Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Pablik_rileyshnz_Zbirnik_cituatsiy_2009.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
493.57 Кб
Скачать

19. Продукція Procter & Gamble (p&g).

Продукція P&G на вітчизняному ринку вельми різноманітна, але в рекламі практично всіх марок товару простежується ряд характерних тенденцій:

1. Явний пріоритет телереклами перед всіма іншими видами реклами і комунікацій; частка рекламних плакатів незначна в порівнянні з рекламою на телебаченні.

2. Дидактичність роликів, відсутність гумору, занадто докладне роз'яснення механізму роботи тієї чи іншої речовини.

3. Навіть у слогані товару мова йде про його споживчі властивості. Одним словом, реклама P&G проходить не через серце, а через розум.

Найпоширенішим прийомом P&G є традиція купувати популярний телесеріал і транслювати його в ефірі, розміщуючи свої рекламні ролики по ходу фільму. Разом з тим, не можна забувати, що продукція P&G достатньо дорога, а постійні глядачі телесеріалів не відрізняються високим достатком.

Іноді P&G в рамках рекламної кампанії організовувала лотерею, в якій брали участь всі, хто купив який-небудь товар цієї фірми. У лотереї розігрувалася побутова техніка. Проте, по визнанню організаторів лотереї, успіхом вона не користувалася.

Завдання:

1. Поясніть принципи рекламної кампанії продукції P&G.

2. Обґрунтуйте, чому рекламна лотерея зазнала провалу?

3. Чим визначається вибір рекламоносія компанії P&G?

20. Автобусорами.

Деякі фірми по розміщенню транзитної реклами пропонують рекламодавцям споруду особливих видів транзитних рекламних стендів, які носять назву «автобусорама». Це великий стенд, розташований уздовж всього автобуса або на даху, є багатоколірним прозорим щитом, що підсвічується флуоресцентними трубками. Всього на автобусі може бути розміщено дві автобусорами. Один рекламодавець може придбати весь зовнішній простір автобуса, включаючи передні, задні, бічні панелі і дах. Це додає рекламному заклику відтінок ексклюзивності.

Завдання:

1. Поясніть, чи ефективне розміщення реклами в метро і на наземному транспорті?

2. У яких випадках буде ефективним проведення ПР-компанії, використовуючи рекламу на транспорті?

3. Дайте оцінку переваги і недоліку транспортних носіїв реклами.

21. Пр в Інтернеті.

Industrial Advertising Agency (IAA) - невелике рекламне агентство в США, що працює з 1949 р. На початку своєї діяльності воно виконувало замовлення по розробці планів маркетингових комунікацій для клієнтів, охочих розмістити рекламу в друкарських виданнях з бізнесу і торгівлі (60% доходів агентства), а також здійснювало підбір для замовників літератури з продажу (40% доходів).

Клієнти IAA, в основному регіональні організації, - початківці свого бізнесу, що займаються або персональними продажами, або рекламуванням своїх пропозицій за допомогою прямої поштової розсилки.

Історичною віхою в своїй діяльності IAA вважає початок 1990р., коли скорочення розміру компаній супроводжувалося зниженням ділової активності і зменшенням об'єму реклами в друкарських виданнях. IAA вирішило скоректувати свою діяльність відповідно до ситуації, яка склалася, запропонувавши споживачам проведення комплексних ПР- кампаній.

Результат послідкував через шість місяців. IAA отримало десять заявок від досить крупних компаній. Під впливом цього успіху президент IAA вирішив, що агентству слід заявити про себе в Інтернеті. Він стверджував, що цим шляхом можна швидко вирішити свої власні проблеми, оскільки до Інтернету мають доступ мільйони людей. Головний менеджер, в свою чергу, висловив пропущення, що компанії, які намагаються агресивно діяти в Інтернеті інколи компрометують себе несерйозними повідомленнями, що може негативно відбитися на репутації агентства.

«Ця точка зору ігнорує той факт, що інтерактивний ПР – це двосторонній зв'язок, а не спосіб отримання інформації від продавця», – заявив президент. – «Це дасть можливість створити для IAA репутацію потенційного надійного помічника».

Завдання:

1. Які переваги і недоліки має проведення діяльності з ПР в Інтернеті ?

2. Чи має рацію президент IAA стверджуючи, що інтерактивний ПР повинен бути заснований на двосторонньому зв’язку?

3. Чи можливе встановлення такого двостороннього зв’язку в Інтернеті?