Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_ESPD 2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
626.18 Кб
Скачать

4. Регламент виконання та захисту кваліфікаційних та дипломних робіт

Успішне виконання студентами курсових та випускних проектів визначається не тільки їх особистими здібностями, теоретич­ними і практичними навичками і знаннями. Велику роль у цьому відіграють своєчасність видачі студенту завдання на проект, вда­ле складення календарного плану виконання проекту, вчасність подання проекту на перевірку і рецензію. Все це складає поняття - регламент виконання проекту. Тому студенти повинні знати рег­ламент і чітко його дотримуватися.

4.1.Регламент виконання і захисту кваліфікаційних проектів

Завдання на курсовий проект видається студенту на протязі першого навчального тижня семестру за встановленою факульте­том або кафедрою формою. В останній повинно бути чітко і кон­кретно сформульовано завдання на проект, визначено календар­ний план (дати виконання основних частин завдання, рубіжного контролю, здачі проекту на переві­рку). Завдання є основним документом, що визначає обсяг та зміст роботи. Тему кваліфікаційної роботи студенти вибирають вільно з наданого викладачем переліку. Перелік тем затверджується на за­сіданні кафедри до роздачі завдань студентам.

Керівник роботи: видає завдання, консультує студентів з питань підбору необхідної літератури, методів і методик розрахунків або досліджень, контролює графік виконання календарного плану, перевіряє виконану роботу і допускає студента до здачі (ста­вить підпис в титульній частині роботи.

Дату захисту кваліфікаційних робіт визна­чає деканат. За 3-10 днів до дати захисту (в залежності від виду роботи) студенти повинні здати оформлені за встановлени­ми прави­лами роботи на перевірку. Викладач повертає перевіре­ну роботу із зауваженнями, які сту­дент повинен виправити до за­хисту.

Безпосередній захист проекту відбувається перед комісією, яка складається з викладачів кафедри. У випадку, коли роботу не виконано і не здано у встановлений строк, призначається спеціальна комісія під головуванням декана (зам. де­кана) або завідувача кафедри. Захист відбувається у формі короткої доповіді, на яку відво­дять 5-7 хвилин. Доповідь повин­на супроводжуватися необхідними кресленнями та ілюс­тратив­ним матеріалом (плакати, графіки тощо) з результатами розра­хунків або досліджень

4.2. Регламент виконання і захисту дипломних робіт

Завдання на дипломну роботу видається Після отримання завдання студент разом з керівником проекту складає кале­ндарний план. У ньому вказуються основні етапи виконання проекту. Бажано включити в план виступи студента на науково-учбових семінарах і студентських наукових конферен­ціях. Тему роботи студенти вибирають вільно з на­даного викладачем переліку. Теми дипломних робіт затверджую­ться на засіданні кафедри. Календарний план по ходу виконання роботи може коректуватися керівником.

Керівник дипломної роботи: видає завдання, складає разом зі студентом календа­рний план, консультує студента з питань підбору необхідної літератури, методів і методик розрахунків і досліджень, обговорює отри­мані результати, контролює графік виконання календарного плану, перевіряє виконану роботу і допускає студента до захисту, пише відгук про проект студента.

Керівником дипломної роботи може бути один з викладачів кафедри або підприємства. В разі необхідності як співкерівник може признача­тись нау­ковий консультант. Керівники і консультанти затвер­джуються на засіданні кафедри.

Дату і графік захисту дипломних робіт визначає деканат розпорядженням по фа­культету. Графік вивішують на дошці об'яв не пізніше, ніж за два тижні до захисту. За 10-15 днів до захис­ту відповідним розпорядженням по кафедрі призначається попе­редній захист робіт і склад комісій.

На попередній захист студент повинен подати: чорновий (рукописний) варіант випускного проекту, графічний матеріал.

За результатами попереднього захисту на засіданні кафедри робиться мотивований висновок про допущення студента до за­хисту і призначаються рецензенти випускних проектів. Рецензентом може бути науковий співробітник або викладач стороннього під­розділу університету чи співробітник підприємства за напрямком теми досліджень. На рецензування студент подає надруковану і оформлену згідно з правилами переплетений дипломну роботу і відгук керівника. Проект направля­ється рецензенту за 4-5 днів до захисту. Рецензія завіряється власноручним підписом ре­цензента і печаткою підро­зділу або підприємства, де працює рецензент.

Для захисту проект студент подає в ДЕК: надруковану і оформлену згідно з пра­вилами переплетений випускний проект, відгук керівника проекту, відгук рецензента проекту (рецензія).

Захист проекту відбувається у формі короткої усної допові­ді, на яку відводять 6-8 хвилин. Доповідь повинна супроводжува­тися необхідними кресленнями та ілюстративним матеріалом у вигляді плакатів (не більше 3-4 ). Доповідь завершується чіткими і корот­кими висновками по роботі, які дозволяється зачитувати.

Додаток 1

приклад оформлення титульної сторінки кваліфікаційної/дипломної роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА

Факультет комп’ютерних наук

Кафедра комп’ютерних систем та мереж

ІМ’Я ТА ПРІЗВИЩЕ АВТОРА РОБОТИ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]