Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Pablik_rileyshnz_Zbirnik_cituatsiy_2009.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
493.57 Кб
Скачать

6. Проблеми стереотипів.

- Він артист, - відповів Ян. – Він чудовий артист.

- Який він артист? Сурмач.

- Сурмач теж артист.

- Ти нічого не розумієш, - засміялася Надя. – Артист – це який говорить на сцені, а сурмач тільки робить «ду-ду-ду». Великі легені – адже це не талант.

Коментар.

У суспільстві є достатньо багато невірних думок про престижність тієї або іншої професійної діяльності.

Завдання:

1. У чому саме, на вашу думку, помилковість приведеною Надею «логіки»?

  1. Наведіть аргументи, користуючись якими ви зможете довести Надії неправильність її думки.

3. Наведіть приклади декількох зафіксованих у суспільній свідомості невірних думок щодо тієї чи іншої професійної діяльності або функціональних обов'язків. Обґрунтуйте відповідь.

7. Пр по створенню іміджу.

ПР агентство Smith and Smith Advertising зазнавало серйозні фінансові труднощі. До власника агентства пана Сміта звернувся представник невеликої південноамериканської держави, що знаходиться в хороших відносинах з рядом співробітників Державного департаменту США. Дипломат запропонував провести багатомільйонну ПР кампанію, яка б сприяла зміцненню позитивного іміджу країни і тим самим стимулювала залучення іноземного капіталу і американської допомоги. Агентству відомо, що країною править диктаторський режим, який відрізняється знехтуванням цивільних свобод і прав.

Завдання:

1. Чи етично виконувати дане замовлення?

2. Визначити основні цілі, функції, завдання і вид ПР, який необхідно використовувати в даній ситуації.

3. Надайте свої рекомендації та поради здійснення ПР кампанії. Обґрунтуйте відповідь.

8. Створення мережі дилерів з продажу автомобілів.

У результаті введеного в середині 1990-х рр. урядом Ірландії оподаткування, що приносило близько 50% з ціни кожного проданого автомобіля, відбувся різкий спад продажів машин на ірландському ринку. До цього часу ринок країни був насичений різними моделями і модифікаціями автомобілів, пристосованими до його вимог. Рекламна кампанія по просуванню автомобілів «Лада», що проводилась до 1997 р., не створила сприятливої думки про них як про конкурентноздатний, дешевий і зручний спосіб пересування.

Таким чином, склалися несприятливі умови для виходу на ринок Ірландії нового автомобіля «Лада».

Додаткові умови.

Проведені заходи:

1. Права продажу автомобілів «Ладу» в Ірландії передані фірмі SATRA (Soviet American Trade Association). У країні створена нова дистриб'юторська мережа.

2. Для розробки і проведення нової рекламної кампанії вибрана рекламна фірма Hill and Knowlton Dublin.

Нові напрями рекламної кампанії

Фірма Hill and Knowlton Dublin побачила у високому оподаткуванні не перешкоду, а союзника, оскільки податок повинен стимулювати підвищений попит на автомобілі з низькою вартістю, якими і є автомобілі «Лада». У цій же ситуації ціна, більш ніж коли, стала вирішальним чинником для багатьох ірландських сімей. Головну увагу приділили рекламі переваг автомобілів «Лада» (міцність, надійність, низька ціна) і зміні негативного відношення до них з боку місцевого ринку.

Головна мета рекламної кампанії.

Створення атмосфери довіри до автомобілів з Росії відповідним вимогам ірландського ринку. Створення образу «Лада» як надійної і міцної машини, як ідеальної покупки для міських і сільських жителів.

Завдання:

1. Проаналізуйте основні напрями рекламної кампанії фірми Hill and Knowlton Dublin. Які з них ви вважаєте найбільш ефективними? Обґрунтуйте відповідь.

2. Як позиціонувалися автомобілі «Лада» на ринку Ірландії?

3. Опишіть цільові сегменти ринку фірми SATRA.