Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФР Для ЦПЗО 2011-2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
397.82 Кб
Скачать

12. Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів під час проведення підсумкового контролю

Уся організація процесу навчання повинна стимулювати студентів наполегливо і систематично засвоювати знання з відповідних дисциплін.

Добре засвоєння знань студентами та об'єктивна оцінка рівня знань викладачем вимагають:

  • постійного контролю відвідування занять кожним студентом;

  • проведення системного поточного контролю знань під час семінарських занять;

  • належної організації підсумкового контролю знань студентів з дисципліни.

Підсумковий контроль знань студентів груп ФК-46, ФК-47 з дисципліни “Фінансовий ринок” здійснюється у формі екзамену. Його завданням є перевірка рівня засвоєння студентами програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими темами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни.

Екзамен проводиться за білетами, які містять в собі чотири завдання.

Кожен екзаменаційний білет містить три теоретичних питання та п’ять тестових завдань. Відповідь студента оцінюється за відповідними критеріями. При цьому у разі використання заборонених джерел, підказок студент повинен залишити аудиторію і одержує незадовільну оцінку.

Максимальна кількість балів, що може бути отримана на екзамені – 95 балів.

Критерії оцінювання:

  1. 86–95 балів – студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання, демонструє знання законодавчих документів, інструктивного матеріалу, дискусійних і проблемних питань, наводить узагальнення і висновки, вірно виконав увесь обсяг тестових завдань.

  2. 73-85 балів – студент знає матеріал на рівні пункту 1, але ним допущені незначні помилки при формулюванні термінів і категорій, проте з допомогою викладача він швидко орієнтується і знаходить правильні відповіді, при вирішенні тестових завдань допустив одну помилку.

  3. 68-72 бали – студент демонструє загалом добрі знання матеріалу, але його відповіді містять помітні помилки, неточності, проте з допомогою викладача він швидко орієнтується і знаходить правильні відповіді, при вирішенні тестових завдань допустив дві помилки.

  4. 58-67 балів – студент демонструє посередні знання з теоретичної підготовки або дає на всі питання малообґрунтовані, неповні відповіді, і лише з допомогою викладача може виправити допущені помилки, при виконанні тестових завдань допустив три помилки.

  5. 49-57 балів – студент при відповіді на питання показав знання, рівень яких відповідає мінімальним вимогам, а також дав чотири не правильні відповіді на тестові завдання.

  6. 30-48 бали – студент показав незадовільну теоретичну підготовку, дав неправильні відповіді на більшість питань, допустив грубі помилки і лише частково їх виправив, не виконав тестові завдання.

  7. 1-29 балів – студент не зміг розкрити суті теоретичних питань, не знав певних економічних категорій, допустив чимало грубих помилок і не зміг їх виправити, а також не виконав тестові завдання

  8. 0 балів – студент не з’явився на екзамен.

Оцінка рівня знань за результатами екзамену заноситься в екзаменаційну відомість та залікову книжку студента.