Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичний посібник до лб_Поштовий переказ чере....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
4.08 Mб
Скачать

2.2.4 Порядок приймання

До пересилання в межах України приймається поштові перекази, адресовані на домашню адресу фізичних осіб, “До запитання”.

Максимальна сума одного поштового переказу-Інтернет не повинна перевищувати 1000 грн, кількість переказів не обмежується.

Поштові перекази-Інтернет можуть прийматися з письмовим повідомленням, що містить не більше 10 слів (до 254 символів). За бажанням відправника (за додаткову плату) інформація про виплату поштового переказу-Інтернет може направлятись електронною поштою на його адресу.

Після входу користувача послуг на портал УДППЗ “Укрпошта” користувач повинен ознайомитись з порядком оформлення та відправлення поштового переказу через Інтернет.

При відправленні Індивідуального поштового переказу-Інтернет користувач повинен зайти на сторінку “індивідуальні перекази”:

  • заповнити запропоновані поля бланка поштового переказу, де вказати повністю прізвище, імя, по батькові відправника та одержувача, а також повну адресу відправника та адресата, письмове повідомлення, суму переказу та вибрати “з повідомленням про вручення електронною поштою” (додаток 1);

  • перевірити зазначені на бланку дані, суму плати за пересилання,підтвердити зазначені дані та бажання провести платіж (додаток 2). Якщо зазначені дані некоректні, користувачу надається повідомлення про помилку та запрошення до введення інформації повторно.

При відправленні згрупованих поштових переказів-Інтернет користувач повинен:

  • зайти на сторінку “згруповані перекази”. Ознайомитись з інформацією щодо формування файлу переказів (XML-файл) і завантажити довідник поштових індексів об’єктів поштового зв’язку. Створити файл (список ф.103-1) для відправлення згрупованих поштових переказів-Інтернет. До одного такого файлу (списку) включається не більше як 40 поштових переказів (додаток 3).

  • здійснити завантаження XML-файлу з інформацією про згруповані поштові перекази-Інтернет, після чого перевірити наявність всіх необхідних реквізитів. При виявленні невідповідності користувачу надається повідомлення про помилку. Відправник має можливість виправити дані та повторити спробу їх завантаження ще раз.

  • Якщо відправник погоджується здійснити перекази, на екрані з’явиться перелік переказів, що будуть прийняті, із зазначенням для кожного з переказів суми, суми плати за пересилання з ПДВ. Найнижчий рядок має містити підсумкові дані про загальну суму до сплати: разом (плата за пересилання), у т.ч. ПДВ, усього (загальна сума до сплати з ПДВ).

Якщо зазначені дані правильні, відправник повинен підтвердити згоду на

приймання переказів.

Після оформлення замовлення користувачу потрібно вставити картку НСМЕП у зчитувач смарт-карток.

Після проведення перевірки даних, Інтернет-термінал системи встановлює захищений зв'язок з комп’ютером користувача і користувач здійснює платіж.

Якщо процес сплати переривається з будь-яких причин, користувач отримує повідомлення про збій системи. У разі, коли відновлення трансакції можливе, клієнтові пропонується завершити трансакцію.

Після проведення платежу відправник переказу одержує електронний чек (чек можна надрукувати або зберегти на персональний комп’ютер користувача, додаток 4, 5 відповідно).

Після виконання платежу за приймання згрупованих поштових переказів-Інтернет формується перелік виконаних переказів із зазначенням номеру кожного переказу по базі даних в АС “Електронний переказ”, в кінці списку зазначається номер карти НСМЕП, дата та час здійснення платежу.

У разі необхідності користувач може роздрукувати інформацію у вигляді списку форми 103-1.

Інформація про поштові перекази передається на шлюз АС “Електронний переказ” для ініціювання (виконання) переказу.

Зарахування коштів на переказний рахунок виконується згідно договору з банком, обслуговуючим НСМЕП.