Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аліна практика.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
176.13 Кб
Скачать

1.3 Розміри підприємства і його спеціалізація

Салон « Гламур » має один змішаний зал, в якому знаходяться три робочі місця для надання перукарських послуг, одне робоче місце для манікюрних послуг і одне робоче місце для надання косметологічних послуг.

Також тут присутні такі кімнати, як: підсобне приміщення, де зберігаються різні інструменти і матеріали для надання послуг, засоби для прибирання і пральна машина; окрема кімната з мойкою і сушуаром; кімната для переодягання і відпочинку робітників салону.

Головний зал має гарний і естетичний вигляд, великий розмір і привітну атмосферу. Підлога залу коричневого кольору, гладка і рівна. Стеля світло – тілесного кольору, оздоблена великими круглими лампами. Зліва від входу вздовж усієї стіни знаходиться дзеркало, яке надає залу яскравості і зручності відвідувачам, адже вони з легкістю можуть оцінити свій зовнішній вигляд з різних сторін. Вздовж цієї стіни стоять стільці, оббиті м'якою тканиною темно - коричневого кольору, а в центрі їх знаходиться невеличкий стекляний столик з великою кількістю журналів і книг. Справа від входу знаходяться робочі місця. Кожне з нього має робочий стіл, стілець, дзеркало, лампу освітлення і безліч професійних інструментів. Над дзеркалами вивішені грамоти і дипломи. Прямо від входу йде коридор коричневого кольору, який містить вхід до всіх інших кімнат салону. Зліва по коридору знаходиться кімната з мойкою і сушуаром. Вона невеликого розміру, темно – зеленого кольору. Інтер’єр кімнат салону приголомшує своєю красою і надає привітності.

Перукар – професія особлива. Вимоги до сучасного майстра перукарської справи дуже високі. Основні з них: глибокі теоретичні знання, володіння прийомами та методами практичної роботи з виконання стрижок, завивання, укладання волосся, фарбування та моделювання зачісок.

Створення красивої сучасної зачіски справа непроста і роль перукаря у створенні загальної гармонії ліній з урахуванням індивідуальності клієнта є інколи вирішальною.

В сучасній моді в жіночих стрижках почали з’являтись густі чілки та рвані форми; пишні та об’ємні кудряшки, креативні покраски; стрижки видовжені на обличчя та закорочені на потилиці. Також в моді залишаються модними такі зачіски, як консервативні – це ті, які відповідають «вчорашній» моді.

Всі перукарі світу говорять, що сьогодні, так як і у всіх сферах діяльності, чоловіки задають тон в моді на зачіски. Toni & Guy пропонує стиль metrosexuals, який продиктований традиційною культурою brith-pop, яка диктує свій набір чоловічих якостей.

Чоловіки носять волосся різної довжини від короткого до довгого. На короткому вибривають різноманітні малюнки та викрашують їх у екстримальні кольори, вибривають ерокези.

Дитячі зачіски повинні виглядати гарно, прикрашати дитину та водночас вони повинні бути простими у виконанні та не заважати дітям при грі чи за уроками.

В дівчаток це можуть бути різноманітні стрижки, але без чітких, нависаючих на очі чілок, асиметричних стрижок. А в хлопчиків-короткі стрижки.