Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аліна практика.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
176.13 Кб
Скачать

1.6 Використовуване обладнання для надання перукарських послуг

У перукарні « Гламур » застосовується різноманітна електроапаратура для сушіння волосся, прискорення хімічних процесів фарбування, хімічної завивки, дезінфекції інструментів.

Сушарки випускають різних конструкцій, стаціонарні – закріплені на стінах, зі спеціальними кріслами, пересувні на роликах. Усі моделі мають один принцип дії: в сушильному плафоні створюються потоки теплого повітря температурою 20–70 °С.

Параметри встановлюються регулятором температури та регулятором часу індивідуально для кожного клієнта.

Клімазони – апарати для прискорення хімічних процесів завивки та фарбування волосся.

У клімазонах за допомогою комп'ютерної програми встановлюють оптимальну температуру та час витримки хімічної суміші залежно від структури і стану волосся клієнта.

Пароапарати різної конструкції розраховані на додаткову обробку волосся парою при лікуванні, фарбуванні та завивці волосся.

Інфрагрілки – спеціальні ковпаки з електронними пристроями, які створюють інфрачервоне випромінювання і сприяють пом'якшенню обробки волосся та шкіри, стимуляції хімічних процесів.

У кожній перукарні повинні бути аптечка й інструкція з надання першої допомоги потерпілим.

Обладнання салону краси включає приладдя і апарати, спеціальні меблі, препарати та косметику допоміжні прибори та інструменти, сучасні технології обладнання салону краси також включає санітарні норми і правила обладнань приміщень.

Спеціальні обладнання, вимоги до обслуговування і аксесуари, вимоги особливої гігієни працівників салонів та виконання норм і правил. Наявність санітарних книжок у працівників (медичний огляд раз на півроку, рентген раз на рік і інструктаж).

В перукарнях повинно бути проведення інструктажу по виконанню санітарних норм і правил, правил пожежної безпеки. Працюючи в салоні або перукарні потрібно дотримуватися правил пожежної безпеки.

По-перше, необхідно знати правила користування електрообладнанням, вміти правильно поводитися у разі небезпечних випадків.

По-друге, електрообладнання повинно бути у справному стані, обов’язково має бути заземлення. Електроапаратура й електроінструменти повинні: швидко включатися і відключатися від електромережі; бути безпечними в роботі; напруга електроапаратури й електроінструмента повинне бути не вище 220 В.

По-третє, майстри зобов’язані знати та виконувати правила пожежної безпеки.

Майстер повинен слідкувати за безпекою самого клієнта, якого обслуговує. Дотримуючись усіх цих вимог, перукар - модельєр може надати послуги перукарської справи на дуже високому рівні.

Таким чином перукар - це високоосвічена, творча, з художнім смаком людина. Разом з професійною освітою дотримання правил етики, охорони безпеки, вимог до робочого місця дає перукареві можливість досягти максимальної успішності в обраній справі.