Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spori_po_F_nansovomu_pravc___Bank_golovna.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.92 Mб
Скачать
  1. Структура нбу.

Ст. 22 ЗУ "Про НБУ" Структура НБУ будується за принципом централізації з вертикальним підпорядкуванням.

До системи НБУ входять центральний апарат, філії (територіальні управління), розрахункові палати, Банкнотно-монетний двір, фабрика банкнотного паперу, Державна скарбниця України, Центральне сховище, спеціалізовані підприємства, банківські навчальні заклади й інші структурні одиниці і підрозділи, необхідні для забезпечення діяльності НБУ.

НБУ в межах, визначених законодавством, самостійно вирішує питання організації, створення, ліквідації та реорганізації структурних підрозділів та установ НБУ, його підприємств, затверджує їх статути та положення.

Для інкасації та охорони цінностей та об'єктів НБУ має відомчу охорону, озброєну бойовою вогнепальною зброєю.

  1. Службовці нбу.

Працівниками НБУ є службовці та обслуговуючий персонал НБУ.

Службовцями вважаються особи, які безпосередньо беруть участь у виконанні функцій НБУ та займають посади, передбачені штатним розписом. Службовці НБУ є державними службовцями, і до них застосовуються норми ЗУ "Про державну службу", якщо діюче законодавство не встановлює іншого. Умови найму, звільнення, оплати праці, надання відпусток, службові обов'язки та права, система дисциплінарних стягнень, питання соціального захисту службовців НБУ визначаються ЗУ "Про державну службу".

Питання функціонування державної служби у НБУ та класифікації посад вирішує Правління НБУ відповідно до законодавства Укр. Ранги державних службовців НБУ, що відповідають посадам першої категорії, присвоюються ПУ. Інші ранги присвоюються Головою НБУ.

Розмір оплати праці службовців НБУ встановлюється Правлінням НБУ відповідно до положень ЗУ "Про державну службу".

До складу обслуговуючого персоналу НБУ входять працівники, обов'язки яких безпосередньо не пов'язані із виконанням функцій НБУ. Розмір оплати праці обслуговуючого персоналу НБУ встановлюється Правлінням НБУ відповідно до норм законодавства про оплату праці.

Голова НБУ, його заступники, члени Правління НБУ та інші службовці НБУ згідно із переліком посад, затвердженим Правлінням НБУ, не можуть бути народними депутатами України, членами КМУ, не можуть займатися підприємницькою діяльністю, виконувати роботу за сумісництвом, крім викладацької, наукової та іншої творчої діяльності.

Службовцям НБУ забороняється входити до керівних органів та бути акціонерами банків. Голові НБУ, його заступникам, членам Правління НБУ та іншим службовцям НБУ забороняється отримувати позики від будь-яких інших кредитних установ, за винятком НБУ. Службовцям НБУ забороняється розголошувати інформацію, що становить державну таємницю, банківську таємницю або іншу конфіденційну інформацію, яка стала відома їм у зв'язку з виконанням службових обов'язків, і в разі припинення роботи в НБУ, крім випадків, передбачених законодавством України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]