Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендаці, курсова ФІНАНСИ.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
80.9 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ИМЕНІ І.І. МЕЧНІКОВА

РЕГІОНАЛЬНИЙ КОЛЕДЖ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

НАВЧАЛЬНО – НАУКОВИЙ КОМПЛЕКС «ШКОЛА – КОЛЕДЖ – УНІВЕРСИТЕТ»

Методичні вказівки

до виконання курсових робіт

з дисципліни «Фінанси»

для студентів спеціальності

5. 03050801 – Фінанси і кредит

галузь знань 0305 «Економіка і підприємництво»

Одеса – 2012

Зміст

1. Мета та завдання курсової роботи …………………………3

2. Вибір і затвердження теми курсової роботи……………….3

3. Вимоги до курсової роботи………………………………….5

4. Структура курсової роботи…………………………………..6

5. Огляд літератури……………………………………………...8

6. Оформлення курсової роботи………………………………...9

7. Захист курсової роботи………………………………………11

8. Додатки………………………………………………………..13

1. Мета та завдання курсової роботи.

Важливим способом залучення студентів до науково-дослідницької роботи і більш глибокого самостійного засвоєння предмету є підготовка і захист курсової роботи.

Курсова робота з дисципліни «Фінанси» має метою поглиблення і розширення знання студентів з освоєння розділів курсу, набути навички самостійної роботи під час дослідження теоретичних і практичних аспекти, розвинути здатність до самостійного аналізу, вміння в стислій формі викласти свої думки, формувати висновки та обґрунтування рекомендацій за наслідками проведеного дослідження.

Виконання курсової роботи є більш відповідальною і нелегкою справою в порівнянні з контрольною роботою. Це якісно новий етап вивчення курсу фінансів. Виконання її має велике значення. Вона сприяє глибшому розумінню студентами вивченого матеріалу, більш відповідальному їх ставленню до пошуку рекомендованої літератури. Виконуючи курсову роботу, студент знайомиться на практиці з основами науково-дослідницької роботи: підбирає і опрацьовує матеріал для дослідження, набуває навиків самостійних висновків, оволодіває економічною термінологією.

Підготовка курсової роботи примушує студента більш глибоко вникати і аналізувати сучасні явища і процеси, сприяє тому, що основні положення ринкової економіки стають глибоким переконанням студента - майбутнього спеціаліста в галузі економіки і фінансів.

2. Вибір і затвердження теми курсової роботи

Важливе значення має вибір теми курсової роботи. На стаціонарному відділенні порядок вибору теми встановлюється кафедрою. Запропонувавши теми студентам, необхідно врахувати їх особливості, смаки, інтерес до тієї чи іншої теми, а також реальну можливість знаходження і використання конкретного, фактичного матеріалу, необхідного для дослідження. Курсова робота виконується згідно з тематикою, яка затверджена кафедрою економіки та моделювання ринкових відносин. Студент виконує курсову роботу виходячи із порядкового номера по списку журналу групи.

3. Вимоги до курсової роботи

1. Зміст курсової роботи повинен бути розкритий з глибоко наукових позицій, у тісному зв'язку з вимогами законів і нормативних актів України.

При цьому необхідні не механічний їх переказ, а творче осмислення і використання.

2. Теоретичний матеріал потрібно викладати в тісному зв'язку з практикою ринкових відносин. Конкретні цифри, факти, з одного боку, повинні служити підтвердженням думок, висловлених автором роботи, з іншого - аналіз їх може послужити основою для нових висновків і підсумків. Тому, коли студент приступає до виконання курсової роботи, йому потрібно потурбуватися про підбір цифрових даних, практичного матеріалу, необхідних для глибокого висвітлення теми. Таким чином, курсова робота повинна мати елементи аналізу, дослідження, мати науковий характер.

3. Курсова робота повинна бути працею самостійною, написаною своїми словами, а не монтажем висловлювань із різних літературних джерел, журнальних і газетних статей.

4. При викладі матеріалу необхідно слідкувати за послідовністю,

логічністю, зв'язком між питаннями теми.

5. Робота має бути написана державною мовою, але дозволяється виконання російською, або англійською чи іншими мовами з залученням до консультування і рецензування спеціалістів, які володіють вказаними мовами, мають наукові праці за темою дослідження.

6. Курсову роботу виконує кожен студент індивідуально, але індивідуальні роботи можуть бути об’єднані під однією назвою при виконанні комплексного завдання

7. Курсова робота має бути науково-практичною, або практичною розробкою, яка присвячена вирішенню конкретного економічного завдання, комплексу завдань, визначених у вступі.

8. Запропоновані висновки і рекомендації мають бути аргументовані, підтвердженні конкретними розрахункам, порівнюватися з нормативами і вже відомим досвідом з вітчизняної та іноземної практики