Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichni_vkazivki_do_vikonannya_kursovoyi_rob....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
996.86 Кб
Скачать

4. Упаковка і маркування

4.1. Товар відправляється в упаковці, яка відповідає його характеру і повинна при належному по­водженні з вантажем забезпечити його збереження протягом знаходження в транспортуванні та зберіганні до отримання вантажоодержувачем.

4.2. При відправці товарів Сторонами цього Договору кожне вантажне місце забезпечується доклад­ним пакувальним листом на _________________

(вказати мову)

мові, в якому зазначається: перелік упакова­них предметів, кількість, номер місця, вага брутто і нетто, назва Сторін, цього Договору і його номер.

(Особливі вимоги щодо упаковки та маркування, виходячи з особливостей товару і способу транспортування, можуть бути передбачені Сторонами Договору в окремому документі, що додається до Договору і є його невід'ємною частиною).

5. Повідомлення про відвантаження товарів

5.1. Сторона, що відправляє товар, бере на себе зобов'язання повідомити іншу Сторону в такий час і в такий спосіб, щоб це повідомлення інша Сторона гарантовано отримала до прибуття товару в пункт призначення. При цьому повідомлення повинно містити такі дані:

- дату відправки і назву товару, його кількість та номер Договору;

- найменування судна, рейс літака або номер вагона;

- орієнтовну дату прибуття транспорту в місце призначення вантажу.

6. Відповідальність Сторін та форс-мажорні обставини

  1. У випадку порушення своїх зобов'язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним в Україні законодавством. Порушенням зобов'язання є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання.

  2. Сторони не несуть відповідальності за порушення своїх зобов'язань за цим Договором, якщо воно сталося не з їх вини. Сторона вважається невинуватою, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів для належного виконання зобов'язання.

  3. Якщо отриманий Стороною товар виявиться зіпсованим, з дефектами або не відповідатиме іншим умовам цього Договору, то Сторона має право вимагати: усунення дефектів або заміну таких товарів.

  4. Усунення дефектів і заміна товарів здійснюється повністю за рахунок Сторони, що допустила порушення.

  5. За прострочення у поставці товарів Сторона, яка допустила прострочення, повинна сплатити іншій Стороні штраф в розмірі __ % від вартості простро­ченого товару, але не більше _____________________.

  6. Сторони звільняються від відповідальності за повне чи часткове невиконання або неналежне виконання зобов'язань, передбачених цим Договором, якщо воно сталося внаслідок дії форс-мажорних обставин.

  7. Під форс-мажорними обставинами в цьому Договорі слід розуміти будь-які обставини зовнішнього щодо Сторін характеру, що виникли без вини Сторін, поза їх волею або всупереч волі чи бажанню Сторін, і які не можна було ні передбачити, ні уникнути, включаючи стихійні явища природного характеру (землетруси, повені, урагани, руйнування в результаті блискавки тощо), лиха техногенного та антропогенного походження (вибухи, пожежі, вихід з ладу машин, обладнання тощо), обставини суспільного життя (воєнні дії, громадські хвилювання, епідемії, страйки, бойкоти тощо), а також видання актів органів державної влади чи місцевого самоврядування, інші законні або незаконні заборонні заходи названих органів, які унеможливлюють виконання Сторонами зобов'язань за цим Договором або перешкоджають такому виконанню тощо.

  8. Сторона, що не має можливості належним чином виконати свої зобов'язання за цим Договором внаслідок дії форс-мажорних обставин, повинна письмово повідомити іншу Сторону про існуючі перешкоди та їх вплив на виконання зобов'язань за цим Договором.

  9. Якщо форс-мажорні обставини діють протягом 3 (трьох) місяців поспіль і не виявляють ознак припинення, цей Договір може бути розірваний Фірмою або Підприємством шляхом направлення письмового повідомлення про це іншій Стороні.

  10. Існування форс-мажорних обставин повинно бути підтверджено компетентним органом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]