Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мотивація -оленка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
459.26 Кб
Скачать

Для студентів внз і-іі рівня акредитації

Перед тим як відповісти на питання анкети, уважно прочитайте всі запропоновані відповіді, потім виберіть із них ту, що співпадає з Вашою думкою. Обведіть кружечком цифру, яка відповідає Вашій відповіді [ 1) ]. Будьте уважні, добре вчитуйтесь у зміст питань. Якщо Ви випадково помилились у відповіді перекресліть її [ 1) ]. Якщо жодна із запропонованих відповідей Вас не задовольняє, то напишіть свою.

Дані, які будуть отримані в ході опитування, не розголошуються і будуть використані тільки в узагальненому вигляді.

Дякуємо за допомогу в дослідженні.

№ п/п

Зміст запитання

Характер відповіді

(в % від загальної кількості опитаних)

Так

Ні

Важко відповісти

1.

Чи впливають заняття фізичними вправами та спортом на зовнішній вигляд людини?

.

2.

Чи можна удосконалювати форми власного тіла за допомогою найулюбленіших видів спорту?

3.

Якими видам спорту Ви б хотіли займатись на уроках фізичного виховання (допускається декілька варіантів відповідей):

    1. футболом;

    2. баскетболом;

    3. волейболом;

4)легкою атлетикою (бігом на короткі дистанції, стрибками, метаннями);

5)атлетичній гімнастиці (вправи з вантажем, гантелями, та заняття на тренажерах);

6)кросова підготовка;

7)аеробіка (заняття під музику; хореографії)

8)гімнастика (бруси; перекладина; колода; стрибки через козла; акробатичні вправи);

9)єдиноборства (боротьба);

10)плавання.

4.

Заняття фізичними вправами впливають на:

  1. спортивний результат;

  2. удосконалення форми власного тіла;

  3. розвиток фізичних якостей людини;

  4. здоров’я людини;

  5. здоровий спосіб життя;

5.

Чи впливає думка ваших батьків на формування інтересу до фізичної культури та спорту?

6.

Які сучасні засоби масової інформації впливають на формування інтересу зо фізичної культури та спорту:

  1. телебачення;

  2. радіо та преса;

  3. комп’ютерні програми та ігри.

Дякуємо за відповіді!

Додаток б навчальна програма

Са-Фі-Дансе”(Дубогай О.Д.)”

І. Пояснювальна записка

Центральну позицію у процесі підготовки майбутніх учителів фізичної культури до професійної діяльності посідає спецкурс “ Програма “Са-Фі-Дансе”, який викладається для освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” з напряму (спеціальності): 0101 Педагогічна освіта. 6.010102. Початкова освіта; 0101 Педагогічна освіта. 6.010101. Дошкільна освіта. На дисципліну відповідно до навчального плану відводиться 1 кредит, 36 годин, з них 22 години на самостійну та індивідуальну роботу, 14 годин на аудиторну роботу, 4 години лекцій, 4 години семінарських і практичних занять, 6 годин спецпрактикум.

Програма спецкурсу спрямована на досягнення основної мети: ознайомлення студентів з особливостями впровадження нових форм, методів та засобів фізичного виховання та їх оздоровчого ефекту .

Для досягнення мети вирішувалися такі завдання:

  • формування у студентів позитивної мотивації до діяльності, яка передбачає застосування інноваційних оздоровчих технологій;

  • оволодіння майбутніми учителями ґрунтовними знаннями з оздоровчих технологій;

  • формування у майбутніх учителів професійних вмінь застосовувати оздоровчі технології у педагогічній діяльності.

Даний спецкурс є спробою узагальнення матеріалу численних фахових друкованих праць, що висвітлюють різні аспекти інноваційних методик оздоровчої фізичної культури.

Коротко охарактеризуємо основні розділи програми “Са-Фі-Дансе”.

Розділ “Ігроритміка” є основою для розвитку відчуття ритму і рухових здібностей, що дозволяє вільно, красиво й координаційно правильно виконувати рухи під музику, відповідно до її структурних особливостей, характеру, ритму, темпу й іншим засобам музичної виразності. До цього розділу входять спеціальні вправи для узгодження рухів із музикою, музичні завдання й ігри.

Розділ “Ігрогімнастика” служить основою для засвоєння різних видів рухів, що забезпечують ефективне формування вмінь і навичок, необхідних при подальшій роботі за програмою “Са-Фі-Дансе”. До розділу входять стройові, загальнорозвивальні, акробатичні вправи, а також вправи, спрямовані на розслаблення м’язів, дихальні і на зміцнення постави.

Ігротанці спрямовані на формування у вихованців танцювальних рухів, що сприяє підвищенню загальної культури дитини. Танці мають неабияке виховне значення. До цього розділу входять: танцювальні кроки, елементи хореографічних вправ і такі танцювальні форми, як історико-побутовий, народний, бальний, сучасний і ритмічний танці.

У розділі “Танцювально-ритмічна гімнастика” представлені образно-танцювальні композиції, кожна з яких має цільову спрямованість, сюжетний характер і завершеність. Фізичні вправи, що входять в таку композицію, спрямовані на вирішення конкретних завдань програми. Всі композиції об’єднуються в комплекси вправ для дітей різних вікових груп.

Розділ “Ігропластика” ґрунтується на нетрадиційній методиці розвитку м’язової сили і гнучкості. Тут використовуються елементи стародавніх гімнастичних рухів і вправи стретчинга, що виконуються в ігровій формі.

Розділ “Ігровий самомасаж” є основою загартування й оздоровлення організму. Такі вправи сприяють формуванню в студентів свідомого прагнення до здоров’я, розвиваючи навички самооздоровлення.

Розділ “Музично-рухливі ігри” містить вправи, застосування яких є можливим практично на всіх заняттях. Тут використовуються прийоми імітації, наслідування, образні порівняння, рольові ситуації, змагання – усе те, що потрібно для досягнення поставленої мети при проведенні занять із танцювально-ігрової гімнастики.

Розділ “Ігри-подорожі (або сюжетні заняття)” включає всі види рухової діяльності, використовуючи засоби попередніх розділів програми. Цей матеріал служить основою для закріплення умінь і навичок, придбаних раніше.

Розділ “Креативна гімнастика” передбачає цілеспрямовану роботу педагога щодо застосування нестандартних вправ, спеціальних завдань, творчих ігор, спрямованих на розвиток творчої ініціативи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]