Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
49
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.28 Mб
Скачать

Таблиця в.1 – Варіанти завдань

варіанту

Завдання

варіанту

Завдання

1

11

2

12

3

13

4

14

5

15

6

16

7

17

8

18

9

19

10

20

6. До лабораторної роботи №7

Використовуючи кожну з моделей опису предметної області списковими структурами, модифікувати розроблену в лабораторній роботі №5 програму. Програма повинна дозволяти виконувати над списками всі елементарні дії, процедури яких приведені в лабораторній роботі.

Спробуйте графічно зобразити схему логічних моделей предметної області, що описана в програмі.

Забезпечити в програмі можлиавість компонування даних у список (з використанням предикату findall()) з метою їх подальшої обробки (обчислення кількості елементів, проведення дій над елементами і т.п.)

7. До лабораторної роботи №8

Для заданої предметної області розробити базу даних на основі різних способів представлення баз даних на Пролозі. Зробити короткий опис програми.

8. До лабораторної роботи №9

Перетворити розроблену в лабораторній роботі №1 статичну базу даних в динамічну. Розглянути різні способи організації збереження даних у файли. Результати досліджень навести в звіті.

9. До лабораторної роботи №10

Привести розроблену в лабораторній роботі №2 базу знань до вигляду інформаційно-запитальної системи, шляхом більш детального вивчення взаємозв’язків між окремими структурними одиницями. Передбачити ряд процедур для роботи з окремими структурними елементами області знань. Розробити зовнішній (екранний) інтерфейс по роботі з програмою.

10. До лабораторної роботи №11

На основі вибраної предметної області розробити консультативну експертну систему.