Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпора 1-30.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
253.44 Кб
Скачать

23. Характеристика продукції, її класифікація, номенклатура й асортимент

Продукція поділ на засоби в-ва та предмети спож (прод І і ІІ підрозділів, груп А і Б). засоби в-ва поділ на засоби праці і предмети праці, а предмети спож – на продовольчі і непродовольчі. Виготовлена прод, надана послуга та виконана робота має й мінову вартість. Для постійного і повного задов потреб ринку план та облік прод на продаж зд у натур і вартісних вимірниках. Міру задов потреб ринку можна х-зувати за показниами номенкл та асортименту. Номенкл- перелік найменувань виробів, асорт – сук різновидів прод кожного найменування, що різняться в-ними тех.-ек показниками. Вимірники в натур виразі – фіз. Од. у практиці використ умовно-натур та подвійно-натур. Обсяг прод у вартісному виразі визнач показниками товарної, валової, чистой прод. Товарна прод – заг вартість усіх видів готової прод, напівфабрикатів, робіт і послуг в-чого х-ру, призначених на продаж або для реаліз кінц спож. Валова прод крім товарної вкл зміну залишків назаверш в-ва протягом розрах періоду, вартість сировини і матеріалів замовника та деякі ін ел зал від гал. Більш повно динаміку в-ва та його еф х-зує чиста прод- товарна за вирахуванням матер витрат й суми аморт відрахувань. Ек зміст – наново створена на п-ві вартість. Міра задоволення попиту х-зується реалізованою прод – плановий показник: тов прод з урах змін залишків, нереаліз на поч. і кін розрах періоду, фактичний: після оплати споживачем вартості прод і надходж в-них сум на банк рах постачальника.

24. Поняття, склад та структура інвестицій

Інвестиції – це всі види майнових та інтелект. цінностей, що вклад в об”єкти підпр діяльності з метою отримання прибутку або певного соц ефекту.

КЛАСИФІКФЦІЯ:

За напрямом вкладання цінностей:

  • Реальні (прямі) – беспосер. вклад. коштів у виробн активи підпр. (капіталовклад. в О.Ф.; інвестиції в товар - мат-ні запаси )

  • Фінансові – довгострок. грош. вкладення у різні грошові і фондові інструменти.( Цінні папери ; депозит. вклади в банк; вклад. коштів в облігації.)

  • Інноваційні – вклад коштів в нематер активи. (придбання нематер активів (патенти, ліценз; фінансув наук розробок; підготовка та перепідготовка спеціалістів ).

За терміном: Довгострокові , Середньострокові, Корткострокові За належністю капітала: державний , приватний

За джерелами надходження: внутрішні, зовнішні

За структурою:

  • технологічна структ. капіталовклад. ( вирожена у % співвідношенні між різними напрямками вкладання капіталу )

  • відтворювальна структура ( Співвіднош витрат (довгостроков) – на просте і розширене відтврення О.Ф. ( витрати на нове будівництво, технол переозбр та реконструкц підпр та витрати на окремі предмети діючих підпр.)

25. Оцінка ефективності виробничих і фінансових інвестицій. Інвестиційні проекти підприємств та організацій

*фінансова оцінка (оцінка фін стану ) грунтується на аналізі фінансової звітності підприємства та розрахунках основних показників оцінки фінансового стану підприємства

  • Звіт про фінансові результати – показники рентабельності, ділової активності;

  • Звіт про рух грошових коштів – оцінка інвестиційної діяльності підприємства;

  • Баланс (оцінка майнового стану, платоспроможності і ліквідності);

  • Звіт про власний капітал.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]