Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвест аналіз!.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
111.4 Кб
Скачать

27. Оцінка інвестиційних пропозицій: "людський" фактор.

Фаза оцінки включає збір інформації, як на вході, так і на виході, і використання спеціальних інвестиційних критеріїв для отримання оптимальної комбінації інвестиційних проектів. Фірма повинна зробити вибір відносно використання точних і надскладних або ж простіших оцінних моделей для того, щоб зрозуміти найважливіші взаємозв'язки, які існують на практиці. Більшість фірм використовує певний перелік критеріїв для оцінки Інвестиційних проектів. Результати цієї оцінки можуть бути надійними тільки за умови, якщо є правильними припущення, на які вона спирається. Необхідно ретельно вивчити й ураховувати вплив на інвестиційний процес таких факторів, як ринки, стан економіки, виробництво, фінанси та люди. Нижче наведено перелік найважливіших аспектів. «Людський» фактор. Основною причиною того, що проекти не втілюють у життя все що від них очікувалось, є ігнорування «людського» фактора. Реалізація більшості проектів призводить до структурних змін і впливає на управлінську мотивацію.

1. Чи потребує Інвестиційна пропозиція залучення додатково го персоналу або подальшого навчання та перепідготовки?

2. Чи здатне керівництво самотужки реалізувати Інв пропозицію?

3. Чи є персональна / командна відповідальність за реалізацію інв пропозиції найдоцільнішою для цього випадку?

4. Чи є адекватними до потреб з реалізації проекту наявні управлінські структури та процедури?

5. Яким чином вплине нова інвестиція на керівництво та робітників?

6. Чи були попередні консультації відносно планів щодо інв-ня з робітниками й профспілками?

28. Затвердження інвестиційних пропозицій.

Стадії затвердження мають подвійну мету:

І. Функція контролю якості. З огляду на те, що пропозиція задовольнила вимоги на попередніх етапах (після пошуку, стратегічного плану, відсіву, конкретизації, оцінки, проведення) немає сенсу відкидати її, хіба що з політичних міркувань. Тільки там, де попереднє планування інв процесу було невідповідним, стадія затвердження має велике значення у визначенні долі проекту.

2. Мотиваційна функція. Інв проект і особа, яка його пропонує, нероздільні. Особа, що приймає рішення, одночасно й формує думку (судження) щодо пропозиції та змушує себе й команду виконавців підпорядкувати свою діяльність її реалізації.

Інколи втрати, пов'язані з відхиленням капітальних проектів на основі мотивації керівників, набагато перевищують втрати, пов'язані з прийняттям майже проектів з мінім збитковістю. Рівень відповідальності, настрій команди керівників, що займається впровадженням проекту, є головними факторами, які визначають успіх / невдачу проектів із граничною ек ефективністю.

Взявши на себе зобов'язання відносно певного проекту, фірма повинна регулярно й систематично оцінювати припущення та інші фактори, з урахуванням яких приймалося рішення, і контролювати прогрес у розвитку проекту на всіх стадіях його реалізації. Коли зміни в припущеннях і запланованих грошових потоках Істотні, керівництво має прийняти рішення відносно того, які зміни необхідно внести до якогось певного Інвестиційного проекту або в сам процес прийняття рішень.