Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАВДАННЯ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ 2010.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Спеціальна література

Гавриш С.Б. Кримінально-правова охорона довкілля в Україні. Київ: Верховна Рада України. Інститут законодавства. - 2002. – 634 с.

Голуб С.А. Кримінальна відповідальність за незаконне полювання: Монографія. – К.: Азимут – України, 2004. -147с.

Матвійчук В.К. Кримінально-правова охорона навколишнього природного середовища (кримінально-правове та кримінологічне дослідження): Монографія.- К.: "Азимут Україна", 2005. - 464 с.

Мельник П. Кримінально-правова відповідальність за незаконну порубку лісу: окремі питання. // Право України. - 2001. - №6. - С. 84-87.

Присяжний В.М. Кримінальна відповідальність за забруднення, засмічення та виснаження водних об’єктів. – К.: НАУ., 2004. - 229 с.

Злочини проти громадської безпеки

I. Проведіть розмежування таких складів злочинів:

Склади злочинів, які розмежовуються

Спільні ознаки таких складів злочинів

Розмежувальні ознаки (ознаки складу злочи-ну, за якими проводиться їх розмежування)

Зміст ознак, характер-них для кожного із складів злочинів

а) ст. 257 КК України “Бандитизм” - ч. 4 ст. 260 КК України “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”.

б) ч.1 ст. 258 КК України “Терористичний акт” - ст. 261 КК України “Напад на об’єкти на яких є предмети, що становлять підвищену небезпеку для оточення”.

ІІ. Назвіть норми про склади злочинів проти громадської безпеки, що перебувають у конкуренції загальної та спеціальної норм.

III. Вирішіть задачі:

1. Начальник чергової частини міського відділу міліції Карпо самовільно за місцем роботи взяв із сейфа спортивний пістолет, протягом дня носив його при собі, а пізно ввечері із застосуванням цього пістолета на грунті ревнощів заподіяв дружині тілесні ушкодження, вистреливши їй у ногу. Внаслідок поранення дружина не могла ходити 12 днів.

2. Потап, повернувшись з полювання, розібрав гладкоствольну мисливську рушницю, поклав її в шафу, яку замкнув, а ключ залишив у себе. Син Потапа, якого тяжко образив Сачук, вирішив розібратися з останнім. Він зламав замок, відкрив шафу, забрав рушницю, зарядив її і двома пострілами в груди заподіяв Сачуку тяжке тілесне ушкодження.

3. На прохання 15-річного Степана слюсар Кузьма виготовив кинджал. Степан зберігав кинджал вдома, пояснивши, що мав намір захищатись у разі нападу злочинців.

Варіант. Степану було 17 років.

Рекомендована література.

Нормативно-правові акти та практика їх застосування:

Про судову практику в справах про викрадення та інше незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами, вибуховими пристроями чи радіоактивними матеріалами: постанова Пленуму Верховного Суду України від 26 квітня 2002 року №3.

Про практику розгляду судами кримінальних справ про злочини, вчиненні стійкими злочинними об’єднаннями: постанова Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2005 року № 13.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]