Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom_versia.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
436.86 Кб
Скачать

Висновки до першого роздiлу

Адаптація дітей середнього шкільного віку у школі - тривалий процес, пов'язаний зі значним напруженням усіх систем організму, коли дитина пристосовується до нових умов існування, новим видам діяльності і нових навантажень. Адаптація дітей середнього шкільного віку в школі - це свого роду іспит батькам, коли вони чітко можуть побачити всі свої недоробки, невміння зрозуміти свою дитину і допомогти. Сприятлива адаптація залежить від безлічі факторів. Від того, як пройде адаптація в школі, багато в чому визначить подальше ставлення маленької дитини до школи. Багато в чому це залежить не тільки від дітей, а й від тих умов, які створять батьки вдома і вчитель в класі. Добре побудована система навчання і виховання допоможе дітям впорається з усіма труднощами і сформувати позитивне ставлення до нових умов життя.

Темперамент відбиває динамічні аспекти протікання психічних процесів і поведінки людини, в більшості вродженого характеру, тобто властивості особистості, які мало піддані змінам під впливом умов життя. Однак це не означає, що властивості темпераменту не змінюються взагалі. Психологічні дослідження показують що темперамент може змінюватися під впливом умов життя і виховання. Динамічна характеристика психічної діяльності немає самодостатнього, формального характеру; вона залежить від змісту і конкретних умов діяльності, від ставлення індивіда до того, що він робить, і до тих умов, в яких знаходиться. Темпи діяльності людини будуть, очевидно, різними в тому випадку, коли напрям вимушено йде врозріз з схильностями, інтересами, вміннями та здібностями, з особливостями характеру, коли людина почуває себе в чужим оточенні, і в тому випадку, коли людина захоплена змістом роботи і знаходиться в приємному середовищі. Такім чином, у всіх своїх проявах темперамент опосередковано і обумовлений реальними умовами і конкретним змістом життя людини.

Конфлікти між батьками і дітьми виникають через деструктивні внутрішньо сімейні відносини недоліки у сімейному вихованні, вікові кризи дітей, індивідуально-психологічні особливості батьків і дітей. У слідстві ж військового конфлікту ставлення в сім'ї між дітьми та їх батьками також погіршуються. Безконфліктному спілкуванню батьків з дітьми сприяє підвищення педагогічної культури батьків, організація родини на колективних початках, підкріплення словесних вимог організацією виховання, інтересом батьків до внутрішнього світу дітей.

Тривожність стан який притаманний всім як дорослим так і дітям будь-якого віку. Але підвищений рівень цього стану негативно впливає на людину й шкодить не тільки стану фізичного але і психічного здоров’я. Діти більш схильні до стану підвищеної тривожності так як їхня психіка менш стійка. Підвищена тривожність не рідкість так як всі діти різні і по різному сприймають труднощі але в сприятливій атмосфері рівень тривожності дітей нормалізується що благодійно впливає на психічний і фізичний стан та адаптацію.

Військові конфлікти стають сьогодні явищем, що представляє дуже серйозну небезпеку для людства. Ця небезпека визначається такими моментами, які приносять мільйони жертв, підривають самі основи життя народів. В умовах "ущільнення" міжнародних відносин, поглиблення взаємозв'язків всіх членів світової спільноти будь-який військовий конфлікт може за певних умов перетворитися на своєрідний "детонатор" нової світової війни. Військові конфлікти сьогодні посилюють екологічне неблагополуччя.

Військові конфлікти чинять негативний вплив на морально-психологічний клімат у регіонах, на континентах, у всьому світі не тільки на дорослу частину населення але і на дітей і завдає шкоди психіці як в цілому так і окремим компонентам і безумовно впливають на адаптаційний стан і на стан інших психологічних характеристик не тільки середній віковій категорії але й дітей будь-якого віку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]