Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gotove_1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
311.3 Кб
Скачать
  1. Створення запиту на вибірку в субд ms Access. Оператори, що використовуються в умовах на вибірку. Навести приклади.

Запит СУБД MS ACCESS дозволяє здійснювати пошук, сортування та добір певних даних, що знаходяться в таблицях або інших запитах БД. Запит на вибірку – добирає дані з таблиць, відображаючи результати у вигляді динамічного набору даних у режимі таблиці.

У виразі умови відбору допускається використання операторів порівняння і логічних операторів: =, <,>, <>, Between, In, Like, And, Or, Not, які визначають операцію над одним або кількома операндами.

Якщо вираз в умові відбору не містить оператора, то за замовчуванням використовується оператор =. Текстові значення у вираженні вводяться в лапках, якщо вони містять пробіли або знаки пунктуації. В іншому випадку лапки можна не вводити, вони будуть додані автоматично. Допускається використання операторів шаблону - зірочка * і знак питання?.

Оператор Between дозволяє задати інтервал для числового значення. Наприклад, Between 10 And 100 задає інтервал від 10 до 100.

Оператор In дозволяє виконати перевірку на рівність будь-якому значенню зі списку, який задається в круглих дужках. Наприклад, In ("Математика", "Інформатика", "Історія")

Оператор Like дозволяє використовувати зразки, що використовують символи шаблона, при пошуку в текстових полях. Наприклад, Like "Іванов *"

Умови відбору, задані в одному рядку, зв'язуються за допомогою логічної операції "І", задані в різних рядках - за допомогою логічної операції "АБО". Ці операції можуть бути встановлені явно у вираженні умови відбору за допомогою операторів AND і OR відповідно.

Сформувати умова відбору можна за допомогою будівника виразів. Перейти у вікно Будівник виразів можна, натиснувши кнопку Побудувати на панелі інструментів, або вибравши команду Побудувати в контекстно-залежному меню. Курсор миші повинен бути встановлений у клітинці введення умови відбору. Після введення виразу в бланк і натискання клавіші Enter Access виконує синтаксичний аналіз вираження і відображає його відповідно до результатів цього аналізу.

Технологія створення нового розрахункового поля в запиті на вибірку в СУБД MS Access. Навести приклади.

48. Технологія створення нового розрахункового поля в запиті на вибірку в субд ms Access. Навести приклади.

Розрахунковими полями будемо називати поля, що відображають результати обчислень формул (містять посилання на значення інших полів).Для створення в запиті розрахункового поля потрібно:

1.Відкрити запит в Режимі конструктора; 2. Клацнути по порожній комірці рядка Поле ПКМ виконати вказівку Побудувати; 3.У вікні виразів Построитель выражений ввести формулу, яка відповідає наступній схемі:ім’я нового поля: формула

Зауваження: імена полів, що використовуються в формулі повинні бути взяті в квадратні дужки.

Приклад: Створити в запиті розрахункове поле для обчислення вартості кожної партії товару. Вартість партії товару: [Замовлення за 2006-2007 роки]![ Обсяг партії] *[ Замовлення за 2006-2007 роки]! *[Ціна одиниці товару].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]