Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Fwd-_Fwd_3_-_tsivilniy_zakhist / Пр.робота_2.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
4.03 Mб
Скачать

Перелік постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність

1. Постанова Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2009 р. N 136 "Про затвердження Положення про добровільну пожежну дружину (команду)"(Офіційний вісник України, 2009 р., N 14, ст. 432).

2. Пункт 21 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2012 р. N 657(Офіційний вісник України, 2012 р., N 55, ст. 2213).

3. Пункт 41 змін, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2013 р. N 380(Офіційний вісник України, 2013 р., N 41, ст. 1477).

Постанова КМУ 306-2012-п 29.02.2012 Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки



КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

від 29 лютого 2012 р. № 306 Київ

Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки

Відповідно до статті 5 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки згідно з додатком.

2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

Прем"єр-міністр України

М.АЗАРОВ

Інд. 70

Додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 29 лютого 2012 р. № 306

КРИТЕРІЇ, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки

1. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері техногенної та пожежної безпеки, є:

належність до потенційно небезпечних об"єктів, об"єктів підвищеної небезпеки;

категорія за вибухопожежною та пожежною небезпекою будівлі та приміщення;

кількість людей, що постійно або тимчасово можуть перебувати одночасно на об"єкті;

поверховість або висота будівель;

розташування споруд під землею;

наявність культурних, історичних, духовних та інформаційних цінностей;

провадження господарської діяльності, пов"язаної з наданням послуг і виконанням робіт протипожежного призначення.

2. Відповідно до встановлених критеріїв суб"єкти господарювання з урахуванням значення прийнятного ризику від провадження господарської діяльності у сфері техногенної та пожежної безпеки відносяться до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.

3. До суб"єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб"єкти, у власності, володінні, користуванні яких перебувають:

потенційно небезпечні об"єкти та об"єкти підвищеної небезпеки;

промислові та складські будівлі (споруди), які належать до категорії “А” або “Б” за вибухопожежною небезпекою незалежно від площі та категорії “В” за пожежною небезпекою площею 500 кв. метрів і більше;

об"єкти нового будівництва та реконструкції;

об"єкти з масовим перебуванням людей, зокрема аеропорти, морські, річкові, залізничні та автомобільні вокзали республіканського та обласного значення, станції метрополітенів;

об"єкти, на яких виконуються роботи із збирання зернових культур;

висотні будинки (з умовною висотою понад 47 метрів);

підземні споруди різного призначення;

пам"ятки архітектури та історії, музеї, картинні галереї, бібліотеки, державні архівні установи.

До суб"єктів господарювання з високим ступенем ризику належать також суб"єкти, що надають послуги і виконують роботи протипожежного призначення. Під час здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за діяльністю таких суб"єктів у сфері техногенної та пожежної безпеки органи державного пожежного нагляду вибірково перевіряють якість наданих ними послуг (виконаних робіт) на об"єктах.

4. До суб"єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб"єкти, у власності, володінні, користуванні яких перебувають:

будівлі підвищеної поверховості (з умовною висотою від 26,5 до 47 метрів включно);

музеї, картинні галереї, бібліотеки, державні архівні установи.

5. До суб"єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться суб"єкти, що не належать до суб"єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику.

6. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб"єктів господарювання у сфері техногенної та пожежної безпеки здійснюються з такою періодичністю:

з високим ступенем ризику - не частіше ніж один раз на рік;

із середнім ступенем ризику - не частіше ніж один раз на три роки;

з незначним ступенем ризику - не частіше ніж один раз на п"ять років.

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 29 лютого 2012 р. № 306

ПЕРЕЛІК постанов Кабінету Міністрів України, що втратили чинність

1. Постанова Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2007 р. № 1324 “Про затвердження Порядку розподілу суб"єктів господарювання за ступенем ризику їх господарської діяльності для безпеки життя і здоров"я населення, навколишнього природного середовища щодо пожежної безпеки” (Офіційний вісник України, 2007 р., № 87, ст. 3200).

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 р. № 493 “Про затвердження критеріїв розподілу суб"єктів господарювання за ступенем ризику від провадження господарської діяльності для безпеки життя і здоров"я населення, навколишнього природного середовища та періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю)” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 39, ст. 1292).

3. Пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2008 р. № 803 “Про внесення зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2001 р. № 150 та від 14 листопада 2007 р. № 1324” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 69, ст. 2314) у частині внесення змін до пункту 3 Порядку розподілу суб"єктів господарювання за ступенем ризику їх господарської діяльності для безпеки життя і здоров"я населення, навколишнього природного середовища щодо пожежної безпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2007 р. № 1324.

4. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2009 р. № 1109 “Про доповнення Порядку розподілу суб"єктів господарювання за ступенем ризику їх господарської діяльності для безпеки життя і здоров"я населення, навколишнього природного середовища щодо пожежної безпеки” (Офіційний вісник України, 2009 р., № 81, ст. 2739).

Соседние файлы в папке Fwd-_Fwd_3_-_tsivilniy_zakhist