Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Pablik_rileyshnz_Zbirnik_cituatsiy_2009.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
493.57 Кб
Скачать

15. Компанія SilverWorks Product Design Limited.

Базова інформація про компанію

Діяльність компанії SilverWorks бере свій початок з 1960р.: вона була заснована фахівцем з промислового дизайну, який завоював репутацію відмінного фахівця з дизайну товарів і ремісничих виробів. Крім того, SilverWorks отримала шість престижних нагород за досягнення по трансформації дизайну побутових товарів в шедеври з срібла.

В даний час, діяльність SilverWorks розповсюджується на дизайн нагород і різних нагородних і пам'ятних медалей, одноразову участь у розробці дизайну срібних монет (фунта стерлінгів), а також у розробці і виготовленні обмеженої кількості подарункових предметів домашнього начиння. Цей специфічний бізнес має значне міжнародне значення. Компанія, судячи по її репутації і вимогам клієнтів, зробила крок далеко за рамки національних меж і міцно влаштувалася на міжнародному ринку.

Не дивлячись на успішне позиціонування в своїй галузі і високу якість роботи кваліфікованого персоналу, компанія SilverWorks стала випробовувати проблеми з прибутковістю. Останніми роками дизайнерська компанія зазнавала серйозні труднощі в результаті поєднання таких несприятливих чинників, як скорочення об'єму виробництва (об'єму продажів), зниження цін на послуги, збільшення витрат на закупівлю сировини, низькі ціни на замовлення для третіх сторін, а також унаслідок потреби в додаткових накладних витратах, необхідних для збереження кваліфікованого персоналу. Подальші витрати від реалізації можуть привести до необоротної втрати кваліфікованих фахівців. Якщо враховувати напрацьовані персоналом навики і досвід в області виробництва домашнього начиння з срібла, а також величезні витрати засобів і часу на підготовку нових фахівців, то стає очевидним, що в середньостроковій перспективі втрата кваліфікованих працівників обернеться для компанії катастрофою. З цієї причини, потрібне негайне переосмислення і переоцінка стратегічного напряму діяльності даної дизайнерської компанії.

Завдання:

  1. Охарактеризуйте економічне становище компанії.

  2. Визначити основні цілі, функції, завдання і вид ПР-діяльності, який необхідно використовувати в даній ситуації.

  3. Розробіть рекомендації з ПР для збереження кваліфікованих працівників.

16. Особливості публікації рекламних оголошень в газетах.

Процес публікації в газетах рекламних оголошень має свої особливості:

1. Одна газета робить натиск на масовість рекламних оголошень. Для цього вона безкоштовно публікує рекламу фірм-конкурентів, яких вона хотіла б до себе привернути, Рекламодавець, підрахувавши в газеті кількість рекламних оголошень своїх конкурентів, несе в неї і свою рекламу.

2. Інша газета в рекламній діяльності орієнтується на спосіб видимого збільшення тарифу.

У газеті публікуються достатньо високі тарифи, тоді як дещо «добре знайомих» газет і рекламних агентств приторговують рекламною площею цієї газети із значними знижками. У цій ситуації газета може отримати подвійний виграш.

Одні рекламодавці, орієнтуючись на високий тариф, роблять висновок про високу ефективність рекламної діяльності газети. Інші, звертаючись в рекламні агентства, вважають, що їм вдалося достатньо дешево розмістити рекламу.

Завдання:

1. Проаналізуйте обидва варіанти залучення засобів рекламодавців у газети.

2. Запропонуйте свої прийоми реклами в умовах високої конкуренції на ринку рекламних послуг.

3. Визначити, в чому полягає особливість роботи реклами на Україні?