Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Fwd-_Fwd_3_-_tsivilniy_zakhist / Пр.робота_5

.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
54.27 Кб
Скачать

Практичне (семінарське) заняття з Цивільного захисту №5

Тема 3.2.2. Спеціальна функція у сфері цивільного захисту

Час-2години

Питання заняття

1. Основні положення Кодексу Цивільного захисту України.

2. Наказ МОН України №814 від 03.09.2009 р. Про Положення про Функціональну підсистему “Освіта і наука України” єдиної державної системи ЦЗ. Основні положення.

3. Основні положення Постанови КМ України № 444 від 26.06.2013 р. «Про затвердження порядку здіснення навчання населення діям у НС».

4. Основні положення наказу МНС № 97 від 23.04.2001 р. «Порядок здіснення підготовки населення на підприємствах, в установах, організаціях до дій у разі виникнення НС техногенного та природного характеру».

5. Основні положення наказу МОН України № 385 від 19.05.2006 р. «Про затвердження Положення про правові і організаційні основи дій структурних підрозділів галузі у разі загрози або виникнення терористичного акту».

6. Доповісти основні положення наказу начальника ЦЗ суб'єкта господарювання (СГ) «Про результати підготовки ЦЗ СГ в минулому році та завдання на наступний рік».

7. Скласти план ЦЗ СГ.

8. Скласти план евакуації СГ при виникненні НС (пожежі).

9. Скласти план конспект проведення занять з ЦЗ.

10. Скласти план проведення занять з особовим складом формувань ЦЗ:

Теми занять

ТЕМА 1. Кодекс Цивільного захисту України. Єдина державна система ЦЗ. Організаційна структура цивільного захисту об'єкта галузі.

ТЕМА 2. Кодекс Цивільного захисту України. Комплектування та підготовка особового складу невоєнізованих формувань.

ТЕМА 3.Небезпечні чинники виробничих аварій, їх вплив на екологічну безпеку та безпеку життю і здоров'ю людей. Характеристика небезпечних промислових факторів для об'єкта цивільного захисту

ТЕМА 4. Функціональні обов'язки особового складу невоєнізованих формувань та їх дії при приведенні формувань у готовність

ТЕМА 5. Організація захисту особового складу формувань у ході виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт в умовах радіаційного забруднення місцевості та при аваріях на хімічно небезпечних об'єктах.

ТЕМА 6. Радіаційно небезпечні об'єкти. Радіоактивне випромінювання та методи його вимірювання. Прилади радіаційної розвідки та дозиметричного контролю. Норми радіаційної безпеки. Правила поведінки з радіоактивними відходами. Режими радіаційного захисту.

ТЕМА 7. Хімічно небезпечні об'єкти. Небезпечні хімічні речовини, особливості їх впливу на організм людини. Промислові засоби індивідуального захисту органів дихання. Прилади хімічної розвідки сильнодіючих та бойових отруйних речовин.

ТЕМА 8. Організація санітарної обробки особового складу формувань. Спеціальна обробка техніки і майна при зараженні радіоактивними, отруйними та бактеріальними речовинами.

ТЕМА 9. Прийоми надання само- та взаємодопомоги при пораненнях, опіках, кровотечах, переломах. Перша долікарська медична допомога при отруєннях сильнодіючими отруйними речовинами.

ТЕМА 10. Взаємодія особового складу формувань при проведенні робіт у районах надзвичайних ситуацій. Участь формувань у заходах життєзабезпечення, спрямованих на задоволення мінімуму життєвих потреб працівників галузі освіти і науки, які потерпіли від наслідків надзвичайних ситуацій.

ТЕМА 11. Заходи безпеки на рятувальних та інших невідкладних роботах при ліквідації наслідків стихійного лиха, аварій та катастроф.

ТЕМА 12. Дії формувань загального призначення.

ТЕМА 13. Дії формувань радіаційного та хімічного захисту.

ТЕМА 14. Дії формувань забезпечення та обслуговування.

ТЕМА15. Дії формувань захисту сільськогосподарських рослин та тварин.

ТЕМА16. Дії протипожежних формувань.

ТЕМА17. Дії формувань охорони громадського порядку.

ТЕМА18. Дії формувань зв'язку.

ТЕМА19. Дії формувань евакуації.

ТЕМА20. Спеціальная функція для одного з профілів (технічний, аграрної та харчової промисловості, медичний, гуманітарний, економічний, екологічний).

Рекомендована література

  1. Кодекс Цивільного захисту України 2012 року.

  2. Наказ МОН України №814 від 03.09.2009 р. Про Положення про Функціональну підсистему “Освіта і наука України” єдиної державної системи ЦЗ.

  3. Постанови КМ України № 444 від 26.06.2013 р. «Про затвердження порядку здіснення навчання населення діям у НС».

4.Наказ МНС № 97 від 23.04.2001 р. «Порядок здіснення підготовки населення на підприємствах, в установах, організаціях до дій у разі виникнення НС техногенного та природного характеру».

5. Наказ МОН України № 385 від 19.05.2006 р. «Про затвердження Положення про правові і організаційні основи дій структурних підрозділів галузі у разі загрози або виникнення терористичного акту».

6. ТИПОВА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА НОРМАТИВНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ» ДЛЯ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ. Київ 2011

7. «Основи цивільного захисту.» К. 2008 О.В.Бикова та їн.

Соседние файлы в папке Fwd-_Fwd_3_-_tsivilniy_zakhist