Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольний текст.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
1.33 Mб
Скачать
  1. Хор «благовіст»

В 1998 р. на свято Богоявлення засновано церковний хор «Благовіст» церкви Матері Божої Неустанної Помочі. Церква була в стадії будівництва і Божественні Літургії відправлялися в каплиці при співі нашого хору. Це дуже підтримувало парафіян і додавало їм наснаги. Втішало, що вже є хор, який буде співати у майбутньому в нашому великому храмі. Дуже швидко минули роки. З каплиці перейшли до підвального приміщення храму, і там також співав хор. На сьогоднішній день хор співає Божественну Літургію о 8:00.

Регент хору Наталія Бардюк цінує та підтримує прекрасних і талановитих співаків. На даний час в хорі співає 27 хористів.

Хор «Благовіст» часто їздить на прощі до сіл Погоня, Гошів, Страдч, Глиняни, Джублик. Там вони співають Божественні Літургії. Також хористи мали нагоду співати Службу Божу в м. Львові у церкві св. Йосафата, де перебувають мощі бл. Миколая Чернецького.

Церковний хор «Благовіст» щонеділі та у свята складає своїм співом екзамен перед Господом і прагне донести до кожного серця наших парафіян велику любов Бога і Діви Марії, яку Вони мають до нас.

«Із вірою, в надії й любові

Ми зносимо руки свої

До тебе, о Діво Пречиста,

І Богу ми шлемо

Молитви й пісні.»

Запрошуємо всіх, хто любить Бога, вірить в Нього, прийти на Літургії в неділі та свята і разом з нашим хором прославляти Бога і Пречисту Діву Марію з усіма Святими.

Заключення

Ось і завершилася наша мандрівка духовними стежками Станіславова. Уже позаду ці величні храми, кожен з яких має свою унікальну архітектуру, багату історію і свою власну душу. Позаду ті яскраві емоції та враження, що справили на нас святині Івано-Франківська. Так центральний і основний храм Івано-Франківська, Кафедральний собор Святого Воскресіння, захопив нас шикарною архітектурою, що поєднує у собі стилі класицизму, ренесансу і бароко. А Іконостас Собору сміливо можна визнати одним з найкращих іконостасів в українських храмах XX століття. Це – шедевр сакрального мистецтва всенаціонального значення. Ми мали змогу ознайомитися з церквою кольору Матері Божої – Вірменською апостольською церквою – , що є однією з найстаріших у Європі. Сподіваюся Вам сподобалося знайомство з жіночим монастирем Сестер Василіянок. Все приміщення цієї чернечої обителі наповнене високим духом присутності монахинь. На хвилинку Ви зупинилися й біля Свято-Троїцького кафедрального собору, Церкви св. Обручника Йосифа та Костелу Христа Царя, в яких втілилася багатовікова історія краю. Не залишилися Ви байдужими і до Храму Матері Божої Неустанної Помочі, що вдало завершив нашу насичену подорож. Ви походили вулицями міста, захоплювались неповторною красою міських краєвидів, помилувались архітектурою святинь Станіславова, в яких і живе вічна душа міста.

Однак, закінчуючи нашу екскурсію, варто зазначити, що в повній мірі охопити багату сакральну спадщину м.Івано-Франківська неможливо. Проте, підводячи підсумки тематичної екскурсії, ми сподіваємось, що вона допомогла вам осягнути красу і велич храмів нашого міста та усвідомити ту вагому роль, яку вони відіграли у розвитку духовного життя нашого народу.

Отже, шановні друзі, до зустрічі на нових маршрутах.