Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа по Методам принятия управленчес....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
2.29 Mб
Скачать

Оформлення пояснювальної записки до курсової роботи

Дослідивши учбову, періодичну літературу з наданої теми курсової роботи, студент систематизує, узагальнює зібраний матеріал відповідно до змісту роботи.

Структура курсової роботи складається з наступних послідовно розташованих елементів:

1. Обкладинка, аркуш (додаток А);

2. Титульний аркуш (додаток Б);

3. Завдання на курсову роботу (додаток В);

4. Реферат (додаток Д);

5. Зміст;

6. Вступ;

7. Розділи основної (розрахункової) частини згідно плану (див. табл. 1.2);

8. Висновки;

9. Список використаних джерел (бібліографічний перелік);

10. Додатки (при необхідності).

Вступ. Текст вступу поділяється на такі рубрики:

А) обґрунтування актуальності та значення застосування методів прийняття управлінських рішень в процесі здійснення зовнішньоекономічної діяльності підприємств та стисле окреслення питань, які розглядатимуться в роботі;.

Б) Визначення мети та завдань дослідження. Нагадаємо, що мета курсової роботи полягає в обґрунтуванні вибору та практичному застосуванні методів прийняття рішень в процесі планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Відповідно, завдання, які необхідно вирішити при написанні написання курсової роботи, кореспондують із управлінськими завданнями, які складають процес планування експортної діяльності підприємства, та які необхідно розв’язати із застосуванням певних методів прийняття рішень (див. табл. 1.2).

В) Визначення об'єкта і предмета дослідження.

Г) Визначення методів дослідження. В цій рубриці необхідно перелічити методи дослідження, які були використані в курсовій роботі з обов'язковою вказівкою на те, який метод був застосований при вирішенні того чи іншого конкретного питання.

Д) Структура і обсяг курсової роботи. У цій рубриці наводяться дані про структуру роботи, а саме: „Курсова робота складається із вступу, трьох розділів і висновків, викладених на _____ сторінках друкованого тексту. Матеріали курсової роботи містять___ таблиць і ___ рисунків, які подано на ___ сторінках. Список використаних джерел з ___ найменувань уміщено на ___ сторінках і ______ додатків – на _____ сторінках”.

Обсяг вступу має складати 2-3 сторінки.

Основна частина курсової роботи. В основній (розрахунковій) частині, структурованій згідно з логікою дослідження (див. табл. 1.2) та поділеній, відповідно, на 7 розділів, викладається зміст дослідження.

Кожний розділ (окрім розділу 7, який представляє собою узагальнення результатів розрахунку щодо планування експортної діяльності підприємства, викладене у довільній формі), повинен містити:

  1. опис та аналіз методів (методичних підходів, моделей, діагностичних засобів), що використовуються в теорії і практиці прийняття рішень для розв’язання відповідних управлінських завдань;

  2. аналіз пристосовування конкретних методів щодо вирішення поставленого за мету завдання планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства;

  3. власне розрахунки у відповідності зі змістом розділу роботи, які становлять собою результат застосування певного методу (низки методів, діагностичного засобу, методики) для вирішення конкретного управлінського завдання із планування ЗЕД підприємства;

  4. аналіз отриманих результатів розрахунку.

Матеріал розділів слід викладати з посиланням на літературні джерела. Текст повинен супроводжуватися ілюстративним матеріалом.

Орієнтовний обсяг кожного з розділів основної частини роботи становить 5-7 сторінок. Відповідно, загальний обсяг основної (розрахункової) частини курсової роботи складає 35-50 сторінок.

Е) За результатами виконання курсової роботи формулюються висновки, які наводяться в окремому розділі і являють собою стисле викладення підсумків проведеного дослідження щодо планування експортної діяльності підприємства. Також у висновках надається оцінка результатів дослідження з точки зору відповідності меті роботи та поставленим у вступі завданням.

Обсяг розділу „Висновки” складає до 3 сторінок.

Список використаної літератури. У списку літератури наводяться усі використані офіційно-розпорядчі документи, літературні джерела вітчизняних і зарубіжних видань. Правила оформлення бібліографічного опису у списку літератури наведено у розділі 4 цих методичних вказівок.

Додатки. До них включається допоміжний матеріал, який потрібний для повнішого сприйняття виконаної курсової роботи.