Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичний звіт1).docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
98.31 Кб
Скачать

РІВНЕНСЬКИЙ ІНСТИТУТ СЛОВЯНОЗНАВСТВА КИЇВСЬКОГО СЛАВІСТИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Кафедра товарознавства і експертизи

Про проходження

ЗВІТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ №1

У торгових мережах м. Рівного

Виконав:

Студента 2 курсу

факультет міжнародних економічних відносин і бізнесу

Товарознавство і торговельне підприємництво

Напрям підготовки: 6.030510

групи ТМС-121

Грушинець Микола Секргійович

Керівник :

Бенчук Галина Петріївна

Рівне – 2014

Зміст

1. Назва магазину………………………………………………………...............3

2. Спеціалізація магазину….…………………………………………………….5

3.Загальне ознайомлення з підприємством ………….………………………...6

4. Планіровка торгового зала ………….………………………………………..8

5. Види та методи викладання товарів…..….…….............................................11

6. Види обладнення ……………………………………………………………..12

7. Додаткові послуги ..………………………………..........................................17

8. ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ……………………………………………...25

  1. Назва магазину

Приватне торгово-виробниче підприємство ТзОВ «Барком» є приватною власністю підприємцяСимчука Володимира Володимировича.

Юридична адреса підприємства: Україна, 33023, Рівненська обл., м.Рівне, вул. Соборна, 262.

ТзОВ «Барком» має назву – магазин ТМ “РОДИННА КОВБАСКА ”.

Магазин – це торговий об’єкт в роздрібній торгівлі, в якому здійснюється продаж товарів кінцевим споживачам і надання їм послуг. Розміщується в спеціально призначеному та обладнаному для торгівлі приміщенні, має торгову площу й комплекс приміщень для здійснення торговельно-технологічних операцій.

Відповідно до “Порядку заняття торговельною діяльністю та правил торговельного обслуговування населення” визначено режим роботи суб’єкта господарської діяльності.

Магазин працює: з понеділка по суботу – з 8 – 21 години, а у неділю з 9 – 17 годину, без вихідних.

Підприємство у своїй діяльності керується чинним законодавством України, зокрема: Господарським та Цивільним кодексами, Законом України “Про господарські товариства” та Статутом (Додаток 1).

Також важливими законодавчими актами, що регулюють роботу господарюючого суб’єкта є:

1. Закон України “Про захист прав споживачів”;

2. Інструкція про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та закладах ресторанного господарства;

3. Порядок провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування населення;

4. Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

Підприємство самостійно планує свою діяльність, виходячи з попиту на роботи та послуги, необхідності забезпечення торгового та соціального розвитку магазину, підвищення особистого прибутку працівників, реалізує свою продукцію та послуги по цінах та тарифах, встановлених самостійно або на договірній основі.

Суб’єкт господарювання здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї праці, веде статистичну звітність за формою, встановленою органами державної статистики і несе відповідальність за її достовірність.

Відповідно до статті 20 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” надається інформація з Єдиного державного реєстру, що статус відомостей про юридичну особу підтверджено, а стан юридичної особи зареєстроване.

Суб’єкт комерційної діяльності також має Свідоцтво платника єдиного податку, серії Б №610276, що підтверджує державну реєстрацію суб’єкта господарювання.

  1. Спеціалізація магазину

ТзОВ «Барком» створено з метою одержання прибутку шляхомвиготовлення м’ясних і колбасних виробів, не забороненої чинним законодавством.

Місія - чітко виражена причина існування організації на ринку. Місія деталізує статус підприємства і забезпечує напрям і орієнтири для визначення цілей і стратегій на різних організаційних рівнях. Місією підприємства “Барком ”є продаж якісних товарів споживачам та заохочення чим більше покупців, тому що займаючись такою справою прибуток навряд чи пройде мимо. Якщо організація обирає свою місію, як прибуток, то обмежує можливість керівництва вивчати допустимі альтернативи при ухваленні рішень.

В подальшому підприємство займається величезною роботою, такою як вибір найбільш популярних, якісних та конкурентоспроможних товарів, товарів – новинок, які б спонукали споживачів на їх покупку. Варто також вибрати політику ціноутворення та стратегію просування товарів, послуг.