Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТДП укр.2010 дв.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
609.28 Кб
Скачать

Підсумкова контрольна робота з модулю III «вчення про державу» Семінарське заняття № 26

Підсумкова контрольна робота з модулю III «Вчення про державу» проводиться згідно розкладу, складеному деканатом.

Завдання підсумкової контрольної роботи з модулю складаються, обговорюються і затверджуються кафедрою державно-правових дисциплін. Контроль проводиться у письмовій формі, його завдання заздалегідь студентам не оголошуються, оскільки включають пройдений матеріал з модулю III «Вчення про державу». Студенти виконують контрольну роботу самостійно, без використання додаткових матеріалів.

6. Рекомендації до виконання завдань для самостійної Роботи студентів

Самостійна робота студентів (СРС) має на меті закріпити загальнотеоретичні знання та практичні навички використання цих знань при вивченні галузевих юридичних дисциплін, аналізі та правовій оцінці реальних життєвих ситуацій на основі загальних положень теорії права і держави та міжпредметних системоутворюючих зв'язків у правознавстві.

СРС з теорії права і держави припускає закріплення правового мислення, уміння користуватися юридичною термінологією, розуміння текстів нормативно-правових актів і інших джерел права, навичок їх з'ясування і роз'яснення з погляду змісту юридичних норм. При цьому знання законодавства, уміння в ньому орієнтуватися і правильно його використати враховуються як заохочення і відсутність у студента відповідних знань і навичок не тягне зниження оцінки результатів СРС, оскільки вони лише припускають закріплення загальнотеоретичних знань і стимулювання юридико-логічного мислення студентів.

Для досягнення цих цілей СРС з теорії держави та права включає завдання за рішенням елементарних практичних ситуацій і його (рішення) обґрунтуванню з погляду загальної теорії держави та права.

Завдання для СРС визначаються викладачем, що веде семінарські заняття з дисципліни, виконуються та оформлюються згідно його (завдання) найменування, структури та змісту.

Виконання завдань з СРС здійснюється в період часу, встановленого для вивчення та заліку відповідного модуля з дисципліни «Теорія права і держави». При цьому кожен студент одержує персональне за змістом та структурою завдання, що встановлюється всім студентам академічної групи на початку вивчення відповідного модуля.

Виконання СРС є однією з обов'язкових умов допуску до заліку та іспиту з теорії права і держави.

7. Критерії оцінки самостійної роботи студентів

Самостійна робота студентів оцінюється в балах згідно з наступними критеріями:

- кількість і якість матеріалів, що підбираються для виконання завдань;

- якість виконання завдань з СРС;

- дотримання термінів виконання завдань з СРС.

З кожного модулю максимальна оцінка за самостійну роботу складає 10 балів.

Оцінка за самостійну роботу студентів виставляється на основі об'єму виконаних завдань з урахуванням вищезазначених критеріїв оцінювання за наступною шкалою:

- правильна оцінка ситуації і повне обгрунтування всіх відповідей на поставлені в завданні питання – 10-9 балів;

- правильна оцінка ситуації і повне обгрунтування всіх відповідей на поставлені в завданні питання, але при цьому допущені неточності – 8-6 балів;

- правильна оцінка ситуації і фрагментарне обгрунтування всіх відповідей на поставлені в завданні питання – 5-3 бали;

- правильна оцінка ситуації і повна відсутність обгрунтування всіх відповідей на поставлені в завданні питання – 2-1 бал.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]