Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Посадова іннструкція нач ПЕВ

.doc
Скачиваний:
73
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
51.2 Кб
Скачать

Комунальне підприємство

«Новозаводське» Чернігівської міської ради

Посадова інструкція

начальника планово-економічного відділу

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Начальник КП «Новозаводське»

_________________Б.С. Мурач

«___» _____________ 2012 р.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Начальник планово-економічного відділу належить до категорії керівників.

2. Начальник планово-економічного відділу призначається на посаду та звільняється відповідно до Кодексу законів про працю України та на підставі наказу начальника підприємства.

3. У своїй роботі начальник планово-економічного відділу керується діючим законодавством України, в тому числі Законом України «Про захист персональних даних», іншими нормативно-правовими актами у сфері захисту персональних даних, Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» постановами Кабінету міністрів України, міністерств та відомств, правилами і нормами технічної експлуатації житлового фонду, інструктивними матеріалами з планування та аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств в питаннях праці та заробітної плати, а також наказами, розпорядженнями та вказівками начальника підприємства та цією інструкцією.

4. Начальник планово-економічного відділу підпорядковується в своїй роботі безпосередньо начальнику підприємства.

2. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ’ЯЗКИ

1. Здійснює загальне керівництв відділом.

2. Забезпечує щоденне планування роботи керованого відділу з урахуванням кваліфікації та компетентності працівників, розподіляє функції між ними та контролювати їх виконання.

3. Забезпечує працівникам відділу необхідні умови праці.

4. Координує роботу відділу з іншими підрозділами підприємства.

5. Готує, погоджує та оформляє накази по підприємству з питань планування, аналізу виробничо-господарської діяльності, організації праці та заробітної плати.

6. Організовує діловодство у відділі, а також здійснює контроль за виконанням документів, що надходять у відділ.

7. Здійснює керівництво роботою з економічного планування на підприємстві, спрямованою на організацію раціональної господарської діяльності, виявлення та використання резервів виробництва з метою досягнення найбільшої економічної ефективності.

8. Очолює роботу по складанню річних, квартальних та місячних планів підрозділів підприємства, а також обґрунтувань та розрахунків до них, та доведення їх до підрозділів.

9. Очолює роботу по розробці тарифів на житлово-комунальні послуги.

10. Здійснює спільно з іншими структурними підрозділами економічний аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства, виявляє резерви виробництва по зниженню витрат та підвищенню рентабельності.

11. Розробляє та впроваджує форми матеріального та морального стимулювання робітників підприємства.

12. Здійснює контроль за станом нормування праці, вживає заходів до його поліпшення.

13. Здійснює контроль за дотримання штатної дисципліни.

14. Здійснює комплексний економічний та фінансовий аналіз всіх видів діяльності підприємства, виявляє резерви виробництва, проводить роботу щодо зниження собівартості робіт та послуг.

15. Здійснює роботу по удосконаленню організації праці і форм системи оплати праці, розробляє положення по оплаті праці, заохочень.

16. Бере участь у підготовці проекту колективного договору і контролює виконання прийнятих зобов’язань.

17. Дотримується умов трудового законодавства, колективного договору, правил внутрішнього трудового розпорядку, правил з охорони праці, інших положень та інструкцій, які розповсюджуються на інспектора по скаргам. Виконує розпорядження керівництва.

18. Бере на себе зобов’язання не розголошувати та не поширювати будь-яким способом персональні дані фізичних осіб, отримані під час виконання своїх посадових обов'язків, забезпечувати схоронність, захист та нерозповсюдження персональних даних фізичних осіб.

19. Дбає про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей.

3. ПРАВА

Начальник планово-економічного відділу має право :

1. Надавати керівництву подання на заохочення чи позбавляти, в зв’язку з оцінкою якості роботи, працівників відділу.

2. Визначати черговість відпусток працівників відділу відповідно до трудового законодавства, графіку відпусток та виробничої необхідності.

3. Вимагати надання від структурних підрозділів даних обліку та звітності для здійснення економічних розрахунків та фінансового аналізу.

4. Доводити перелік звітності та оперативного обміну інформацією в підрозділах.

5. Приймати участь у виробничих нарадах.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Несе відповідальність:

1. За неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, за бездіяльність та невиконання наданих йому прав.

2. За розголошення поза службовою необхідністю відомостей, які містяться в службових документах.

3. За правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності – в межах, визначених чинним адміністративним, цивільним та кримінальним законодавством України.

3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених діючим цивільним законодавством та законодавством про працю України. За порушення трудової дисципліни, невиконання розпоряджень начальника підприємства.

4. За недотримання законодавства у сфері захисту персональних даних, в тому числі - за розголошення будь-яким способом, недотримання умов щодо захисту та нерозповсюдження персональних даних фізичних осіб, отриманих під час виконання працівником своїх посадових обов'язків.

5. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

На посаду начальника планово-економічного відділу призначається особа яка має повну вищу освіту відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) і стаж роботи по спеціальності не менше 2 років на посадах, пов’язаних з планово-економічною діяльністю.

6. ВЗАЄМОВІДНОСИНИ (ЗВ'ЯЗКИ) ЗА ПОСАДОЮ

1. В своїй роботі начальник планово-економічного відділу взаємодіє з усіма структурними підрозділами для здійснення методичного керівництва і організації роботи для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства з метою визначення перспектив розвитку підприємства.

2. За відсутності начальника відділу його обов’язки виконує провідний економіст відділу, який набуває відповідних прав та несе відповідальність за неналежне виконання покладених на нього обов’язків.

7. ПОВИНЕН ЗНАТИ

1. Законодавчі і нормативні правові акти, що регламентують виробничо-господарську і фінансово - економічну діяльність підприємства; профіль, спеціалізацію і особливості структури підприємства; організацію планової роботи на підприємстві; методичні, нормативні матеріали, з економічного планування, економіку праці, стратегію і перспективи розвитку підприємства; перспективи розвитку галузі; трудове законодавство; методи обліку і аналізу господарської діяльності підприємства; порядок розробки планово-економічних документів; форми і системи заробітної плати, методи обліку і аналізу заробітної плати, системи стимулювання; порядок і терміни складання звітності; методи економічного аналізу показників діяльності підприємства та його підрозділів.

2. Локальні акти підприємства (статут підприємства, правила внутрішнього трудового розпорядку, Положення про планово-економічний відділ).

3. Вимоги законодавства з питань охорони праці та пожежної безпеки, правила техніки безпеки під час роботи за комп’ютером та виконувати дані вимоги; знати ПК на рівні користувача, засоби обчислювальної техніки, комунікацій та зв'язку.

Розроблено:

Головний інженер

«_____» _________________ 2012 року _____________ О.О. Бондаренко

Погоджено:

Провідний юрисконсульт абонентсько-паспортної служби

«_____» _________________ 2012 року _____________ Т.Б.Мурач

З посадовою інструкцією ознайомлено:

Начальник планово-економічного відділу

«_____» _________________ 2012 року _____________ А.В. Лісоннік