Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.по диплом. и квал.раб..doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
502.27 Кб
Скачать

Календарний графік основних консультацій випускника з науковим керівником

Заходи

Орієнтовний термін виконання

1.

Обговорення напрямку дослідження та обрання теми

Вересень

2.

Підготовка до затвердження теми, обговорення основних положень роботи, які викладаються у вступі

Жовтень

3.

Обговорення результатів бібліографічного пошуку

Листопад

4.

Підготовка плану-конспекту дипломної роботи

Грудень

5.

Подання чорнового варіанту першого розділу

Січень

6.

Подання чорнового варіанту другого розділу

Лютий

7.

Подання чорнового варіанту третього розділу, робота над висновками, доопрацювання вступу

Березень

8.

Подання роботи в цілому

Квітень

9.

Чистове оформлення роботи та отримання відзиву від наукового керівника

Травень

Дипломна (кваліфікаційна) робота повинна бути подана в термін, який визначається графіком навчального процесу і встановлений кафедрою (попередній захист роботи) та факультетом (захист роботи перед Державною екзаменаційною комісією).

3.2. Організація дослідження

Специфіка підготовки кваліфікаційних робіт студента вузу полягає в тому, що в процесі їх підготовки та захисту здійснюється досягнення як науково-дослідних, так і навчальних цілей. Студенти глибоко вивчають певні питання, вчаться аналізувати літературу, критично оцінювати її, полемізувати з авторами статей, висловлювати власні думки, відстоювати їх, робити вірні наукові, теоретичні та практичні висновки, набувають певних навиків застосування сучасних наукових методів дослідження.

У процесі такої роботи студент повинен пройти шлях, який включає в себе низку взаємозв’язаних етапів. Як правило, виконання роботи складається з наступних етапів.

Перший етап включає обґрунтування актуальності теми, визначення об’єкта, предмета та мети і завдань дослідження.

Другий етап включає відпрацювання гіпотези та теоретичних передумов дослідження на основі проведеного літературного огляду стану проблеми, яка вивчається під кутом зору його мети.

Третій етап включає розробку програми та методики емпіричного дослідження та його проведення. Розробляючи план експериментального дослідження, можна обрати один із трьох його шляхів:

  1. Лонгітюдний план (шлях, зріз): вивчаються одні й ті самі піддослідні протягом тривалого часу та поетапно проводиться аналіз із порівнянням результатів зрізів.

  2. Поперечний план реалізовується методом порівняння окремих груп піддослідних різного віку.

  3. Можна застосовувати комбінований план, коли піддослідними є люди різних вікових груп, але за однією з них (наприклад, одна експериментальна група студентів) проводиться тривале спостереження (лонгітюдне дослідження), а наприкінці порівнюються результати з іншою (контрольна група).

Четвертий етап включає обробку та аналіз результатів емпіричного дослідження, яке проводилося згідно з розробленою програмою і методикою, а також формулювання висновків і рекомендацій за результатами дослідження.

П'ятий етап оформлення роботи і підготовка до захисту.