Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Прогр_практ_2012.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
3.32 Mб
Скачать
  1. Критерії оцінювання

Оцінкавідмінно” виставляється студентові, котрий виконав увесь обсяг передбаченої програмою практики роботи, продемонструвавши при цьому високий рівень теоретичних знань, сформованість умінь та навичок організації та проведення діагностико-корекційної роботи, професійну культуру, самостійність, інтерес та творче ставлення до завдань практики. Всі завдання практики виконано з урахуванням усіх вимог, звітну документацію охайно оформлено і вчасно здано.

Оцінка “добре” виставляється студентові, котрий виконав увесь обсяг передбаченої програмою практики роботи, проте при оформленні звітної документації допустив окремі помилки (у психологічному аналізі фактів, інтерпретації окремих результатів, оформленні протоколу, програмі психокорекційних занять, термінах подачі звітної документації тощо).

Оцінка задовільно” виставляється студентові, котрий виконав програму практики, проте в процесі роботи продемонстрував недостатній рівень теоретичних знань, припускався значних помилок при організації та проведенні діагностико-психокорекційної роботи, не міг самостійно здійснити аналіз, інтерпретацію та узагальнення діагностичних даних, мав труднощі в оформленні звітної документації, невчасно подав методистові документи для перевірки.

Оцінка незадовільно” виставляється студентові, котрий був відсутній на практиці без поважних причин, не виконав передбачених програмою завдань і, відповідно, не подав звітну документацію про проходження практики.

5.1. Розділ 1. Психодіагостика особистості

5.1.1. Тема 1. “Психодіагностика інтелекту та креативності”

Мета: сформувати навички діагностики рівня розвитку загальних здібностей (інтелекту та креативності) особистості.

Оснащення: тест дивергентного (творчого) мислення Вільямса, скорочений варіант методики “Стандартні прогресивні матриці Равена” (А-4 формат), бланки для відповідей, секундомір.

Порядок роботи. Тестування здійснюється в індивідуальній формі. Психолог-дослідник коротко викладає мету дослідження та правила роботи з тестами. При цьому важливо досягти позитивного, зацікавленого ставлення досліджуваного до виконання завдань. Після цього психолог пропонує уважно вивчити інструкцію, відповідає на запитання, якщо такі виникли після її вивчення, та пропонує перейти до самостійної роботи з кожним тестом.

ТЕСТ ДИВЕРГЕНТНОГО (ТВОРЧОГО) МИСЛЕННЯ ВІЛЬЯМСА (САР)1

Інструкція досліджуваному. “Це завдання допоможе дізнатись, наскільки Ви здатні до творчого самовираження за допомогою малюнків. Пропонується 12 рисунків. Працюйте швидко. Постарайтесь намалювати настільки незвичну картинку, яку не зможе придумати ніхто інший. Вам буде надано 20 хвилин для того, щоб намалювати Ваші рисунки. Працюйте у квадратиках послідовно, не перестрибуйте безладно з одного на інший. Створюючи картинку, використовуйте лінію або фігуру всередині кожного квадратика, зробіть її частиною Вашої картинки. Ви можете малювати у будь-якому місці всередині квадратика, залежно від того, що Ви хочете зобразити. Можна використовувати різні кольори, щоб рисунки були цікавими та незвичними. Після завершення роботи над кожним малюнком подумайте над цікавою назвою та запишіть її під картинкою. Не хвилюйтесь стосовно правильності написання. створення оригінальної назви є важливішим, ніж почерк та орфографія. Ваша назва має розповісти про те, що зображено на малюнку, розкрити її сенс”.