Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аліна практика.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
176.13 Кб
Скачать

1.4. Організаційна структура і структура управління

Вимоги до сучасного майстра перукарської справи дуже високі, то ж Водянова Марія Валеріївна вивчає глибокі теоретичні знання, володіє прийомами та методами практичної роботи з виконання стрижок, завивання, укладання волосся, фарбування та моделювання зачісок. Вона є освіченою у питаннях гігієни, хімії, анатомії, біології, знає закони колористики, просторової композиції. ЇЇ важливим компонентом професійного портрета є культура, уміння доброзичливо контактувати з людьми, знання етики та психології, історії перукарської справи.

Директор салону професійно у перукарському мистецтві працює понад тринадцять років. Протягом цих років вона вдосконалювалася і збагачувалася знаннями і навичками. Саме Водянова Марія Валерівна була майстрем, який керував моєю виробничою практикою.

Спостерігаючи за її роботою, було поповнено знання і навички, завдяки Марії Валеріїві проінформовано про нові методи стрижок, завивки, фарбування і про новітні технології перукарського мистецтва.

Керівник салону « Гламур » відвідує виставки, конкурси, майстер – класи і кубки, найчастіше буває на майстер - класах у Володимира Тарасюка. Марія Валеріївна добре базується на коротких жіночих стрижках і боб – каре, саме ці стрижки мають великий попит серед відвідувачів, адже майстер бездоганно їх виконує і оформлює, виконує блочне фарбування.

До робочого складу салону « Гламур » входять справжні спеціалісти своєї роботи: керівник і майстер Водянова Марія Валеріївна, адміністрато Насальська Зоя Дмитрівна, майстри з перукарських послуг Зінченко Оксана Ігорівна, Омельченко Людмила Григоріївна, Кришун Катерина Іванівна, також майстер з манікюрних послуг Кіряєва Олена Василівна і майстер з косметологічних послуг Воробей Ірина Олександрівна.

Адміністратор є організатором усієї роботи всередині салону краси. Основне завдання адміністратора полягає в доброзичливому прийомі гостей, причому, організувати це все потрібно так, щоб гості відчували себе комфортно, не потребуючи ні в чому. Вранці, приходячи на роботу, адміністратор повинен перевірити технічний стан торговельних приміщень: залу, вестибюля, туалетної кімнати, звертаючи увагу на якість проведеної прибирання, на наявність та справність меблів, обладнання, освітлення і т.д. Тут же він приймає необхідні заходи щодо усунення недоліків або несправностей.

До обов'язків перукаря входить: виконання стрижки, гоління шкіри голови, Накладення компресів і масажу обличчя; здійснення завивки і укладання волосся хімічним і електричним способом; виконання вечірніх та весільних зачісок; фарбування волосся в різні кольори і відтінки, враховуючи особливості шкіри і структуру волосся (через шапочку або фольгу); необхідність утримувати в чистоті своє робоче місце, використовувані інструменти.

До обов'язків майстра манікюру і педикюру входить: манікюр класичний, французька, художній; нарощування нігтів акрилом або гелем, реставрація нігтів; лікування та реставрація та дизайн нігтів; педикюр апаратний; необхідність утримувати в чистоті своє робоче місце, використовувані інструменти.

До обов'язків косметолога входить: воскова депіляція; бікіні-дизайн; пірсинг, проколювання вух; оформлення та фарбування брів і вій; нарощування вій; необхідність утримувати в чистоті своє робоче місце, використовувані інструменти.