Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Осн. мен. Навч.-мет. ком. 2011р..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
296.45 Кб
Скачать

7.Індивідуальні семестрові завдання

Самостійна робота передбачає позааудиторне виконання завдань з опрацюванням рекомендованих літературних джерел та нормативних актів.

З метою поглиблення вивчення дисципліни на набуття навичок і вмінь самостійної роботи з проведення кваліфікованих розрахунків. аналізу та обґрунтування висновків під час вивчення дисципліни курсанти виконують самостійну роботу, теми якої розробляються з урахуванням специфіки підготовки фахівців. Перелік тем для індивідуальної та самостійної роботи подаються у робочих навчальних програмах.

Завдання до індивідуальної та самостійної роботи:

I. Підготувати навчально-наукову доповідь (обсягом 5 – 7 сторінок друкованого тексту) за однією із запропонованих тем:

  1. Управління як специфічна сфера людської діяльності.

  2. Еволюція управлінської думки в світі та в Україні.

  3. Історія розвитку управління як науки.

  4. Управління як система наукових знань та як мистецтво управління.

  5. Функції управління як види управлінської діяльності.

  6. Мотивація як загальна функція управління.

  7. Основні закони та закономірності управління.

  8. Вплив соціально-психологічних факторів в управлінні.

II. Спираючись на посібники й підручники з управління та менеджменту виконати у формі наукової доповіді презентації у програмі Power Point навчального проекту фрагменту заняття. Теми індивідуальних проектів:

  1. Основні типи організаційних структур в органах внутрішніх справ.

  2. Управління як інформаційна система.

  3. організація праці управлінського персоналу органів внутрішніх справ.

  4. Загальні поняття про умови праці та фактори, що їх визначають.

  5. Керівництво ті його засади.

  6. Сучасний керівник органів внутрішніх справ. Вимоги до нього.

  7. поняття стилю керівництва і фактори, що впливають на його формування.

  8. Поняття авторитету керівника.

8. Оцінка якості засвоєння навчальної програми

Оцінка якості засвоєння навчальної програми з дисципліни «Основи менеджменту», включає поточний контроль успішності, модульний контроль та підсумковий контроль успішності у формі заліку.

Для поточного контролю засвоєння курсантами учбового матеріалу передбачається проведення модульного контролю, порядок проведення та зміст якого наводяться в робочих навчальних програмах.

Для атестації курсантів на відповідність їхніх знань вимогам, викладених у цій навчальній програмі, в робочих навчальних програмах дисципліни «Основи менеджменту» та у відповідних освітньо-професійних програмах за спеціальностями і напрямами підготовки у вищих навчальних закладах створюються фонди засобів педагогічної діагностики, які включають типові зав завдання, модульні контролі, тести тощо. Вони повинні забезпечувати об’єктивність оцінки знань, умінь та рівнів набутих компетенцій з управління в органах внутрішніх справ.

Критерії оцінки знань і вмінь:

Відмінно” (високий рівень навчальних досягнень)- якщо курсант, глибоко і в повному обсязі засвоїв програмний матеріал; вичерпно, логічно і творчо викладає інформацію в усній і письмовій формі; ґрунтовно висловлюється і дискутує, пов’язує при цьому теоретичний матеріал з юридичною практикою; здатен виступати експертом та консультантом у навчанні інших; вирішує тестові завдання.

Добре” (достатній рівень навчальних досягнень) – якщо курсант оперує матеріалом на рівні теми, розділу, може самостійно його відтворювати в повному обсязі, добирає переконливі аргументи на підтвердження власної точки зору; вирішує тестові завдання.

Задовільно” (середній рівень навчальних досягнень)- якщо курсант може самостійно відтворити значну частину навчального матеріалу теми, дати визначення понять та пояснити їх на прикладах; самостійно вирішує необхідну кількість тестових завдань; відповідає за планом; висловлює власну точку зору з окремих питань

Незадовільно” (початковий рівень навчальних досягнень)- якщо курсант може відтворювати лише окремі терміни і конструкції теми; допускає суттєві помилки; не вирішує тестових завдань