Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аліна практика.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
176.13 Кб
Скачать

1 Організаційно-економічна характеристика

1.1 Вступ

Волосся – це дар природи, унікальний інструмент самовиявлення людини. У пошуках індивідуального стилю людина протягом життя експериментує зі своєю зовнішністю. За виглядом волосся визначають рівень культури, естетичного розвитку і смаку людини, її соціальний статус.

З рештою волосся – предмет праці перукарів, модельєрів, дизайнерів зачісок, усіх кваліфікованих фахівців, послугами яких багато хто з нас користується.

У перукарській справі творчі образи для створення нових зразків зачісок, нових колекцій треба шукати в минулому. Для досягнення, найвищого результату слід спиратися на сонові тези, викладені теоретично і перевірені на практиці.

До розвитку перукарського мистецтва і декоративної косметики можна віднести відкриття великої кількості спеціалізованих кваліфікованих шкіл, де викладають спеціалісти своєї справи і навіть відкриття вищих закладів з поглибленим вивченням перукарського мистецтва, декоративної косметики.

Впроваджуються нові технології, нові види послуг, організовуються українські школи перукарів, конкурси, майстер-класи моделюванні зачісок і макіяжу та розвитку сучасної моди.

В Україні існує збірна перукарів, яка представляє нашу державу на різних міжнародних конкурсах.

У сучасній моді з'явилися нові способи стрижок - це поінтінг, слайсінг, pointeut. Також з'являються нові методи укладки - брамінг, бомбаж, політинг.

На сьогоднішній день перукарі модельєри пропонують лаконічність форм в вікторіанському стилі. Стрижки на основі видовженого квадратного силуету з використанням техніки слайсінга. Виконуються завивки за допомогою різноманітних закруток, створюються оригінальні форми, насичені кольори. Також модними є природні, плавні лінії.

В сучасній моді в жіночих стрижках з’явилися густі чілки та рвані форми; пишні та об’ємні кудряшки, креативні покраски; стрижки видовжені на обличчі та закорочені на потилиці. Також в моді залишаються модними такі зачіски, як консервативні - це ті, які відповідають «вчорашній» моді.

Сьогодні в моді асиметрія, де поєднується класика, авангард, настройка контрасту, колорування, різні трикутники, а також стрижки у формі бахроми - рвана структура. В сучасній моді велике значення має маленький штрих, який придає особливий шарм зачісці - це може бути гофрована прядь на волоссі, чолка, неслухняний локон. Екстрамодним можна назвати сяюче волосся, що досягається за допомогою лаків, емульсій. В моді африканські косички, короткі зачіски, довгі локони, заколки із металу.

Технологічна практика — це чуттєво-предметна, матеріально перетворююча, свідомо цілеспрямована, суспільно-історична діяльність люде. Технологічна практична діяльність грунтується на науковій теорії, яка осягає узагальнені характеристики предмета і представляє їх як мету діяльності.

Термін проходження технологічної практики розпочато з 15 серпня і закінчено ЗО вересня. За цей час застосовано теоретичні знання з гігієни, безпеки праці, дисциплін, які вивчалися протягом двох років. матеріалознавства, анатомії, біології, законів колористики:, об’ємно - просторової композиції та інших.

Предмет дослідження практики є салон « Гламур », в якому будуть виконані теоратичні знання в виконанні перукарських послуг.