Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольний текст.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
1.33 Mб
Скачать
  1. Хор «в руках марії»

При храмі хор «В руках Марії» діє з 1995 р. Б. Він створений з ініціативи тодішнього ігумена о. Миколи Гнатишака. Хор аматорський, в ньому уже понад десять років успішно співпрацюють представники різних поколінь – молодь, дорослі, пенсіонери. Назва хору відображає важливу ознаку Згромадження Найсвятішого Ізбавителя – віддавати все в руки Марії, як це зображено на іконі Матері Божої Неустанної Помочі.

За роки свого існування хор супроводжував Святі Літургії в різних парафіях нашої області та за її межами, відвідав Луцьк, Ковель, Вінницю. Колектив часто здійснює паломницькі подорожі до святих місць, бере участь у прощах – Погоня, Крилос, Страдч, Кохавино, Зарваниця, Львів. 2006 р. Б. хор за стараннями о. М. Волошина побував у Ченстохові, Кракові та Бельсько-Бяла (там знаходиться контеплятивний монастир сс. Редемптористок).

Хор «В руках Марії» виконує твори українських та зарубіжних композиторів, твори композиторів-класиків та сучасні духовні твори, має в репертуарі кілька авторських пісень, композицій, програм, драматичні вистави.

На сьогоднішній день хор співає Божественну Літургію о 10:00.

Регент хору – Надія Дяченко.

  1. Апостольство «доброї смерті»

Товариство Матері Божої Покровительки Доброї Смерті, зване також Апостольством Доброї Смерті, було затверджене Папою Пієм X, 22 липня 1908 року і віддане в опіку Згромадженню Найсвятішої Діви Марії у Франції.

Метою Апостольства: є молитовне приготування до смерті, гідної християнина. Своїми молитвами члени Апостольства прагнуть випросити для вірних витривалості в стані освячуючої благодаті, для невіруючих та грішників - благодаті навернення, для всіх, доброї та святої смерті.

Є три ступені приналежності до Апостольства:

І Ступінь: вираження згоди і вписання до Книги Товариства. Це одночасно віддання себе під опіку Матері Божої, Покровительки доброї смерті.

ІІ Ступінь: вписання до книги і зобов’язання відмовляти зранку і ввечері 3 рази "Богородице Діво…" з додаванням в кінці молитви: "Мати Божа, Покровителько Доброї Смерті - молись за нас, святий Йосипе - молись за нас".

ІІІ Ступінь: молитва приписана для другого ступеня і щоденний іспит совісті. Також раз на місяць (наприклад, у першу п’ятницю чи суботу) нелбхідно приступати до святого Причастя і коротко розважати над гідним приготуванням до смерті, відмовляти Вервицю до Семи Мечів Болю Страждальної Матері Божої.

На парафії Апостольство Доброї Смерті започаткувалося 17 серпня 2007 р. Б.першою Службою Божою для всіх, хто належить до даної спільноти. Зараз воно налічує біля 200 осіб. До Апостольства належать також священики, єпископи. Членами АДС проводяться місії на парафіях з метою заснування нових спільнот.

Кожної 4-тої суботи місяця о 10.00 відправляється Служба Божа для всіх, хто належить до даної спільноти, а також Акафіст до Співстаждальної Богородиці. Скільки б людина не жила, все ж доведеться стати перед дверима смерті. Тому запрошуємо і Вас приєднуватися до Апостольства Доброї Смерті.

  1. Спільнота «Мироносиці Доброго Серця»

Дана спільнота об’єднує людей, які бажають добрими ділами уподібнитися до доброго Бога. Основне завдання спільноти «Доброго серця» це допомога дітям сиротам, інвалідам та пристарілим. І тому ми є щасливі, бо ми є з Богом.