Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичний звіт2).docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
411.28 Кб
Скачать

РІВНЕНСЬКИЙ ІНСТИТУТ СЛОВЯНОЗНАВСТВА КИЇВСЬКОГО СЛАВІСТИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Кафедра товарознавства і експертизи

Про проходження

ЗВІТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ №1

У торгових мережах м. Рівного

Виконав:

Студента 2 курсу

факультет міжнародних економічних відносин і бізнесу

Товарознавство і торговельне підприємництво

Напрям підготовки: 6.030510

групи ТМС-121

Грушинець Микола Секргійович

Керівник :

Бенчук Галина Петріївна

Рівне – 2014

Зміст

1. Назва магазину………………………………………………………...............3

2. Спеціалізація магазину….……………………………………………………4

3.Загальне ознайомлення з підприємством ………….………………………..6

4. Види вікон……………………………………………………………………..10

5. Планіровка торгового зала ………….………………………………………..20

6. Види обладнення ……………………………………………………………..21

7. ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ……………………………………………...2

  1. Назва магазину

Компанія «РЕНОМЕ-ПАРТНЕР» (ТМ «ВІКНОВА»)

ТМ «ВІКНОВА – це назва господарюючого суб’єкта, який реалізовує товари різноманітного асортименту для широкого призначення, знаходиться за адресою Магазин ТМ «ВІКНОВА» м. Рівне, вул. Соборна 61.

Власником є приватний підприємець ТОВ"РЕНОМЕ-ПАРТНЕР",

КУБАЙ ЛЮДМИЛА ВІТАЛІЇВНА, яка діє на підставі Свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця, серії ВОО №730688 та Свідоцтва платника єдиного податку, серії Б №624238 , що дозволяє йому займатись торгівлею.

Приватний підприємець веде господарську діяльність, яка здійснюється для досягнення економічних та соціальних результатів та з метою одержання

прибутку.

Підприємство самостійно планує свою діяльність, виходячи з попиту на роботи, послуги та товари необхідності забезпечення соціального розвитку підприємства, підвищення особистого прибутку працівників. Основу планів складають договори зі споживачами та постачальниками.

Підприємство реалізує свою по цінах і тарифах, встановлених самостійно або на договірній основі.

  1. Спеціалізація магазину

Компанія «РЕНОМЕ-ПАРТНЕР» (ТМ «ВІКНОВА») -Виготовлення металопластикових вікон (вікна ПВХ), дверей та інших конструкцій з ПВХ

Компанія «РЕНОМЕ-ПАРТНЕР» є одним із провідних виробників металопластикових конструкцій з ПВХ в Західній Україні (пластикові вікна Київ, Львів, Рівне). Для виробництва нашої продукції, компанія використовує високоякісні німецькі комплектуючі, профіль REHAU (пластикові вікна Рехау) та фурнітуру WINKHAUS. Всі операції виконуються висококваліфікованими спеціалістами на сучасному обладнанні європейського виробництва.

За 12-річну історію нами виготовлено десятки тисяч квадратних метрів віконних та дверних конструкцій, які зберігають затишок, тепло і комфорт у помешканнях цілий рік.

Що таке ПВХ?

Полівінілхлорид (ПВХ) - це матеріал, що входить до групи термопластів (Термопласти - це пластмаси, які після формування виробу зберігають здатність до повторної переробки). Чистий ПВХ на 43% складається з етилену (продукту нафтохімії) і на 57% зі зв'язаного хлору, одержуваного з повареної солі. ПВХ виділяється у вигляді порошку. Для виробництва віконних профілів, у порошкоподібний ПВХ додають стабілізатори, модифікатори, пігменти й допоміжні добавки. Ці компоненти впливають на такі властивості віконних профілів, як світлостійкість, стійкість проти атмосферних впливів, колірний відтінок, якість поверхні, зварюваність і т.д.

В якості стабілізаторів головним чином використовується свинець, що перебуває у ПВХ у зв'язаному, тобто біологічно пасивному стані. Останнім часом ряд фірм стали застосовувати ще більш нешкідливу сполуку кальцію й цинку.

Для підвищення ударної в'язкості (ударна в'язкість - це здатність матеріалу поглинати механічну енергію в процесі деформації й руйнування під дією ударного навантаження) у полімерні матеріали, що йдуть на виготовлення системних профілів, додають модифікатори, які підвищують міцність віконних деталей при їхній обробці. Тому іноді ПВХ, що використовується для виготовлення віконних профілів, називають модифікованим.

Також необхідно відзначити, що вміст вінілхлоридних мономерів в 1 кг профілю не перевищує 1 мг і їх виділення при будь-якій обробці профілів не відбувається.

ПВХ є важко займистим матеріалом. Він стійкий до впливу лугів, кислот, вапна, а також до атмосферних впливів.

Виходячи із усього вище викладеного, ми бачимо, що матеріал, використовуваний для виготовлення пластикових вікон, є нешкідливим для людини. Це підтверджується й гігієнічними сертифікатами.

Пластикові вікна можна застосовувати у виробничих, суспільних і житлових будинках, ніяких гігієнічних обмежень по їх застосуванню немає. Інша справа, що вікна з будь-якого матеріалу, у тому числі й із ПВХ повинні задовольняти цілому переліку технічних вимог, таких як: теплопровідність, забезпечення нормованого повітрообміну, звукоізоляція й ін. Цим і визначається галузь їхнього застосування.

Наш огляд про ПВХ був би не повним, якби ми не зупинилися ще на одному важливому питанні. Це утилізація. Цій проблемі в нашій країні ще не приділяється належна увага, але у світі вона стоїть дуже гостро. Треба віддати належне розроблювачам систем пластикових вікон, які створили концепцію багаторазового використання. Відходи від виробництва і профілі від демонтованих вікон можуть піддаватися утилізації до 5 разів без будь якої втрати якісних характеристик вихідної сировини. При утилізації незначно змінюється лише відтінок пластику.