Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фоменко готовые шпоры на экзамен.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
223.74 Кб
Скачать
  1. Міжнародні асоціації інформаційних агентств. Основні функції, проблеми, які вирішуються такими структурами.

Асоціації інформаційних агентств. Європейський альянс інформаційних агентств EANA. Ключові проблеми, які спільно прагнуть вирішити близько 30 інформаційних агентств- членів цього альянсу (по одному з країни). УКРІНФОРМ - єдиний від України член Європейського Альянсу інформаційних агентств, а також член Асоціації національних інформаційних агентств країн Причорномор'я, який упродовж 2007 року головував у ній.увага зосереджується на таких проблемах: авторські права, політика тарифу на інформацію, технології, доступ до джерел інформації, угоди про співпрацю, обмін інформацією. Зміна назви альянсу у 2002 році на підставі кардинальних змін у характері діяльності самих агентств - перехід від обслуговування тільки преси до виконання замовлень широкого кола клієнтів, включаючи владу, бізнес. Створення Причорноморської асоціації українських агентств (ПАНІА): Загальне прагнення сприяти інформаційними засобами зміцненню дружби і взаємовигідного економічного співробітництва між країнами Причорномор'я. Діяльність ПАНІА спрямована на налагодження рівноправного і вільного обміну інформацією між національними інформаційними агентствами країн Причорномор'я. Необхідність взаємодії у розвитку співробітництва в інформаційній сфері з метою розширення політичних, економічних і культурних зв'язків між народами Причорномор'я та інших регіонів. Сприяння тривалому і тісному взаємовигідному співробітництву в чорноморському регіоні. Реалізація спільних інтересів учасників ПАНІА в усіх галузях, важливих для їх роботи і діяльності, включаючи обмін досвідом і технологіями. ПАНІА відкрита для вступу інших інформаційних агентств регіону, які поділяють її цілі і принципи.

  1. Інформаційна та корпоративна безпека бізнесової структури.

Все большее значение в деятельности ведущих компаний приобретают

вопросы информационной и коммуникационной безопасности. Эти понятия во многом пересекаются, но далеко не тождественны.

Информационная безопасность - обеспечение защиты как сведений, составляющих коммерческую тайну, так и информационных массивов, жизненно важных для бесперебойного функционирования предприятия.

Под информационной безопасностью обычно подразумевают организационно-режимные меры по работе с конфиденциальной информацией во всех ее формах, противодействие частным техническим разведкам, полный комплекс обеспечения безопасности локальных компьютеров и внутренних компьютерных сетей, обеспечение безопасной работы в сети Интернет, безопасности каналов связи и т. д.

Коммуникационная безопасность - система мер по использованию общественных коммуникаций в целях защиты компании от негативного воздействия.

В числе этих мер: *исследования коммуникационных рисков и проблем организации; *системный контроль за управлением корпоративных информационных холдингов; *нейтрализация враждебных манипуляций в СМИ; *контроль распространения слухов и других видов неформальных коммуникаций; *организация коммуникационной защиты персонала организации и целевых групп общественности; *использование РR-технологий для нейтрализации сбоев в работе служб безопасности организации; *взаимодействие в сфере коммуникационной безопасности с органами государственной власти и корпоративными партнерами; *организация тренингов в области коммуникационной безопасности.