Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.по диплом. и квал.раб..doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
502.27 Кб
Скачать

Типові помилки в написанні та оформленні кваліфікаційної (дипломної) роботи

  1. Зміст роботи не відповідає плану кваліфікаційної (дипломної) роботи або не розкриває тему повністю чи в її основній частині.

  2. Сформульовані розділи (підрозділи) не відбивають реальну проблемну ситуацію, стан об’єкта.

  3. Мета дослідження не пов’язана з проблемою, сформульована абстрактно і не відбиває специфіки об’єкта і предмета дослідження.

  4. Автор не виявив самостійності, робота являє собою компіляцію або плагіат

  5. Не зроблено глибокого і всебічного аналізу сучасних офіційних і нормативних документів, нової спеціальної літератури (останні 5 – 10 років) з теми дослідження.

  6. Аналітичний огляд вітчизняних і зарубіжних публікацій з теми роботи має форму анотованого списку і не відбиває рівня проблеми, що досліджується.

  7. Не розкрито зміст та організацію особистісного експериментального дослідження (його суть, тривалість, місце проведення, кількість обстежуваних, їхні характеристики), поверхово висвітлено стан практики.

  8. Кінцевий результат не відповідає меті дослідження, висновки не відповідають поставленим завданням.

  9. У роботі немає посилань на першоджерела або вказані не ті, з яких запозичено матеріал.

  10. Бібліографічний опис джерел у списку використаної літератури наведено довільно, без додержання вимог державного стандарту.

  11. Як ілюстративний матеріал використано таблиці, діаграми, схеми, запозичені не з першоджерел, а з підручника, навчального посібника, монографії або наукової статі.

  12. Обсяг та оформлення роботи не відповідають вимогам, вона виконана неохайно, з помилками.

Список використаних джерел

  1. Гончаров С.М., Мошинський В.С. Вища освіта України і Болонський процес: Навчально-методичний посібник. – Рівне, НУВГП, 2005. – 142с.

  2. Дороз В.Ф. Магістерська робота: написання, оформлення, захист, оцінювання // Дороз В.Ф. Методика викладання української мови у вищій школі: Навч.пос. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – С. 114-146.

  3. Клименюк О.В. Виклад та оформлення результатів наукового дослідження. – Ніжин, Аспект-Поліграф, 2007. – 398с.

  4. Клименюк О.В. Технологія наукового дослідження. – К., Аспект-Поліграф, 2006. – 308с.

  5. Модернізація вищої освіти України і Болонський процес/ Упоряд. М.Ф.Степко, Я.Я.Болюбаш, К.М.Левківський, Ю.В.Сухарніков. – К., МОНУ, 2004. – 24с.

  6. Подоляк Л.Г., Юрченко В.І. Вимоги та методичні рекомендації щодо написанні і захисту магістерської роботи / Подоляк Л.Г., Юрченко В.І. Психологія вищої школи: Практикум. – К.: Каравела, 2008. – С.309-323.

  7. Фаренік С.А. Логіка і методологія наукового дослідження / Українська академія державного управління при Президентові України. – К., Видавництво УАДУ, 2000. – 338с.

  8. Шейко В.М., Кушнаренко Н.М. Організація та методика науково-дослідницької діяльності: Підручник. – 3-тє вид., стер. – К.: Знання – прес, 2003. – 295с.