Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма КПУ 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
687.62 Кб
Скачать

Рекомендовані джерела до теми 8:

Закон України від 1 червня 2011 року «Про ратифікацію Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах» / Голос України. – 2011. – 30 червня. - №116.

Закон України від 16 червня 2011 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв»язку з ратифікацією Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах»/ Голос України. – 2011. – 9 лмпня. - №123.

Рішення Конституційного Суду України від 30 січня 2003 року №3-рп/2003 у справі №1-12/2003 за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень частини третьої статті 120, частини шостої статті 234, частини третьої статті 236 Кримінально-процесуального кодексу України (справа про розгляд судом окремих постанов слідчого і прокурора)//Вісник Конституційного Суду України. –2003. - №1. – С.24-30.

Спеціальна література:

Гордін А.Я. Слідчо-оперативна група: проблеми створення та діяльності. – Харків: Видавництво «Фінн», 2009.

Денисов С.А. Законность и обоснованность соединения и выделения уголовных дел. – М.: Изд-во “Юрлитинфрм”, 2004.

Михайленко О.Р. Строки та інші часові параметри у кримінальному процесі: Навч. посібник. – К.: Інститут адвокатури при КНУ імені Тараса Шевченка, 2000.

Михайлов А. И. Отдельное поручение следователя. - М., 1971.

Письменний Д.П., Омельченко О.Є. Процесуальна діяльність слідчого щодо запобігання злочинів: Навч. посібник. – К.: НАВСУ, 2005.

Письменний Д.П., Федченко В.М. Розслідування злочинів слідчою та слідчо-оперативною групою: правові та організаційні засади. – Дніпропетровськ: Дніпропетровський держ. ун-т внутр. справ, 2006.

Смирнов М.І. Інститут взаємної правової допомоги у кримінальних справах: сучасний стан та перспективи розвитку. – Одеса: Фенікс, 2006.

Соловьев А.Б., Токарева М.Е., Власова Н.А. Общие условия предварительного расследования. –М.: Изд-во “Юрлиинформ”, 2005.

Ягодинский В.Н. Подследственность преступлений. - К., 1994.

Лекційне заняття 9

Тема 9. Слідчі дії (2 год.)

Поняття та види слідчих дій.

Порядок виклику і допиту свідка. Особливості виклику і допиту неповнолітнього свідка. Підстави та процесуальний порядок застосування до свідка приводу .

Порядок виклику і допиту потерпілого. Підстави та процесуальний порядок застосування до потерпілого приводу .

Підстави та порядок застосування слідчим і органом дізнання заходів до забезпечення безпеки свідків і потерпілих.

Відшкодування свідкам, потерпілим та іншим особам витрат у зв'язку з їх викликом до органів дізнання, досудового слідства.

Процесуальний порядок виклику і допиту підозрюваного.

Очна ставка, її поняття, мета і процесуальний порядок проведення. Правила оформлення протоколу очної ставки.

Огляд. Його мета, види і порядок проведення. Протокол огляду.

Ексгумація трупа. Поняття, підстави та процесуальний порядок проведення.

Освідування. його поняття, мета, види, підстави та порядок проведення.

Пред'явлення для впізнання. його поняття, мета, види, порядок проведення і оформлення.

Відтворення обстановки і обставин події. його суть, підстави та порядок проведення. Протокол відтворення обстановки і обставин події.

Обшук. його поняття, види, підстави та порядок проведення. Протокол обшуку.

Виїмка. її поняття, підстави та порядок проведення, відмінність від обшуку. Протокол виїмки.

Накладення арешту на кореспонденцію і зняття інформації з каналів зв’язку. Огляд і виїмка кореспонденції та дослідження інформації, знятої з каналів зв’язку.

Накладення арешту на майно та його опис.

Підстави та порядок призначення експертизи. Одержання зразків для експертного дослідження. Випадки обов'язкового призначення експертизи. Права обвинуваченого (підозрюваного) при призначенні та проведенні експертизи. Особливості призначення експертизи, що проводиться особою, яка не працює в експертній установі. Особливості призначення стаціонарної судово-медичної та судово-психіатричної експертиз.