Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Pablik_rileyshnz_Zbirnik_cituatsiy_2009.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
493.57 Кб
Скачать

17. Реклама для невеликої англійської фірми.

Два партнери організували фірму з невеликим штатом працівників. Фірма виготовляє стільці, канапе і табурети відмінної якості і різних конструкцій. Основні торгові крапки - декілька лондонських магазинів. Переїхавши в нове приміщення в дальньому передмісті, партнери вирішили розширити виробництво. Необхідно було підшукати нових торговців у радіусі 50 миль від свого підприємства. Вони звернулися в декілька магазинів у вибраному районі, але більшість із них значно менші лондонських і практично не зацікавлені в підтримці рекламою. Після деякого роздуму партнери усвідомлюють, що саме реклама може забезпечити великий ступінь контролю над процесом продажів.

Вивчивши дані про рекламні розцінки у відповідних місцевих журналах і газетах і виділивши значні кошти на друкарські роботи, партнери прийшли до висновку, що проведення пробної рекламної кампанії буде обґрунтовано. Характеризуючи продукцію партнерів, можна виділити наступні моменти:

1. Типи вироблюваних меблів. Стільці обіднього набору, зокрема, різьблені, двох видів. Крісла для відпочинку і канапе трьох видів. Табурети кухонні, для барів і садові.

2. Матеріали. На замовлення пропонуються кращі сорти витриманих порід: тиса, дуба і червоного дерева та ін. Добірна деревина і фанера ретельно підібрані один до одного. Оббивка з кращих сортів шкіри і тканин ручного вироблення.

3. Дизайн. Моделі створені провідними дизайнерами.

4. Виробництво. Після машинної обробки кожна деталь проходить ретельну перевірку і при необхідності доводиться перед збіркою вручну. Кожен виріб перед вощінням або поліровкою перевіряється фахівцями за допомогою традиційних методів контролю. Оббивка виготовляється ремісниками, які також користуються традиційними прийомами праці і матеріалами. Перед відвантаженням виріб самим ретельним чином перевіряється і приймається одним із партнерів.

5. Гарантії. За винятком випадків природного зносу, випадкового пошкодження або навмисно неправильного використання, кожен виріб має гарантію п'ятирічного терміну служби. Для підтримки репутації виробника виробів виняткової якості фірма завжди повною мірою виконує свої гарантійні зобов'язання.

Завдання:

  1. Визначити основні цілі, функції, завдання і вид ПР, який необхідно використовувати в даній ситуації.

2. Які канали просування товару будуть більш ефективними і чому?

3. З якими перешкодами може зіткнутися виробник при проведенні ПР діяльності?

18. Пр слогани.

Перед вами декілька повідомлень відомих зарубіжних фірм.

– «Ми випускаємо в'язані вироби для дуже молодої і прагнучої до моди публіки і збуваємо їх уроздріб. Ви дізнаєтеся наш стиль не тільки по рекламі, але і в оформленні магазинів, в поведінці продавців» («Бенеттон»).

– «Повітряні пластівці «Лай» містять самий високоякісний білок у порівнянні зі всіма готовими до вживання пластівцями. Вони смачніші за решту всіх пластівців у розряді високоживильних».

– «Під час Олімпійських ігор у Сеулі техніка фірми «Самсунг» допомогла налаштувати людей планети на хвилю миру, гармонії і прогресу. Прагнення за допомогою нашої техніки допомогти людству будувати нове життя — це не тільки наша робота, це наша пристрасть..., наша потреба..., стан нашого духу, який ми звемо «Хюман тих».

Завдання:

1. У чому ви бачите якісні відмінності спрямованості і основних ідей рекламних послань?

2. Яких мотивів потенційних споживачів торкнулися в даних рекламних повідомленнях? У яких випадках можна говорити про виборчу націленість реклами і в чому це виражається?

3. Що в повідомленнях ви вважаєте успіхом, а що - недоліком?