Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. рекомендації (Загальна частина).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
845.82 Кб
Скачать

125

Мвс України

Національний університет внутрішніх справ

Кафедра кримінального права та кримінології

ЗАТВЕРДЖЕНО

Методичною Радою

Національного

Університету внутрішніх справ

від "___" _________ 200__ р.

протокол № ______

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

по виконанню, оформленню та захисту

курсових робіт з кримінального права

України

( Загальна частина )

Харків

2004

Методичні вказівки по виконанню, оформленню та захисту курсових робіт з кримінального права України (Загальна частина). Розроблені кафедрою кримінального права та кримінології Національного університету внутрішніх справ. Під загальною редакцією канд. юрид. наук., проф Орлова П.І. - Харків: Національний університет внутрішніх справ, 2004.

Підготовка до друку - Орлеан А.М.

Автори-укладачі:

Блага А.Б.

Вапсва Ю.А. теми 19-27.

Васильєв А.А. теми 17-18.

Мезенцева І.Є теми 1-3, 12-16.

Альошин Д.П. теми 45-53.

Житний О.О. теми 54-57.

Орлеан А.М. теми 4-6, 10-11.

Лантінов Я.О. теми 28-34.

Книженко О.А. теми 59, 66-68.

Павліковський В.І. теми 39-44.

Кондратов Д.Ю. теми 7-9, 35-38.

Сахарук Т.В. теми 58, 60-65.

Шульга А.М. тема 69.

Храмцов О.М теми 54-58, 59-68 (редагування).

Кундеус В.Г. теми 37-44 (редагування).

Загальні методичні рекомендації по написанню курсової роботи.

В процесі вивчення курсу «Кримінальне право України» навчальним планом Університету внутрішніх справ передбачено виконання та захист курсантами, студентами і слухачами курсової роботи.

Курсова робота повинна бути виконана, оформлена та захищена з такими методичними вимогами:

1.Призначення курсової роботи

  1. Курсова робота призначена для формування у курсантів (студентів, слухачів) навичок до самостійного наукового процесу, підняття їх теоретичного та професійного рівня, кращого засвоєння курсу «Кримінальне право України» та іншого навчального матеріалу .

  2. Під час написання курсової роботи необхідно показати уміння працювати з літературою, аналізувати кримінально-правові джерела та правозастосовчу практику, робити обґрунтовані висновки.

  3. Курсова робота повинна бути самостійним та творчим науковим дослідженням, що дає уявлення про певну, зазначену в її назві кримінально-правову проблему, та свідчити про глибокі знання автора в цій галузі.

  1. Вибір теми курсової роботи

  1. .Тема курсової роботи обирається курсантами та студентами денних факультетів на власний розсуд на підставі затвердженого кафедрою приблизного переліку тем курсових робіт з Загальної частини кримінального права України.

  2. Обрана тема курсової роботи може бути уточнена викладачем, а в окремих випадках курсант (студент) може самостійно сформулювати та запропонувати тему, якщо її немає в приблизному переліку. Але в цьому випадку він повинен обов’язково узгодити її з викладачем - науковим керівником, призначеним для кожної учбової групи, та отримати на це його згоду.

  3. Після вибору та реєстрації теми курсової роботи курсант (студент) повинен уважно ознайомитися з методичними рекомендаціями по її виконанню, приблизним планом роботи і списком рекомендованої літератури, і лише після цього приступити до її виконання.

  4. На підставі подання наукового керівника за рішенням кафедри за курсову роботу може бути зараховано доповідь курсанта (студента) на засіданні наукового гуртка.

  5. За рішенням кафедри за курсову роботу може бути зараховано переклад курсантом (студентом) зарубіжного наукового джерела чи нормативного акту, а також виготовлення за завданням кафедри навчально-методичних матеріалів, необхідних для навчальних та наукових цілей.