Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
47.72 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки,молоді і спорту

Академія муніципального управління

Економічний факультет

ЗВІТ

про навчальну практику

База практики: ПП “ ОРГКОМСЕРВІС 2008

Керівник практики від АМУ:Федоренко Олег Сергійович

Керівник практики від бази практики: Романенко Олександр Петрович

Виконала студентка ІІІ курсу

Групи ЕП-31

Дума Яна

Київ-2012

План

Вступ………………………………………………………………………...……..3

1.Ознайомлення з підприємством, його історія та характеристика…….……..4

2.Майно і власність підприємства……………………………………………….5

3.Взаємовідносини підприємства з «середовищем прямого впливу»……….5-6

4.Організаційна структура та управління підприємством……………..…….6-8

5.Організація обліку та фінансової діяльності підприємства………..……..8-10

6.Основні економічні показники діяльності підприємства………………..10-11

Висновки………………………………………………………………..…….12-13

Список використаних джерел……………………………………………….….14

Додатки

Вступ

В період з 09.07.2012р. по 20.07.2012 р. я проходила навчальну практику на ПП “ ОРГКОМСЕРВІС 2008”.

Протягом практики я ознайомилась зі структурою та роботою підприємства, його статутом, діяльністю, а також законами та основними положеннями, такими як Конституція України, Закони України «Про підприємницьку діяльність», «Про оподаткування підприємств», «Про захист прав споживача», «Про безпеку і охорону здоров’я на робочому місці» та інші.

Метою комплексної практики є формування практичних навичок розроблення, прийняття та реалізація управлінських рішень, проведення господарсько-фінансових операцій та виконання службових обов’язків на окремих робочих місцях керівників лінійних та функціональних структурних підрозділів підприємств на низовому рівні управління.

Завданням навчальної практики є закріплення та поглиблення знань з питань роботи підприємств, установ та організацій.

Під час проходження навчальної практики використовував теоретичні знання з усього блоку професійно-орієнтованих дисциплін. Вирішував завдання, пов’язані з організацією виробничої, планово-економічної та фінансово-облікової діяльності, набував вмінь, пов’язаних з реалізацією загальних функцій управління шляхом здійснення переважно адміністраторських та операторських процедур праці.

1.Ознайомлення з підприємством, його історія та характеристика

Звіт є результатом практики на базі Приватного Підприємства “ ОРГКОМСЕРВІС 2008”.

Приватне підприємство “ ОРГКОМСЕРВІС 2008” - одне з багатьох підприємств по обслуговуванню оргтехніки міста Києва. Його було засновано 20 жовтня 2008 року на приватній власності його власника з правом найму працівників.

Метою діяльності підприємства є ведення обслуговуючої та іншої діяльності, спрямованої на створення нових робочих місць, на отримання прибутку на вкладений капітал; а також на задоволення на її основі соціально-економічних інтересів власника та членів трудового колективу підприємства, участь в благодійницькій діяльності, виконання, у випадках передбачених законодавством, державних програм і замовлень, здійснення посередницької діяльності.

Предметом діяльності підприємства є:

- закупівля, купівля, переробка та реалізація технічної продукції;

- ремонтні роботи в усіх галузях технічного та електронного обслуговування;

- надання ремонту різних компютерно - техннічних обладнань ;

- мілко-оптова торгівля у т. ч.: принтери ,копіри, комп’ютери, ноутбуки, та різною огртехнікою;

  • роздрібна торгівля у т. ч.: деталі до комп’ютерних приладів,тюнери,фото циліндри, ракери

Трудовий колектив підприємства складається з 7 осіб, які зайняті в діяльності на основі трудового договору.

В минулому 2011 році основна діяльність підприємства була пов'язана з мілко-оптовою торгівлею приладами оргтехніки. Річний обсяг продажу в 2011 р. продукції склав 240 тис. грн. Чистий прибуток підприємства склав 120 тис. грн. Середня рентабельність продукції - 5 відсотків.

Підприємство володіє значним інтелектуальним потенціалом, має дружні, тісні стосунки з партнерами, оснащене сучасними інформаційними засобами діяльності і управління, облік і управління діяльністю здійснюються при допомозі комп'ютерної мережі.

2.Майно і власність підприємства

Майно підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.

Джерелами формування майна підприємства є:

  • грошові та матеріальні внески засновників;

  • доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, інших видів господарської діяльності;

  • доходи від цінних паперів;

  • кредити банків та інших кредиторів;

  • капітальні вкладення і дотації з бюджетів;

  • майно, придбане в інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;

3. Взаємовідносини підприємства з «середовищем прямого впливу»

Приватне підприємство “ ОРГКОМСЕРВІС 2008” є одним з багатьох приватних оргтехнічних підприємств України. Від стабільності його діяльності залежить нормальне функціонування державних та комерційних установ , постачальником яких воно являється. Така кількість конкурентних підприємств-посередників створює жорстку конкуренцію для даного підприємства і потребує від нього стабільності , надійності та відповідальності у відносинах з партнерами по, бізнесу. Адже, гарні зв’язки з партнерами, постачальниками та споживачами вважається невидимим капіталом.

Дане підприємство поставляє в місто Київ та приміський регіон технічні та комп’ютерні вироби та ін.

Найбільш вагомими контрагентами приватне підприємства "ВіКо" є ПП «ЕЙ-АП Технолоджі»,ТОВ "Цетадель", ПП "Флора", ТОВ «Браун »та ряд інших контрагентів.

Господарські відносини між підприємствами оформлюються шляхом підписання договорів(додаток 1), угод, листування. Відсутність грошових коштів на рахунках багатьох підприємств вимушує постачальників користуватися такими формами оплати як передплата та бартер. В загальному обсязі діяльності переважають бартерні контракти.

Наприкінці звітного року ПП "Захід" здійснює поставки комп’ютерних комплектуючих,тонери; ЗАТ УПТК "Київтехніка" - фотоциліндри; ПП "Деснянська оргтехніка" - тонери; ПП "Голосівська оргтехніка 2009" – материнки.

Реалізація продукції здійснюється через мережу роздрібної мілко-оптової торгівлі. Самостійних роздрібних точок підприємство поки що не має, але в майбутньому планується створити у місті ряд магазинів.

Безпосереднє спілкування з контрагентами здійснює генеральний та комерційний директора.

ОРГКОМСЕРВІС 2008” має один основний рахунок в національній валюті у КФ КБ "Укрсоцбанк". Нажаль, з-за відсутності високо ліквідних основних фондів підприємство не має можливості брати кредити в банку для збільшення обсягу оборотних коштів, яких останнім часом дуже не вистачає.

Основною проблемою підприємства у відносинах з контрагентами є криза неплатежів та зниження обсягів виробництва в різних галузях господарства. Але, незважаючи на всілякі негаразди, підприємство користується високим авторитетом у партнерів, оскільки за 4 роки існування довело, що здатне ефективно працювати, бути надійним партнером по бізнесу.

Негативно впливає на комерційну діяльність жорстка податкова політика держави, що позбавляє підприємство, необхідних-йому, оборотних коштів. Зовнішньо-економічну діяльність підприємство не здійснює.