Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT_PRAKTUKU_LEVKUN (1).doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
708.61 Кб
Скачать

Рецензія

на лекційне заняття з дисципліни «Світова економіка» на тему «Економіка нових індустріальних та найменш розвинутих країн», яке було проведене на ІІ-му курсі факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки студенткою VI курсу факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки І. Савчук.

Тема лекційного заняття є дуже важливою в процесі вивчення економічних процесів розвитку країн світу загалом та особливостей розвитку економіки країн, що розвиваються, а також логічним елементом курсу дисципліни «Світова економіка». Лекційне заняття, його форма та структура вдало відобразили специфіку розглядуваної тематики. В ході лекції було висвітлено загальну характеристику нових індустріальних та найменш розвинутих країн, основні фактори економічного розвитку, вдало зроблено опис моделей розвитку цих країн та виділено основні економічні проблеми. Дуже ефективним був поділ лекції на чистини, між якими були логічні короткі паузи, під час яких студенти разом з практиканткою підсумували блоки інформації

Практикантка вдало визначила структуру лекції, використала фахову та методичну літературу, забезпечила студентів певними роздатковими інформаційними матеріалами довідково-статистичного характеру.

Раціонально підібрані категоріально-понятійний апарат, фактаж, що складають основу розвитку навичок та умінь сприйняття інформації студентами. Загалом заміст поданого матеріалу відповідає рівню розвитку когнітивного сприйняття студентів, хоча в окремих виключних ситуаціях студенти потребували детальніших тлумачень деяких термінів, які притаманні європейській науковій термінології і були інколи вживані.

Практикантка зуміла створити позитивну атмосферу в аудиторії, завдяки чому було досягнуто досить високого рівня сприйняття і взаєморозуміння зі студентами. Вона володіє такими необхідними для викладачів рисами, як відкритість, щирість, комунікабельність, легко встановлює словесний і ментальний контакт зі студентами, вміє зацікавити аудиторію.

Лекцію було викладено у достатньо зрозумілій і доступній формі, інтенсивність навантажень на студентів відповідає викладацьким вимогам.

Студенти позитивно поставились до практикантки, брали активну участь у заключній невеличкій дискусії, яка була присвячена послідовному моніторингу засвоєння знань, висловлювали свої думки з приводу обговорюваної теми.

В цілому лекційне заняття було проведене на високому рівні. Практикантка продемонструвала здібності достатньо вмілого викладача та справила позитивне враження на студентів. Для підвищення рівня викладення інформації рекомендується використання нетрадиційних форм проведення лекції та використання більшої кількості наочних матеріалів. Пропонується оцінити проведення лекційного заняття на «відмінно».

Виконав:

студент VI курсу

факультету міжнародних відносин

Левкун Т. Р.

Підпис

Перевірила:

к.е.н., доц.

Балак І. О.

Рецензія

на семінарське заняття з дисципліни «Світова економіка» на тему «Економіка країн ЄС», яке було проведене на ІІ-му курсі факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки студенткою VI курсу факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки К. Пасальською.

Тематика семінару є досить актуальною, так як на сьогодні питання економіки країн ЄС та проблем її розвитку ми чуємо кожного дня. Досить часто виникають дискусії з приводу майбутніх прогнозів щодо сьану економіки тих чи інших країн-членів Євросоюзу.

Вдало було визначено структуру проведення семінарського заняття, завдяки чому всі бажаючі мали змогу висловити свою позицію стосовно питань, що обговорювались. Окремою пропозицією, що б напевно підвищила ефективність роботи студентів могло бути проведення невеликого письмового тестування паралельно з усним обговоренням. Також можна було б використати більше ілюстративних матеріалів.

Практикантці вдалось створити позитивну атмосферу в аудиторії, яка безумовно поліпшила сприйняття матеріалів групою і заохочувала студентів до активної участі в обговоренні питань семінару. Студенти позитивно поставились до практикантки і брали активну участь в дискусіях, які мали місце протягом заняття.

Практикантка володіє такими необхіднми рисами для викладача, як комунікабельність, відкритість, швидко знаходить контакт зі студентами, вміє налаштувати аудиторію до сприйняття матеріалу. Для поточної перевірки засвоєння матеріалу практикантка задавала додаткові питання, створювала псевдо проблемні (в інтелектуальному плані) ситуації, чим сприяла активнішому засвоєнню матеріалу.

Загалом семінарське заняття було проведено на високому рівні. Практикантка продемонструвала здібності вмілого викладача та справила позтивне враження на студентів. Для підвищення рівня викладання матеріалу на семінарі рекомендується збільшення використання наочностей і урізноманітнити форму контролю за засвоєнням матеріалу студентами. Пропонується оцінити проведення семінарського заняття на «відмінно».

Виконав:

студент VI курсу

факультету міжнародних відносин

Левкун Т. Р.

Підпис

Перевірила:

к.е.н., доц.

Балак І. О.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]