Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Посадова інструкція провідного економіста

.doc
Скачиваний:
306
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
46.59 Кб
Скачать

Комунальне підприємство

«Новозаводське» Чернігівської міської ради

Посадова інструкція

провідного економіста планово-економічного відділу

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Начальник КП «Новозаводське»

_________________Б.С. Мурач

«___» _____________ 2012 р.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Провідний економіст планово-економічного відділу належить до категорії спеціалістів.

2. Провідний економіст планово-економічного відділу призначається на посаду та звільняється відповідно до Кодексу законів про працю України та на підставі наказу начальника підприємства.

3. У своїй роботі провідний економіст планово-економічного відділу керується діючим законодавством України, в тому числі Законом України «Про захист персональних даних», іншими нормативно-правовими актами у сфері захисту персональних даних, Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» постановами Кабінету міністрів України, міністерств та відомств, правилами і нормами технічної експлуатації житлового фонду, інструктивними матеріалами з планування та аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств в питаннях праці та заробітної плати, а також наказами, розпорядженнями та вказівками начальника підприємства та цією інструкцією.

4 Провідний економіст планово-економічного відділу підпорядковується в своїй роботі безпосередньо начальнику відділу.

2. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ’ЯЗКИ

1. Здійснює роботу по економічному плануванню на підприємстві, спрямовану на організацію раціональної господарської діяльності, виявлення та використання резервів виробництва з метою досягнення найбільшої економічної ефективності.

2. Розробляє перспективні річні, квартальні та місячні плани підрозділів підприємства, а також обґрунтувань та розрахунків до них.

3. Розробляє та складає фінансовий план підприємства, звітує про його виконання.

4. Веде статистичний облік показників з праці і заробітної плати, аналізує їх і складає встановлену звітність.

5. Проводить розрахунок чисельності, складає штатні розклади.

6. Займається питаннями нормування праці, пропонує заходи по його поліпшенню.

7. Приймає участь у розробці тарифів на житлово-комунальні послуги.

8. Веде статистичний облік з усіх виробничих та техніко-економічних показників роботи підприємства, готує періодичну звітність в термін і за формами, встановленими Держкомстатом України.

9. Дотримується умов трудового законодавства, колективного договору, правил внутрішнього трудового розпорядку, правил з охорони праці, інших положень та інструкцій, які розповсюджуються на інспектора по скаргам. Виконує розпорядження керівництва.

10. Бере на себе зобов’язання не розголошувати та не поширювати будь-яким способом персональні дані фізичних осіб, отримані під час виконання своїх посадових обов'язків, забезпечувати схоронність, захист та нерозповсюдження персональних даних фізичних осіб.

11. Дбає про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей.

3. ПРАВА

1. Вимагати надання необхідних даних від структурних підрозділів для вироблення економічних розрахунків.

2. Вносити пропозиції щодо удосконалення економічної роботи на підприємстві.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Несе відповідальність:

1. За неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, за бездіяльність та невиконання наданих йому прав.

2. За розголошення поза службовою необхідністю відомостей, які містяться в службових документах.

3. За правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності – в межах, визначених чинним адміністративним, цивільним та кримінальним законодавством України.

3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених діючим цивільним законодавством та законодавством про працю України. За порушення трудової дисципліни, невиконання розпоряджень начальника підприємства.

4. За недотримання законодавства у сфері захисту персональних даних, в тому числі - за розголошення будь-яким способом, недотримання умов щодо захисту та нерозповсюдження персональних даних фізичних осіб, отриманих під час виконання працівником своїх посадових обов'язків.

5. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

На посаду провідного економіста ланово-економічного відділу призначається особа яка має повну вищу освіту відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) з економічної, інженерно-економічної спеціальності або стаж роботи не менше 2-х років на посадах, пов’язаних з планово-економічною діяльністю.

6. ВЗАЄМОВІДНОСИНИ (ЗВ'ЯЗКИ) ЗА ПОСАДОЮ

1. За відсутності провідного економіста його обов’язки виконує начальник планово-економічного відділу.

2. Для виконання обов’язків та реалізації прав провідний економіст взаємодіє з усіма структурними підрозділами підприємства.

7. ПОВИНЕН ЗНАТИ

1. Законодавчі і нормативні правові акти, що регламентують виробничо-господарську і фінансово - економічну діяльність підприємства; профіль, спеціалізацію і особливості структури підприємства; організацію планової роботи на підприємстві; методичні, нормативні матеріали, з економічного планування, економіку праці, стратегію і перспективи розвитку підприємства; перспективи розвитку галузі; трудове законодавство; методи обліку і аналізу господарської діяльності підприємства; порядок розробки планово-економічних документів; форми і системи заробітної плати, методи обліку і аналізу заробітної плати, системи стимулювання; порядок і терміни складання звітності; методи економічного аналізу показників діяльності підприємства та його підрозділів.

2. Локальні акти підприємства (статут підприємства, правила внутрішнього трудового розпорядку, Положення про планово-економічний відділ).

3. Вимоги законодавства з питань охорони праці та пожежної безпеки, правила техніки безпеки під час роботи за комп’ютером та виконувати дані вимоги; знати ПК на рівні користувача, засоби обчислювальної техніки, комунікацій та зв'язку.

Розроблено:

Начальник планово-економічного відділу

«_____» _________________ 2012 року _____________ А.В. Лісоннік

Погоджено:

Провідний юрисконсульт абонентсько-паспортної служби

«_____» _________________ 2012 року _____________ Т.Б.Мурач

З посадовою інструкцією ознайомлено:

Провідний економіст планово-економічного відділу

«_____» _________________ 2012 року _____________ Т.М.Яришкіна