Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка курс. раб. _ФП.DOC
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

3. Список використаних джерел вступ

У сучасних умовах господарювання в Україні, які зумовлюють роз­виток ринкових економічних відносин і різноманітність форм власності, особливої актуальності набуває підготовка кваліфікованих фахівців у га­лузі фінансів.

Відповідно до необхідності поліпшення якості навчання фахівців цієї категорії дуже важливим уявляється правильність організації наступного етапу їх підготовки, а саме: написання і захист курсової робо­ти з дисципліни “Фінанси підприємств”. Означена робота є синтезом вивчення студентами загальнотеоретич­них і спеціальних дисциплін, проходження практики у фінансових відділах підприємств (організацій, установ), фінансових, податкових орга­нах управління, банківських установах; відображає глибину здобутих у ДонДУУ теоретичних і практичних знань, з урахуванням прийняття нау­ково обгрунтованих управлінських рішень.

Метою підготовки і захисту курсової роботи є виявлення:

1) рівня набуття студентами теоретичних і практичних знань, здобу­тих у процесі навчання;

2) спроможності студентів до самостійної практичної роботи у галузі фінансів підприємств;

3) уміння використовувати нормативно-інструктивний матеріал, моно­графічну та спеціальну літературу в науково-дослідній і практичній роботі;

4) рівня підготовки студента до систематизації, узагальнення та аналізу матеріалу з організації роботи фінансового менеджера і бухгал­тера на підприємствах з різноманітними формами власності, у фінорганах, банківських установах, податкової та аудиторської служб;

5) уміння резюмувати матеріал, що аналізується, і обґрунтовувати пропозиції щодо вдосконалення фінансово-кредитної, господарської і ко­мерційної діяльності;

6) уміння студентів переконливо захищати, лаконічно викладати ос­новні положення курсової роботи, висновки і рекомендації щодо ефек­тивності використання і збільшення обсягу фінансових коштів, а також стабілізації фінансово-кредитної діяльності.

1. Вимоги, порядок видачі і захисту курсової роботи

Відповідно до навчально-методичного плану ДонДУУ курсова робота повинна бути виконана студентами самостійно, спрямована на придбання практичних навиків і формування комплексного підходу до оцінки фінансово-господарської діяльності суб'єктів господарювання в ринкових умовах.

Курсова робота повинна мати обсяг 30-35 машинописних сторінок і складатися з 1-го теоретичного питання, пояснювальної записки до практичної частини з усіма необхідними розрахунками і додатками.

Студенти можуть використовувати як теоретичну базу для виконання курсової роботи літературні джерела і звітні матеріали, зібрані за місцем роботи. Для студентів денної форми навчання і тимчасово не працюючих студентів заочної форми навчання, для яких одержання вихідних даних для проведення розрахунків утруднено, допускається використання показників, приведених у додатку 2.

Вибір варіанта завдання необхідно здійснювати в наступному порядку:

- теоретичне питання видається керівником курсової роботи;

- варіант практичного завдання вибирається в залежності від початкової букви прізвища студента.

Варіант

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Початкові букви прізвищ студентів

А,

Н,

Б,

О,

В,

П,

Г,

Р,

Д,

С,

Е,

Т,

Є, М,

У

Ж

Ф

З,

Х

И,

Ц

І,

Ч

Ї,

Ш

К,

Щ

Л,

Ю, Я

Завдання на виконання курсової роботи видає викладач кафедри «Фінанси». Відповідно до графіка, який є погодженим з деканатом, на кафедрі «Фінанси» проводяться консультації.

Виконану роботу необхідно направити на адресу деканату для реєстрації і наступній передачі викладачу для перевірки (для студентів заочної форми навчання). Студенти денної форми навчання повинні надати виконану курсову роботу для реєстрації на кафедру «Фінанси». Перевірена робота допускається до захисту з позначкою "до захисту" чи з позначкою "на доробку" повертається студенту з зауваженнями.

Курсова робота підлягає захисту. Якщо студент не захистив курсову роботу, він не допускається до екзамену з даного курсу.