Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика 2014 ( без расчетов).doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
630.27 Кб
Скачать

Інформаційне забезпечення процесу управління

Інформація — абстрактне поняття, що має різні значення залежно від контексту. Походить відлатинського слова«informatio», яке має декілька значень:

  • Роз'яснення; виклад фактів, подій; витлумачення;

  • Представлення, поняття;

  • Ознайомлення, просвіта.

Економі́чна інформа́ція (economic information) — інформація про суспільні процеси виробництва, розподілу, обміну та використання матеріальних благ, корисні дані сфери економіки, що відображають через систему натуральних, трудових і вартісних показників планову й фактичну виробничо-господарську діяльність та причинний взаємозв'язок між керуючим і керованим об'єктами. Економічна інформація використовується на всіх рівняхуправління народним господарством країни, зокрема в усіх галузях агропромислового комплексу.

При проведенні маркетингових досліджень застосовується 2 види інформації: первинна і вторинна . Вторинна інформація - це дані , зібрані раніше будь-який інший організацією для цілей , не пов'язаних з метою даного маркетингового дослідження . Вона зосереджена в зовнішніх і внутрішніх джерелах. До внутрішніх джерел інформації відносяться : бухгалтерська звітність , огляди рекламації покупців , відомості торгових агентів та інших фахівців. Зовнішні джерела інформації: дані міжнародних організацій , офіційної статистики держави і уряду , наукових дослідників , дані з виставок і ярмарків , дані з конференцій і нарад. Переваги вторинної інформації: швидкість отримання , можливість аналізу альтернативних джерел , дешевизна збору і достовірність інформації. Недоліки : швидка устареваемость , невідповідність інформації поставленої мети дослідження і можлива упередженість установ .

Первинна інформація збирається у випадках , коли вторинні дані не дають інформації , достатньої для проведення маркетингових досліджень . До первинної інформації відносять неопубліковані дані , отримані самими дослідниками. Їх отримують способами спостереження , експерименту , інтерв'ю . Переваги: ​​висока надійність зібраних даних. Недолік: значні вартісні та часові витрати на її отримання.

Характеристика технічних засобів управління

Технічні засоби управління - невід'ємна частина технічного обладнання будь-якого підприємства. Слабке застосування засобів оргтехніки призводить до зниження продуктивності праці та ефективності роботи управлінського і технічного персоналу.

Для використання нових технічних засобів і технологій пристосовані діловодних процесів , т.к. для створення та обробки документів використовуються стандартні операції . Досить чітко можна представити і структуру документів більшості організацій . Для документування певних управлінських дій використовуються стандартні види та різновиди документів . Стандартна структура формуляра і тексту управлінських документів . Крім того , значна частина управлінських операцій (зокрема , всі діловодні операції ) носить формально -логічний характер , тобто порівняно легко піддається розчленування на більш прості операції .

Отже , в даний час мають місце , з одного боку , нагальна необхідність використання сучасної техніки і технології в управлінських процесах , з іншого - об'єктивні передумови для їх реалізації.

На підприємстві КП «Зеленбуд» функціонують 100 комп’ютерів, 50 принтерів, 35 факсів. Програмне забезпечення,яке використовується windows, система 1-С «Підприємство»- прикладна програма, що служить для комплексної автоматизації всіляких видів обліку, фінансово-економічного аналізу на підприємстві будь-якої сфери діяльності і будь-якої організаційної структури. Програма має здатність адаптування до особливостей деякої конкретної галузі діяльності шляхом задіяння тієї чи іншої конфігурації (прикладного рішення). Вона може працювати в двох режимах - користувацькому і конфігурування.. У число цих механізмів входять вбудовану мову програмування 1C із закритим вихідним кодом, а також безліч візуальних засобів розробки. Нормативно-довідкова база розроблялася підприємством самостійно. Банки і митниці самі пропонують підприємству своє забезпечення.