є:

  • забезпечення у місті Києві реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин, оплати і належних умов праці, зайнятості, трудової міграції, пенсійного забезпечення, соціального захисту та соціального обслуговування населення, в тому числі громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, їх соціального та пільгового медичного ' забезпечення, а також ведення обліку осіб, що мають право на пільги за соціальною ознакою;

  • забезпечення, в межах своїх повноважень, дотримання законодавства про працю, зайнятість, загальнообов'язкове державне соціальне страхування, пенсійне забезпечення та соціальний захист населення;

  • координування заходів щодо реалізації державної політики зайнятості в місті Києві, сприяння повній, продуктивній, вільно обраній зайнятості, зниженню рівня безробіття, ефективному використанню робочої сили та підвищенню її якості;

  • забезпечення регулювання ринку праці шляхом розроблення та реалізації територіальних програм зайнятості населення, здійснення інших заходів щодо поліпшення ситуацій на цьому ринку;

  • сприяння органам місцевого самоврядування у вирішенні питань соціально-економічного розвитку міста Києва; організаційно-методичне забезпечення

діяльності відповідних структурних підрозділів виконавчих органів Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

- удосконалення форм і засад соціального партнерства, організація співробітництва місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з профспілками, іншими об'єднаннями громадян та організаціями роботодавців.