Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФР Для ЦПЗО 2011-2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
397.82 Кб
Скачать

Тема 11. Фондова біржа та біржові операції (2 год.) Семінарське заняття № 2

Мета заняття. Систематизувати та оцінити знання студентів щодо особливостей заснування організації та роботи фондової біржі, її органів та учасників, розглянути історію розвитку фондових бірж, поглибити знання студентів щодо механізмів проведення біржових операцій, а також деталізувати поняття “біржовий бюлетень”, “біржовий наказ”, “біржова ціна”. Поглибити знання студентів щодо особливостей лістингу на фондовій біржі, розглянути основні світові та українські біржові індекси, поглибити знання студентів щодо механізмів функціонування торговельно-інформаційних систем на фондовому ринку, а також закріпити знання студентів щодо особливостей діяльності учасників Національної депозитарної системи України. Продовжувати формування у студентів економічного мислення і комунікативних здібностей. Навчити студентів ефективно використовувати набуті знання у майбутній професійній діяльності.

ПЛАН

  1. Історія створення бірж у західних країнах. Розвиток фондових бірж в Україні.

  2. Основи організації та роботи фондової біржі. Органи управління фондовою біржею та учасники біржової торгівлі.

  3. Біржовий бюлетень, біржові накази та біржові ціни.

  4. Механізм здійснення операцій на фондовій біржі.

  5. Особливості лістингу на фондовій біржі.

  6. Світові та українські фондові індекси, їх значення.

  7. Національна депозитарна система України (НДСУ): учасники, структура, особливості діяльності.

Рекомендована література: 8, 14, 31, 33, 40, 42, 44, 45, 47, 57, 62, 71, 72, 75.

Критерії оцінювання семінарських занять для студентів груп фк-41, фк-42 (цпзо)

На семінарських заняттях оцінюється активність та чіткість відповідей студента, якість написання письмової роботи.

Максимальна кількість балів, що може бути отримана за семінарське заняття №1 становить 35 балів, а за семінарське заняття №2 – 20 балів.

Критерії оцінювання при максимальній оцінці 35 балів:

  1. 31-35” - студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені теоретичні питання, демонструє знання законодавчих документів, нормативних та інструктивних матеріалів, робить узагальнення і висновки, правильно виконав тестові завдання або дав правильні відповіді на поставлені запитання при письмовому опитуванні.

  2. 26-30” - студент знає матеріал на рівні пункту 1, але ним допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, при виконанні одного чи двох тестових завдань допущено помилку або є деякі не грубі помилки у відповідях при письмовому опитуванні.

  3. 19-25” - студент показав посередні знання з теоретичної підготовки або дав малообґрунтовані, неповні відповіді на теоретичні питання, не правильно виконав три або чотири тестових завдання, при письмовому опитуванні більшість відповідей на поставлені запитання є неточними або не правильними.

  4. 1-18” - студент не може розкрити суть теоретичних питань, не знає певних економічних категорій, допускає чимало грубих помилок, неточностей, а також не правильно виконав п’ять і більше тестових завдань.

  5. 0” - студент не з’явився на семінарське заняття.

Критерії оцінювання при максимальній оцінці 20 балів:

  1. 18-20” - студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені теоретичні питання, демонструє знання законодавчих документів, нормативних та інструктивних матеріалів, робить узагальнення і висновки, правильно виконав тестові завдання або дав правильні відповіді на поставлені запитання при письмовому опитуванні.

  2. 15-17” - студент знає матеріал на рівні пункту 1, але ним допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, при виконанні одного чи двох тестових завдань допущено помилку або є деякі не грубі помилки у відповідях при письмовому опитуванні.

  3. 12-14” - студент показав посередні знання з теоретичної підготовки або дав малообґрунтовані, неповні відповіді на теоретичні питання, не правильно виконав три або чотири тестових завдання, при письмовому опитуванні більшість відповідей на поставлені запитання є неточними або не правильними.

  4. 1-11” - студент не може розкрити суть теоретичних питань, не знає певних економічних категорій, допускає чимало грубих помилок, неточностей, а також не правильно виконав п’ять і більше тестових завдань.

  5. 0” - студент не з’явився на семінарське заняття.

Студент, який був відсутній на семінарському занятті і не виконував відповідні види роботи, може виконати їх в інший час, але до виставлення підсумкової оцінки за модуль.

Повторне усне або письмове опитування з метою покращення оцінки не дозволяється.