Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ Экон труда контрол зв 2008.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
326.66 Кб
Скачать

32

Міністерство освіти і науки україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. ВАДИМА ГЕТЬМАНА

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

щодо виконання контрольної роботи з дисципліни

ЕКОНОМІКА ПРАЦІ Й СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ”

для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні кафедри

економіки підприємств

Протокол № 12

від 12.02.2008 р.

Кривий Ріг – 2008

Методичні вказівки щодо виконання контрольної роботи з дисципліни “Економіка праці й соціально-трудові відносини” для студентів усіх спеціальностей заочної форми навчання. / Укл. С.В. Волошина, О.В. Третякова. – Кривий Ріг: КЕІ КНЕУ, 2008. – 31с.

Укладачі:Світлана Василівна Волошина, к.е.н., доцент

Ольга Володимирівна Третякова, асистент

Рецензент: Наталя Вікторівна Чорноморченко, к.е.н., доцент

Відповідальний за випуск:С.В. Волошина, к.е.н., доцент, завідувач кафедри економіки підприємств

1. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Посилення вимог до практичної підготовки фахівців з економіки вимагає збільшення обсягів самостійної роботи, її наповнення завданнями, які спроможні найбільш ефективно сформувати і перевірити необхідний для майбутньої професійної діяльності багаж знань і навичок. Непересічне значення у формуванні економістів ринкової формації має система знань щодо теоретико-методологічних та соціально-економічних питань трудових відносин у суспільстві, що є предметом вивчення дисципліни циклу загальноекономічної підготовки «Економіка праці й соціально-трудові відносини».

Основною формою контролю за виконанням студентами заочної форми навчання самостійної роботи є виконання домашньої контрольної роботи, яка має демонструвати розуміння як основних програмних питань даної дисципліни, так і сучасних проблем у сфері соціально-трудових відносин, умов їх ефективного розв’язання, а також оволодіння практичними навичками економічних розрахунків трудових показників з їх аналізом.

Контрольна робота виконується кожним студентом за індивідуальним варіантом, номер якого збігається з порядковим номером прізвища студента в журналі академічної групи. Завдання на контрольну роботу видаються у семестрі, в якому читаються лекції з даного курсу, а захист відбувається у наступному семестрі до початку екзаменаційної сесії.

До складу завдань кожного варіанту включено три теоретичних і два практичних завдання. Кожне теоретичне завдання має певне навчальне навантаження.

Перше завдання має на меті перевірити знання студентами основ та сучасних методик з економіки праці. Виконання другого завдання передбачає висвітлення розуміння регулювання проблем в галузі соціально-економічних відносин на різних сегментах ринку праці. Третє завдання – це проблемне питання, розкриття якого передбачає опрацювання статистичного матеріалу з метою з’ясування тенденцій, закономірностей, проблем у розвитку ринку праці, напрямків розв’язання останніх тощо. Для розкриття 3-го завдання радимо скористатися журналом «Україна: аспекти праці» і газетою «Праця і зарплата», підписка на які здійснюється бібліотекою інституту і навчально-методичним кабінетом кафедри економіки підприємств.

При виконанні практичних завдань студент має пояснити розрахунки показників шляхом наведення відповідних формул, оцінки проміжних і кінцевих результатів.

Обсяг контрольної роботи повинен становити 18–24 сторінки учнівського зошиту. Кожне питання необхідно озаглавити, сторінки пронумерувати. Робота повинна бути охайно оформлена, грамотно написана чітким почерком з використанням чорнил (пасти) тільки темного кольору. Дозволяється друкування контрольної роботи на персональному комп’ютері. У чистовому вигляді контрольна робота не має містити закреслень, вставок, а також скорочень слів, окрім загальноприйнятих.

Матеріали виконаної контрольної роботи слід розташовувати в наступній послідовності: номер варіанту контрольної роботи; теоретична частина (назва теоретичних питань та їх розкриття); практична частина (вихідні дані, розрахунки з поясненням методології, загальні висновки); список використаної літератури.

У кінці контрольної роботи, після наведення переліку особисто використаних студентом літературних джерел, ставиться дата закінчення її написання та власний підпис.

Повністю підготовлена контрольна робота за 2 тижні до початку екзаменаційної сесії надсилається студентом до деканату відповідного факультету. У разі невірного виконання (за умови отримання студентом менше половини балів від максимально встановленої суми за виконання контрольної роботи, тобто менше 15 балів) робота повертається студентові на доопрацювання, після чого повторно оцінюється викладачем.

Обов’язковою вимогою організації навчального процесу для студентів заочної форми навчання є захист контрольної роботи, який проводиться виключно за її завданнями і не зводиться до додаткової екзаменовки студента.